
بیوگرافی المیرا دهقانی

خانواده و ازدواج

شروع فعالیت؛ از شیراز تا تهران
خانم المیرا دهقانی از سال ۱۳۸۸ زیر نظر سیامک کمالی سروستانی در شیراز آموزشهای بازیگری را آغاز کرد و به گفته خودش پس از شرکت در این کلاسها شیفته بازیگری شد و با قبولی در مقطع کارشناسی ارشد در سن ۲۲ سالگی به تهران رفت و با کارگاههای بازیگری محمد معتمدی بازیگری را ادامه داد. خانم دهقانی پس از دو سال آموزش و تمرین در سال ۱۳۹۰ با تئاتر “زمین آبی ست مثل پرتقال” به کارگردانی سیامک کمالی سروستانی اولین تجربه هنری خود را کسب کرد و پس از این کار توانست در تئاترهای مختلف و با کارگردانان مختلف مانند محمد یعقوبی، امیررضا کوهستانی، میترا مومنی، رضا ثروتی و همایون غنی زاده همکاری کند. وی همچنین با سریال «همه چیز آنجاست» شهرام شاه حسینی وارد تلویزیون شد.

دریافت بورسیه
بازیگر خوب سریال لحظه گرگ و میش در سال ۱۳۹۲ با اجرای نمایش “پرتره ناتمام از کلاغ سفید” به کارگردانی سپیده کریمی در فستیوال بین الملل دانشکده هنر موفق به اخذ بورسیه بازیگری از دانشکده موسیقی و تئاتر تالین از کشور استونی شد و توانست یک دوره بازیگری را در تالین بگذراند.
اوقات فراغت؛ ورزش و کتاب
سینما، تئاتر و تلویزیون کدام یک برای المیرا دهقانی در اولویت است؟
المیرا بازیگر موفق سریال هشت و نیم دقیقه، در پاسخ به این سوال گفته: “بازی در سینما، تئاتر و تلویزیون را دوست دارم ولی اکنون اولویتم تئاتر و سینماست. ممکن است زمان طولانی در تلویزیون نباشم، چون نقش متفاوتی را در تلویزیون نمایش دادم و نمیخواهم دیگر خودم را تکرار کنم. دوست دارم در نقشی بازی کنم که حرفی برای گفتن داشته و متفاوت باشد.“

کارنامه هنری المیرا دهقانی
فیلمهای سینمایی
- ۱۳۹۷؛ فصل ماهی سفید؛ به کارگردانی قربان نجفی
کارهای تلویزیونی
- ۱۳۹۳؛ همه چیز آنجاست؛ در نقش یاسمن؛ به کارگردانی شهرام شاه حسینی
- ۱۳۹۵؛ هشت و نیم دقیقه؛ در نقش زن جذامی – مادر احسان ؛ به کارگردانی شهرام شاه حسینی
- ۱۳۹۵-۱۳۹۶؛ پرستاران؛ در نقش روشنی؛ به کارگردانی شهرام شاه حسینی؛ پخش از شبکه ۱
- ۱۳۹۶؛ سایه بان؛ در نقش نگین همسر سهراب؛ به کارگردانی نوید محمودی و جمشید محمودی
- ۱۳۹۷؛ لحظه گرگ و میش؛ در نقش یاسمن وحدت؛ به کارگردانی همایون اسعدیان
دیگر فعالیتها
- ۱۳۹۳؛ نمایش اکوئوس؛ به کارگردانی محمد معتمدی
- ۱۳۹۵؛ فهرست؛ با همکاری گروه تئاتر مکس و تهیه کنندگی مهرداد بهاء الدینی
- ۱۳۹۵؛ فیلم کوتاه قوچها؛ به کارگردانی پیام رضایی (بازی در این فیلم تقدیرنامه بازیگری از کشور شیلی را برایش به همراه داشت)

اینستاگرام المیرا دهقانی
یکی از راههای ارتباطی المیرا با مخاطبان و طرفدارانش صفحهی اینستاگرام اوست. شما هم میتوانید برای دیدن عکسهای بیشتر و فعالیتهای این هنرمند او را در اینستاگرام دنبال کنید.

مصاحبه با المیرا دهقانی
در پایان میتوانید برای آشنایی بیشتر با این هنرمند جوان و با استعداد مصاحبهای کوتاه با او را بخوانید.
خانم دهقانی؛ شخصیت واقعی شما شبیه به کدام مقطع سنی یاسمن در سریال لحظه گرگ و میش است؟
شخصیت واقعی من تفاوتهای زیادی با یاسمن دارد؛ همان طور که هیچ دو نفری هم در کره زمین شبیه هم نیستند. این تفاوتها هم از بستری که هر شخص در آن بزرگ میشود و هم سیر و سلوک درونی و ذهنی او ناشی میشود. اگر بخواهم یکی از مقاطع سنی یاسمن را انتخاب کنم؛ جوانی یاسمن قدری به من نزدیکتر است؛ اما قدرت تحمل و انتخاب در سنهای بالاتر یاسمن هم شاخصه خودم است.
درباره تجربه کار با آقای اسعدیان بفرمایید.
مهمترین شاخصه کار کردن با آقای اسعدیان گذشته از اخلاق حرفه ای، انسانیت، همراهی و همفکری با بازیگر و ایده پذیری ایشان است که منجر به خلاقیت و ایجاد انگیزه در بازیگر میشود. از دیگر شاخصه کار با ایشان فضاسازی درست و ایجاد اتمسفر متناسب با هر سکانس است که باعث میشود، در کمترین برداشت به بهترین نتیجه برسیم.
به چه دلیل بازی در نقش یاسمن را پذیرفتید؟
با توجه به سابقه تئاتری که داشتم، علاقه بسیاری به نقشهای چالشی دارم. فکر میکنم برای رسیدن به عمق شخصیت باید تلاش کرد و سختی کشید. دلیل من برای بازی در این نقش این بود که برای خودم چالش داشت.
از سختی کار در سریال «لحظه گرگ و میش» بفرمایید.
بازی در سه دوره زمانی مختلف برای یک بازیگر آسان نیست؛ این موضوع سختترین بخش و مهمترین درگیری ذهنی من در طول فیلمبرداری بود. البته فیلمبرداری بیشتر از یک سال زمان برد و من تقریباً هر روز آفیس بودم و دوری از خانواده هم مرا تحت فشار قرار میداد.
کار با بازیگران مقابلتان چگونه بود؟
بازی کردن در کنار بازیگران سریال لحظه گرگ و میش بی نظیر بود؛ اما بازی مقابل اعضای خانواده وحدت به خاطر اینکه اتمسفر این خانواده به فضای عاطفی خود من نزدیک است، دلنشین بود.
سکانس مورد علاقه شما؟
لحظاتی که بازی من حسی و درونی است و بازی چند لایه دارم، بسیار برایم جذاب است. از این دست سکانسها هم در دوران جوانی و میانسالی نقش یاسمن وجود دارد. خودم به شخصه بازیهای درونی را بیشتر دوست دارم.
مونا انوری زاده فیلمنامه نویس «لحظه گرگ و میش» حسهای یاسمن را خیلی زنانه نوشته است. نظرتان در این باره بفرمایید.
در فیلمنامههایی که قهرمان زن دارد، زنان قهرمان با خصوصیات کلیشهای مردانه نمایش داده میشوند؛ اما در این سریال کاراکتر یاسمن با قدرت کاملاً زنانه دیده میشود و این موضوع برای من خیلی جذاب بود.
سخن آخر
منبع: ستـــاره