انواع غذا با سیب زمینی آب پز یا سرخ کرده را می‌توان از ترکیب این ماده مغذی با سبزیجاتی نظیر پیاز و گوجه فرنگی یا گوشت و مرغ و پنیر پیتزا در فر یا بدون فر درست کرد.

طرز تهیه انواع غذا با سیب زمینی
جالبز |
بخش آشپزی –
 غذا‌های بسیاری را می‌توان با سیب زمینی درست کرد. ماده اصلی سمبوسه، سوفله سیب زمینی، کتلت سیب زمینی، و بسیاری از غذا‌های دیگر سیب زمینی است. راه‌های زیادی برای طبخ این ماده غذایی وجود دارد، می‌توان آن را آب پز کرد و به صورت پوره درآورد یا به صورت خلالی سرخ و در خورش استفاده کرد. در ادامه با غذاهای متنوع دیگری که با سیب زمینی درست می‌شوند، آشنا می‌شوید.
 

انواع غذا با سیب زمینی

۱. پف طلایی

پف طلایی یکی از انواع غذا با سیب زمینی
در تهیه پف طلایی گوشت چرخ کرده همراه پیاز، هویج، سبزی‌های معطر و گوجه فرنگی پخته شده و روی آن با لایه‌ای از پوره سیب زمینی پوشیده و طلایی می‌شود.
 
مواد لازم
گوشت چرخ کرده کم چرب750 گرم
روغن 3 قاشق غذاخوری
سیب زمینی بدون پوست خرد شده به قطعات 2.5 سانتیمتری500 گرم
پیاز خرد شده1 عدد
سیر له شده2 حبه
قارچ ورقه شده175 گرم
کنسرو سس کاری تیکا ماسالا283 گرم
آب1/2 پیمانه
گوجه فرنگی نازک خرد شده3 عدد
اسفناج 125 گرم
نمکبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. گوشت را در یک قابلمه چدنی بریزید و آن را بدون روغن اضافی به آرامی بپزید. آن را مرتب هم بزنید تا رنگش تغییر کند.
  2. هویج، پیاز و سیر را به گوشت اضافه کنید و حدود ۱۰ دقیقه به پختن ادامه دهید. آرد را روی مواد ریخته و ۱ دقیقه یا بیشتر با مواد روی حرارت مخلوط کنید.
  3. عصاره گوشت و گوجه فرنگی را اضافه کرده و اجازه دهید مواد به جوش آیند.
  4. در همین فاصله سس وستیشر، سبزی‌ها و ادویه جات غذا را اضافه کنید و اجازه دهید ۲۵ دقیقه با درب بسته روی حرارت ملایم بجوشد.
  5. سیب زمینی‌ها را در یک قابلمه آب جوش و نمک بپزید تا نرم شوند. پس از آبکش کردن آن‌ها را کوبیده و پوره کنید. مارگارین، شیر، نمک و فلفل را اضافه کرده و مواد را خوب مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند. سپس آن را داخل یک قیف یا ماسوره جالبز‌ای شکل بزرگ بریزید.
  6. قارچ را به مخلوط گوشت اضافه کنید. مواد را هم بزنید و آن را داخل یک ظرف پیرکس کم عمق بریزید.
  7. پوره سیب زمینی را به طور یکنواخت با قیف به صورت نواری و تزیینی روی مخلوط گوشت بریزید و غذا را با حرارت ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد یا ۴۰۰ درجه فارنهایت حدود ۳۰ دقیقه در فری که از قبل گرم شده، بپزید تا سطح رویی سیب زمینی طلایی شود.

۲. مافین سیب زمینی

انواع غذا با سیب زمینی
مافین سیب زمینی یکی دیگر از انواع غذا با سیب زمینی است که بافت بسیار نرمی دارد و مانند سوفله در فر پف می‌کند. این غذا بهتر است به صورت داغ مصرف شود.
 
