مجبوس مرغ نوعی پلوی مخلوط عربی است که با عطر و طعمی متفاوت، همراه با ادویه‌های متنوع، بسیار مورد پسند ذائقه‌های مختلف قرار می‌گیرد. این غذا می‌تواند باعث تنوع در برنامه غذایی شما شود.

مجبوس
 
جالبز | دسته آشپزی – مجبوس مرغ نوعی غذای عربی است که مواد اصلی مورد استفاده در تهیه آن برنج و مرغ بوده و ادویه‌هایی در آن به کار رفته که باعث معطر شدن غذا می‌شوند. این غذا معمولا همراه با سس گوجه فرنگی مخصوصی با عنوان الدقوس سرو می‌شود و طرفداران زیادی دارد. این غذای عربی، همانند شاورمای مرغ، كبه و سالاد نخود و زيتون و یا دیگر غذاهای عربی، طعم بسیار لذیذی دارد و ما قصد داریم در این مطلب طرز تهیه آن را به شما آموزش دهیم؛ پس با ما باشید.

مجبوس مرغ

مواد لازم
برنج6 پیمانه
لپه1/2 پیمانه
زعفران ساییده1 قاشق مرباخوری
گلاب1/4 پیمانه
مرغ2 کیلوگرم
پیاز بزرگ درسته1 عدد
مبخک6-8 عدد
چوب دارچین2 تکه
دانه هل10 عدد
لیمو عمانی2 عدد
برگ بو4-5 عدد
زردچوبهیک و نیم قاشق مرباخوری
نمکبه میزان لازم
روغن مایع4-5 قاشق غذاخوری
پیاز بزرگ خرد شده2 عدد
ادویه مخلوط2 قاشق مرباخوری
پودر لیمو عمانی1 قاشق مرباخوری
کشمش1/4 لیوان
گوجه فرنگی بزرگ4 عدد
سیر2 حبه
آب1/2 لیوان
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
فلفل سیاه1/4 قاشق مرباخوری
فلفل قرمز تند1/2 قاشق مرباخوری

دستور تهیه

  1. برنج را بشویید و با کمی نمک در آب خیس کرده و اجازه دهید برنج به مدت ۳-۲ ساعت خیس بخورد.
  2. لپه را شسته و در آب خیس کنید، سپس با کمی آب بپزید تا نرم شود، ولی مراقب باشید له نشود.
  3. چند تکه کوچک یخ روی زعفران ساییده ریخته و اجازه دهید در دمای محیط آب شود، سپس محلول زعفران حاصل را با گلاب مخلوط کنید.
  4. مرغ را همراه با آب، پیاز درسته، میخک، هل، برگ بو، لیمو عمانی، زردچوبه و نمک به مدت یک ساعت روی حرارت متوسط بپزید.
  5. مرغ پخته را از آب خارج کرده و آب مرغ را صاف کنید.
  6. روغن را در تابه‌ای داغ کرده و سپس پیازهای خرد شده را به آن اضافه کنید.
  7. پیاز را در روغن سرخ کنید تا طلایی شود، سپس کشمش، لپه پخته، ادویه، لیمو عمانی، فلفل سیاه و نمک را به آن اضافه کنید.
  8. تکه‌های مرغ را در تابه دیگری در روغن داغ سرخ کنید تا اطراف آن‌ها کاملا طلایی شود.
  9. آب برنج خیس خورده را خالی کنید، سپس برنج را در قابلمه‌ای بریزید و آب مرغ صاف کرده را به آن اضافه کنید، به‌طوری که سطح آن تا ارتفاع ۲ سانتیمتر روی برنج را بپوشاند. ( اگر مقدار آب مرغ کم بود، مقداری آب اضافه کنید تا به سطح مورد نظر برسد.)
  10. برنج را روی حرارت متوسط قرار دهید و صبر کنید تا بجوشد و آب آن تمام شود.
  11. در این مرحله اطراف برنج را جمع کرده، با ته کفگیر چند سوراخ در آن ایجاد کنید و مخلوط زعفران و گلاب را روی برج بدهید، سپس مخلوط پیاز داغ را روی برنج ریخته و برنج را دم بگذارید.
  12. حدود یک ساعت صبر کنید تا برنج روی حرارت ملایم دم بکشد.
  13. پوست گوجه فرنگی‌ها را گرفته و در مخلوط‌کن له کنید تا کاملا له شوند.
  14. سپس آب و سیر را به گوجه‌ها اضافه کرده و در قابلمه کوچکی بریزید، فلفل سیاه، فلفل قرمز و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و به مدت ۲۵-۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا سس غلیظی حاصل شود.
  15. پس از اینکه پلو دم کشید، مخلوط پیاز را از روی آن بردارید، برنج را هم بزنید تا زعفران در آن پخش شود.
  16. برنج زعفرانی را در ظرف سرو بکشید، تکه‌های سرخ شده مرغ را روی آن قرار دهید و مخلوط پیاز را روی مرغ بریزید.
  17. در انتها سس را در ظرف مخصوص سس ریخته و در کنار مجبوس سرو کنید.

نوش جان …

 

مجبوس مرغ

 

سخن آخر

مجبوس از پلو‌های عربی پرطرفدار بوده و برای افرادی که علاقه زیادی به مصرف ادویه‌های متنوع دارند، مناسب است. اگر شما به دنبال ایجاد تنوع در برنامه غذایی خود هستید و مایلید غذایی با طعم متفاوت را تجربه کنید، توصیه می‌کنیم این غذای خوشمزه را درست کرده و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید. همچنین پیشنهاد می‌کنیم با طرز تهیه سالاد تبوله لبنانی نیز در جالبز آشنا شده و این سالاد را در کنار مجبوس خوشمزه مرغ سرو کنید.
شما مجبوس مرغ را با چه روشی تهیه می‌کنید؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را، با ما و دیگر کاربران جالبز در میان بگذارید. 

منبع: ستـــاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *