- ماکارونی (فرم دار): 1 لیوان
- سیب زمینی: 2 عدد
- تخم مرغ: 3 عدد
- خیار شور: 6 عدد
- هویج: 3 عدد
- نخودفرنگی: 1 لیوان
- شوید (خشک): 1 قاشق چایخوری
- ژامبون: 300 گرم
- سس مایونز: به میزان لازم
- آبلیمو: به میزان لازم
- نمک: به میزان لازم
- فلفل: به میزان لازم
- کره: به میزان لازم
- شکر: به میزان لازم

طرز تهیه:
1. ابتدا سیب زمینی ها را پوست کنده و به شکل مربعی درشت خرد کنید و بعد با مقداری کره،نمک و آب بپزید طوری که خیلی له نشوند ولی آب ظرف کاملا به خورد آنها برود.
2. هویج را پوست کنده و نگینی ریز خرد کنید و با مقداری آب و شکر بپزید به طوری که مثل سیب زمینی پخته شود.
3. نخودفرنگی را هم با مقداری آب و نمک و کره بپزید.
4. تخم مرغ ها را نیز آبپز کرده و سفیده آنها را نگینی خرد کنید.
5. ماکارونی را با مقداری آب و نمک به مرحله آبکشی برسانید اما اجازه دهید از حد معمول کمی نرم تر شوند و بعد آنها را آبکشی کرده و با آب سرد بشویید.
6. ژامبون و خیارشور را به صورت نگینی خرد کنید.ظرفی مناسب انتخاب کرده و داخل آن مقداری سس مایونز و آبلیمو ونمک و فلفل بریزید و با هم مخلوط کنید.
7. سیب زمینی،نخودفرنگی،ژامبون،هویج،سفیده تخم مرغ و خیارشور را داخل ظرف ریخته و با سس مخلوط کنید.
8. حال ماکارونی را به مواد افزوده و دورانی هم بزنید تا مواد له نشوند.
9. در انتها زرده تخم مرغ را روی سالاد رنده زده و نمک و فلفل آن را اندازه کنید.
نکات:
1. در صورت تمایل مقداری مرغ پخته و ریش شده هم به مواد اضافه کنید.
3. میتوانید از سایر مواد دلخواه همچون قارچ یا فلفل دلمه ای سرخ شده هم داخل سالاد استفاده کنید.
- پاستای صدفی بزرگ: یک بسته
- خیار شور: 250 گرم
- کالباس: 250 گرم
- فلفل دلمه ای: یک عدد بزرگ
- نخود فرنگی پخته: یک و نیم فنجان
- ذرت: یک فنجان
- سس مایونز: 2 ق غ
- ماست چکیده: یک ق غ
- آبلیمو/نمک/فلفل: به میزان لازم

1-پاستای صدفی رو مثل ماکارونی آبکش میکنیم.
2-میگذاریم تا کامل آبش برود. خیارشور و کالباس را به صورت ریز خرد کرده. به همراه فلفل نگینی شده و نخود و ذرت و سس مایونز و نمک و آبلیمو و ماست ترکیب میکنیم.
3-از مواد بدست آمده قاشق قاشق داخل پاستاها ریخته و داخل آنها را پر میکنیم.
4-روی ظرف را سلفون کشیده و در داخل یخچال میگذاریم تا حسابی خنک شود.
نکته:
ترکیبات داخل سالاد ماکارونی کاملا سلیقه ایه و می توان مواد دلخواه مانند انواع حبوبات و تخم مرغ و کلم و…. را اضافه و یا هر کدام از مواد ذکر شده را حذف کرد.
سالاد ماکارونی مدیترانهای
- ماکارونی فرمی (فارفاله): 350 گرم
- خیار (متوسط): 3 عدد
- گوجه گیلاسی (نصف شده): 1 پیمانه
- زیتون سیاه: 2/3 پیمانه
- پیاز قرمز (حلقه شده): 1/2 یک پیاز متوسط
- پنیر (فتا / رنده شده): 100 گرم
چاشنی سالاد :
- روغن زیتون: 1/4 پیمانه
- آبلیو تازه: 1 ق غ
- سرکه قرمز: 3 ق غ
- پونه کوهی (خشک یا تازه /خرد شده): 2 ق چ
- نمک: 1/4 ق چ
- سیر: 2 حبه
- عسل (اختیاری/ یا هر شیرین کننده دلخواه): 1 ق چ
- فلفل قرمز: 1 پینچ
- فلفل سیاه + سفید: 1/4 ق چ

1-ابتدا طبق دستور پشت بسته پاستا را آماده نموده سپس آبکش میکنیم و زیر آب سرد (به مدت 20 تا 30 ثانیه ) میگیریم. به ظرف دیگری انتقال می دهیم
2-گوجه گیلاسی+ خیار+ زیتون+ پنیر را اضافه می کنیم.
3-مواد چاشنی را با هم ترکیب نموده وبه مواد سالاد اضافه میکنیم تا کاملا ظرف را پوشش دهد.
4-سپس با هم ترکیب نموده تا موادسالاد بخوبی به چاشنی آغشته شود
نکات دستور:
1-در دستور از زیتون کالاماتا که یک نوع زیتون یونانی است استفاده شده شما میتوانید از زیتون سیاه یا نوع دیگه هم استفاده کنید.
2-در صورت در دسترس نبودن پونه کوهی از پونه ساده خشک یا تازه استفاده کنید.
3-بجای فلفل سفید+فلفل سیاه میتوانید فقط فلفل سیاه به کار ببرید.
4-استفاده از عسل در دستور اختیاری می باشد میتوانید جایگزین کنید یا کلا حذف کنید.
5-برای این دستور پاستا نوع فارفاله پیشنهاد میشود ولی بنا به سلیقه خود میتوانید از شکل دیگری استفاده کنید.
6-در دستور از نوعی خیار انگلیسی با سایز بزرگ استفاده شده از خیار معمولی میتوانید بصورت حلقه یا نیم دایره استفاده کنید.
- ماکارونی فرمی رنگی: 1 بسته
- کالباس: 200 گرم
- قارچ خام: 5 عدد
- پیازچه: 3 عدد
- فلفل دلمه ای خرد شده: 1 عدد
- نخود سبز پخته: یک فنجان
- گوجه فرنگی گیلاسی و برگ جعفری: به مقدار لازم
- نمک و فلفل: به مقدار لازم

- ماکارونی: نصف بسته
- زرده تخم مرغ: 4 عدد
- سس خردل: 1 ق چ
- سس مایونز: 2 ق چ
- خامه: 1 فنجان
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- کالباس خرد شده: 250 گرم
- شوید تازه: 1 ق غ
- خیارشور خردشده: 2 عدد

5. مخلوط به دست آمده را با ماکارونی مخلوط کنید.
- فتوچینی: نصف بسته
- هویج:1 عدد
- کدو سبز: 1 عدد
- لیموترش: 1 عدد
- روغن زیتون: به مقدار لازم
- جعفری: به مقدار لازم
- سیر: 2 حبه
- دانه فلفل سیاه ونمک: به مقدار لازمسس

- ماکارونی فرمی: 250 گرم
- لوبیا سبز بخارپزشده: 2 فنجان
- تربچه ورقه شده: 1 فنجان
- خیار خرد شده: 2 فنجان
- بادام شور پرک: نصف فنجان
- ماست: 5 ق غ
- روغن زیتون: 2 ق غ
- نمک و فلفل: به میزان لازم