مواد لازم
سیب زمینی نگینی خرد شده175 گرم
آرد بکینگ پودردار75 گرم
شکر قهوه ای نرم2 قاشق غذاخوری
بکینگ پودر1 قاشق چایخوری
خمیر مایه125 گرم
تخم مرغ4 عدد

دستور تهیه:

  1. ۱۲ عدد قالب یک نفره کیک  را کمی چرب کنید.
  2. سیب زمینی‌های نگینی خرد شده را در یک قابلمه آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه بپزید تا نرم شوند. سپس آن‌ها را آبکش کرده و خوب له کنید تا کاملا صاف شوند.
  3. آرد، شکر، بکینگ پودر، مخمر و زرده‌های تخم مرغ را به سیب زمینی افزوده و خوب مخلوط کنید.
  4. در یک کاسه تمیز، سفیده‌های تخم مرغ را با همزن بزنید تا کاملا پف کرده و سفت شوند. سپس با قاشق فلزی آن را آرام به مخلوط سیب زمینی اضافه کنید تا کاملا با آن ترکیب شود.
  5. خمیر را داخل قالب‌های کیک بریزید و قالب‌ها را در فری گرم شده روی حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد یا ۴۰۰ درجه فارنهایت به مدت ۱۰ دقیقه قرار دهید تا بپزند.
  6. سپس درجه فر را به ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد تغییر دهید و ۱۰-۷ دقیقه دیگر صبر کنید تا مافین‌ها خوب پف کنند.
  7. مافین سیب زمینی را از قالب درآورده و به صورت داغ سرو کنید.

۳. ناکی سیب زمینی

انواع غذا با سیب زمینی
ناکی سیب زمینی با اسفناج و جوز هندی مزه دار و به همراه سس گوجه فرنگی و ریحان سرو می‌شود.
 
مواد لازم
سیب زمینی450 گرم
اسفناج75 گرم
کره25 گرم
تخم مرغ زده شده1 عدد
آرد ساده150 گرم
سیر له شده1 حبه
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی خرد شده225 گرم
پیاز خرد شده1 عدد
سرکه 6 قاشق غذاخوری
شکر1 قاشق چایخوری
نمک و فلفلبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. سیب زمینی‌ها را با پوست در یک قابلمه آب جوش و نمک به مدت ۲۰ دقیقه بپزید. سپس آن‌ها را آبکش کرده و داخل یک کاسه بریزید.
  2. اسفناج‌ها را در یک قابلمه حدود ۵ دقیقه بپزید تا نرم شوند. سپس آن‌ها را روی دستمال کاغذی مخصوص آشپزی پهن کنید تا آب آن‌ها کشیده شود. پس از خنک شدن آن‌ها را ریز خرد کرده و به سیب زمینی‌ها اضافه کنید.
  3. کره، تخم مرغ و نیمی از آرد را به مخلوط سیب زمینی و اسفناج افزوده و خوب مخلوط کنید. پس از آن بقیه آرد را به آرامی افزوده و خمیر را ورز دهید تا کاملا نرم و صاف شود.
  4. دست خود را به آرد آغشته کنید و خمیر را به صورت یک طناب نازک لوله کنید و آن را به اندازه ۲ سانتیمتر ببرید. سپس وسط هر قطعه خمیر را با فشار انگشت، گود کنید و دور تا دور خمیر‌ها را گرد کنید. روی آن‌ها را بپوشانید و داخل یخچال قرار دهید.
  5. برای تهیه سس غذا، روغن را در یک تابه گرم کنید و موسیر را به مدت ۵ دقیقه در آن تفت دهید. رب گوجه فرنگی، ریحان، گوجه فرنگی خرد شده، شکر، نمک و فلفل را اضافه کنید. پس از اینکه سس به جوش آمد، آن را به مدت ۲۰ دقیقه آرام بجوشانید.
  6. خمیر‌های ناکی را داخل یک قابلمه آب جوش با کمی نمک بریزید و ۳-۲ دقیقه خوب بپزید تا خمیر‌ها روی سطح قابلمه بالا بیایند. سپس آن‌ها را از آب درآورید، خوب آبکش کنید و به ظرف پذیرایی منتقل کنید.
  7. روی ناکی‌ها را با سس گوجه فرنگی تزیین کرده و میل نمایید.

