مجید خدایی جدیدترین بازیگر نقش جهان پهلوان تختی بوده؛ آن هم در فیلمی که تصاویر واقعی زیادی از این اسطوره کشتی به نمایش درآمد.
به گزارش “جالبز”، بعد از اکران فیلم سینمایی “غلامرضا تختی” که شخصیت این اسطوره را با ایفای نقش 4 نفر از خردسالی تا زمان مرگ به تصویر کشیده بود، حالا نوبت به مستند سینمایی “شهسوار” رسیده که بازهم با موضوع زندگی نامه تختی تولید شده است. اکران تختی در نوروز 98 البته خیلی نتوانست در گیشه سینماها بلیت فروشی کند، اما رضایت اکثریت تماشاگران خود را جلب کرد. در آن فیلم هم از یک کشتی گیر جوان به نام علیرضا گودرزی در نقش دوره جوانی تختی استفاده شد، اما “شهسوار” که یک مستند سینمایی است و بیشتر تصاویر واقعی دوران زندگی تختی را به تصویر کشیده هم از یک کشتی گیر شناخته در نقش تختی استفاده کرده است.
مجید خدایی که مدال برنز جهان و مقام پنجمی المپیک آتن را در کارنامه دارد، در مستند “شهسوار” ایفای نقش کرده. او هم به جای جهان پهلوان تختی در این فیلم کشتی گرفته و هم در بخش های دیگر نقش آفرینی کرده است.
در شرایطی که این روزها “شهسوار” با نام بین المللی the man به جشنواره فیلم های ورزشی میلان راه یافته و از شانس خوبی هم برای دریافت جایزه برخوردار است، دقایقی با مجید خدایی به صحبت پرداختیم تا از تجربیاتش درباره ایفای نقش تختی بیشتر بدانیم.
در ادامه صحبت های مجید خدایی را در گفت و گو با خبرنگار “جالبز” پیرامون فیلم “شهسوار” می خوانید.
تصاویری از خود تختی در دل فیلم هست
“شهسوار” یک مستند سینمایی است که زندگی نامه جهان پهلوان تختی را به تصویر کشیده و با نام the man در جشنواره میلان هم شرکت کرده تا با فیلم های خارجی رقابت کند. این مستند به جنبه هایی از زندگی تختی پرداخته که تا به حال به آن پرداخته نشده بود. با پیشکسوتان، همدوره های تختی و اطرافیان او مصاحبه انجام شده و فیلم هایی از خود تختی وجود دارد که به نمایش درمی آید. آقای علی شاه محمدی کارگردانی این مستند را برعهده داشت که امیدوارم با موفقیت های بیشتری در آینده همراه شود.
در نقش آقاتختی هم روی تشک رفتم، هم مصاحبه کردم
من هم قسمت هایی از مسابقات المپیک، تمرینات و اردوهای تیم ملی را در نقش تختی بازی کردم. همچنین مصاحبه هایی که تختی داشته و بازسازی صحنه هایی از زندگی او را هم با حضور من فیلمبرداری شد. گریمی که روی صورت من انجام می شد، خیلی سنگین نبود، اما نمی دانم که چقدر شبیه آقاتختی شده ام. صحنه هایی از مبارزه تختی با رقبای مجارستانی و ترکی را در سالن هفتم تیر فیلمبرداری کردیم که من دوبنده به تن کردم و روی تشک رفتم. همچنین در بخش دیگری از نقش من تنهایی های تختی در اردوی تیم ملی زمانی که همه تردش کرده بودند، به تصویر کشیده شده.
در اردوی تیم ملی به من می گفتند “آقاتختی”
بازی کردن در نقش تختی، خیلی حس عجیبی بود. من از بچگی عاشق آقاختی بودم و وقتی این پیشنهاد به من شد، خودم هم جا خوردم. سالن 2003 بود که در اردوی تیم ملی من به سبک تختی دست هایم را بالا می آوردم که به خاطر همین بچه ها در مقطعی به من در اردو می گفتند آقاتختی. از سوی دیگر من گاهی برای خودم می نویسم که بعد از بازی کردن در این فیلم فهمیدم تختی هم در تنهایی خود می نوشته و از این نظر هم به او شباهت داشتم.
تازه فهمیدم تختی چقدر سختی کشیده
وقتی فیلم نامه را خواندم و بعد از آن هم وقتی می خواستم نقش آقاتختی را بازی کنم، برایم خیلی سخت بود که درک کنم چقدر او سختی کشیده. به ویژه صحنه هایی که تختی در اردوی تیم ملی تنها شده بود و فهمیدم که به او حسابی سخت گذشته. به هر حال من حس گرفته بودم که در نقش تختی بازی کنم و با همان حس تمرین می کردم و کشتی می گرفتم. به همین خاطر فهمیدم که این مرد بزرگ چقدر عرصه برایش تنگ بوده و با چه سختی خودش را بالا کشیده.
پیشنهاد بازیگری باشد، استقبال می کنم
من سابقه بازیگری آنچنانی نداشتم. فقط در فیلم پایتخت که سکانس هایی از کشتی داشت، من مشاور سریال بودم و حتی در چند صحنه هم بازی کردم. در کل به بازیگری علاقه مند هستم؛ اگرچه می دانم کار سختی است و تکنیک های خاص خودش را دارد. هر کسی بخواهد به این عرصه ورود کند، باید آموزش ببیند. با این حال ورزش و هنر همیشه در کنار هم بودند و اگر در آینده هم به من پیشنهادی شود، استقبال می کنم.
جشنواره میلان به بیشتر دیده شدن “شهسوار” کمک می کند
این مستند 4، 5 سال قبل فیلمبرداری شد، اما اکران آن به خاطر زمانبر بودن تدوین طول کشید. مدتی هم در سینما هنر و تجربه اکران شد، اما به خاطر اینکه تبلیغ خوبی روی آن صورت نگرفت، دیده نشد. حضور در جشنواره میلان خیلی به مستند “شهسوار” کمک می کند تا در صورت برنده شدن جایزه این مستند بیشتر دیده شود و حتی در سینما خانگی به نمایش دربیاید.