جالبز – ترجمه از نسترن ریاضی: کاتمر یک دسر خوشمزه ترکیه ای است که شبیه باقلواست اما باقلوا نیست. این دسر خوشمزه را می توانید با بستنی نوش جان کنید.
مواد لازم:
خمیر کاتمر
- آرد 1 کیلو
- آب نیم لیتر
- نمک 15 گرم
مواد داخل خمیر:
- شیر 1 لیتر
- آرد ایرمیک (سمولینا) 120 گرم
- شکر 1 لیوان
- پودر پسته 1 لیوان
برای پخت:
- کره برای پخت کاتمر 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
- آرد الک شده را روی میز کار بریزید داخل آن را گود کرده و آب ولرم را آرام اضافه کرده و خمیر را ورز دهید.
- خمیر باید نه سفت باشد نه خیلی به دست بچسبد. سپس به 6 قسمت مساوی تقسیم کنید.
- خمیر هایی که به شکل گرد درآورده اید درون روغن افتاب گردان بگذارید و به مدت 12 ساعت نگهدارید.( روغن تا نصف توپک های خمیر برسد)
- شیر را درون ظرفی ریخته، بگذارید بجوشد و آرد ایرمیک را اضافه کنید هم بزنید تا زمانیکه بپزد و حالت پودینگ به خود بگیرد،
- سپس کنار بگذارید تا خنک شود.
- خمیر آماده شده را بعد از 12 ساعت با وردنه باز کنید، تا مثل ورق یوفکا نازک شود . خمیر را به شکل مربع دربیاورید. روی میز کار پهن کرده شکر، پودر پسته و کرم که درست کرده بودید را وسط
- خمیر بمالید.
- از هر 4 طرف به داخل تا کنید و درون سینی که با کره چرب کرده اید بگذارید.
- فر را با 180 درجه سانتی گراد گرم کنید و کاتمر هارا به مدت 6 الی 8 دقیقه یکی یکی بپزید.
- بعد از پخت می توانید با پودر پسته تزیین کرده و با بستنی ساده میل کنید. نوش جان.
نکته:
- هر کاتمر را جدا گانه در سینی هایی که با کره، چرب کرده اید به مدت 8 دقیقه در فر از قبل گرم شده بپزید.
- به نازک بودن خمیر دقت کنید.