۴. کوکوی قالبی سیب زمینی و گردو

انواع غذا با سیب زمینی
یکی دیگر از انواع غذا با سیب زمینی، کوکوی قالبی است. این کوکو با پنیر، سبزی‌های معطر، ادویه، بادام زمینی و گردو طعم دار می‌شود.

مواد لازم
سیب زمینی نگینی خرد شده225 گرم
گردو225 گرم
بادام هندی225 گرم
پیاز خیلی ریز خرد شده1 عدد
سیر له شده2 حبه
قارچ خرد شده125 گرم
کره2 قاشق غذاخوری
سبزیجات معطر خرد شده2 قاشق غذاخوری
پودر پاپریکا1 قاشق چایخوری
پودر زیره1 قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز1 قاشق چایخوری
تخم مرغ زده شده4 عدد
پنیر نرم و پرچرب125 گرم
پنیر پارمزان رنده شده60 گرم
گوجه فرنگی بدون پوست3 عدد
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
سرکه1 قاشق غذاخوری
شکر1 قاشق چایخوری
نمک و فلفلبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. کف یک قالب نان یک لیتری را چرب کرده و تمام سطح آن را با کاغذ روغنی بپوشانید.
  2. سیب زمینی را در یک قابلمه آب جوش با کمی نمک پخته، سپس آبکش کنید و خوب بکوبید.
  3. گردو و بادام هندی را با چاقو، ریز خرد کنید یا در غذاساز بریزید، سپس پیاز، سیر، قارچ و پودر پاپریکا را با آن مخلوط کنید. کره را در تابه ذوب کرده و مخلوط گردو و بادام هندی را به مدت ۷-۵ دقیقه در کره تفت دهید. سبزی‌ها و ادویه‌ها را به آن اضافه کرده و خوب ترکیب کنید. تخم مرغ را هم زده و همراه با پنیر و سیب زمینی به مواد اضافه کنید و نمک و فلفل بزنید.
  4. مخلوط را داخل قالبی که از قبل آماده کرده اید بریزید، با دست روی آن را محکم فشار دهیدو سپس آن را در فر گرم شده روی حرارت ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد به مدت یک ساعت قرار دهید تا پخته و سفت شود و خودش را بگیرد.
  5. برای تهیه سس، گوجه فرنگی خرد شده، سرکه، شکر و رب گوجه فرنگی را در یک قابلمه ریخته و اجازه دهید روی حرارت متوسط به جوش آید. سس را به مدت ۱۰ دقیقه بپزید تا حجم گوجه فرنگی‌ها کم شود، سپس با فشار پشت یک قاشق آن را از صافی رد کرده یا در غذاساز بریزید تا صاف و یکدست شود.
  6. غذا را از فر خارج کرده، برش بزنید و با سس گوجه فرنگی میل کنید.

 

سیب زمینی یکی از خوراکی‌های خوشمزه است که برای اولین بار در کشور‌های پرو و بولیوی مطرح شد و خیلی زود در سطح جهان انتشار یافت. سیب زمینی در بسیاری از غذا‌ها کاربرد دارد و در بسیاری دیگر نیز ماده اصلی است. در این بخش طرز تهیه چند نوع غذا با سیب زمینی ارائه شد که با تهیه آن‌ها می‌توان به برنامه غذایی تنوع بخشید. شما نیز می‌توانید در بخش “ارسال نظر”، طرز تهیه غذا‌های دیگری که با سیب زمینی درست می‌شود را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: ستـــاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *