طرز تهیه ۶ غذای جدید و خوشمزه با ماهی: کتلت ماهی، شنیسل ماهی، سبزی پلو با ماهی، دوقوس ماهی (غذای لذیذ بوشهری)، ماهی کبابی، کوفته ماهی.

جالبز | بخش آشپزی – ماهی از جمله غذاهای دریایی است که تنوع پخت زیادی دارد. ماهی را میتوانید به صورت سرخ شده، ماهی شکمپر، ماهی دودی و … تهیه کنید. قلیه ماهی جنوبی نیز از معروفترین انواع غذا با ماهی است. برخی افراد از ماهی به خاطر بوی نامطبوعی که دارد دوری می کنند؛ ولی ما در ادامه ۶ دستور عالی برای تهیه غذا با ماهی را به شما آموزش خواهیم داد تا از طعم و مزه غذا نهایت لذت را ببرید. میتوانید بسته به ذائقه خودتان یکی از آنها را برای تهیه انتخاب کنید.
آنچه در این مقاله میخوانید:
- کتلت ماهی
- شنیسل ماهی (ماهی سوخاری)
- سبزی پلو با ماهی
- دوقوس ماهی (غذای لذیذ بوشهری)
- ماهی کبابی
- کوفته ماهی
۱. طرز تهیه کتلت ماهی ساده ترین غذا با ماهی
مواد لازم (برای ۴ نفر) | |
ماهی چرخ کرده | ۱ کیلوگرم |
سیب زمینی پخته و رنده شده | ۲ عدد متوسط |
سیب زمینی خام و رنده شده | ۳ عدد |
پیاز رنده شده | ۱ عدد |
سیر رنده شده | ۱ قاشق سوپخوری |
آبلیمو | یک چهارم پیمانه |
پیاز ساتوری شده | یک چهارم پیمانه |
تخم مرغ | ۲ عدد |
نمک و فلفل و روغن | به میزان لازم |
ادویه | ۱ قا شق چایخوری |
زمان لازم برای آماده سازی و پخت کتلت ماهی ۲ ساعت
روش پخت
- تیغهای درشت و بزرگ ماهی را جدا و آن را به صورت خام چرخ کنید؛ سپس آن را در یک کاسه بریزید.
- سیب زمینی پخته و خام را ریز رنده و به ماهی چرخ شده اضافه کنید.
- پیاز رنده شده، سیر، پیازچه ساتوری شده، آبلیمو، تخم مرغها، نمک و فلفل را نیز به مواد بیفزایید.
- ترکیب حاصله را خوب ورز دهید تا کلیه مواد خوب با هم مخلوط شوند.
- داخل یک تابه روغن بریزید تا کمی داغ شود.
- از مخلوط به اندازه یک نارنگی کوچک بردارید و کف تابه پهن کنید.
- کتلت های سرخ شده را داخل بشقاب سرو بگذارید و همراه با نان و گوجه و خیارشور سرو کنید.
- نوش جان …
۲. طرز تهیه شنیسل ماهی (ماهی سوخاری)
مواد لازم | |
ماهی | ۱ عدد |
تخم مرغ | ۲ عدد |
آرد گندم | ۱ پیمانه |
آرد سوخاری | ۱ پیمانه |
پودر سیر | ۱ قاشق مربا خوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
روغن | ۱ پیمانه |
زمان لازم برای آماده سازی و پخت شنیسل ۱ ساعت
دستور پخت
- ماهی را پاک کنید و آن را به قطعات متوسط برش بزنید.
- تخم مرغها را در یک ظرف بشکنید، کمی نمک و فلفل به آن اضافه کنید و خوب آن را با یک چنگال بزنید.
- در ظرفی دیگر آرد سوخاری را با کمی نمک و فلفل و پودر سیر مخلوط کنید.
- اکنون ماهیهای تکه شده را ابتدا داخل ظرف تخم مرغ، سپس داخل آرد گندم و پس از آرد گندم داخل آرد سوخاری بغلتانید.
- در یک تابه روغن بریزید و روی شعله بگذارید تا داغ شود.
- ماهیهای آغشته به آرد سوخاری را در روغن داغ با شعله کم سرخ کنید.
- سپس آنها را درون ظرف سرو بگذارید.
- شنیسل ماهی شما آماده سرو است.
- نوش جان …
۳. روش تهیه سبزی پلو با ماهی
مواد لازم (برای ۴ نفر) | |
سبزی پلویی (تره فرنگی و یا سیر تازه، شوید، جعفری، شنبلیله، گشنیز) | از هر کدام ۲۰۰ گرم |
برنج | ۴ پیمانه |
آرد سفید | دو فنجان |
ماهی متوسط | یک عدد |
دارچین و زردچوبه | به مقدار لازم |
پیاز | ۱ بزرگ |
لیمو ترش | ۴ عدد |
تمبر هندی | ۱ بسته |
گشنیز و شنبلیله و جعفری خرد شده | کمی |
روغن مایع | ۱/۲ فنجان |
فلفل و نمک | به مقدار کم |
سیر | ۴ حبه |
زمان لازم برای تهیه سبزی پلو با ماهی ۲ ساعت
دستور پخت
- برنج را باید از شب قیل خیس کنید.
- آب را روی شعله بگذارید تا به جوش آید سپس برنج خیس خورده را بدون آب درون آب در حال جوش بریزید.
- پس از اینکه برنجها نیمه نرم شدند آن را آبکش کنید.
- در حین دم کردن برنج لابه لای آن سبزی پلویی را اضافه کنید و در پایان کمی روغن روی برنج دهید و آن را دم کنید.
- اکنون به سراغ سرخ کردن ماهی بروید. تکههای ماهی را به مدت ۳۰ دقیقه در مخلوط پیاز و نمک و فلفل و آبلیمو قرار دهید. (نمک کم بزنید، چون تمبر هندی هم نمک دارد)
- پس از ۳۰ دقیقه ماهیها را درون مخلوط آرد سفید و زردچوبه و دارچین بغلتانید و سپس آن را درون روغن داغ سرخ کنید.
- تمبر هندی را با یک لیوان آب مخلوط کنید، سپس آن را از صافی عبور دهید.
- درون یک تابه کوچک پیاز و سیر خرد شده را با کمی زردچوبه و فلفل تفت دهید؛ سپس گشنیز و شنبلیله و جعفری خرد شده را به مخلوط سیر و پیاز اضافه کنید و خوب آنها را با هم مخلوط کنید تا سرخ شوند.
- پس از سرخ شدن تمبر هندی صاف شده را به آن بیفزایید؛ حرارت را کم کنید تا کمی آب آن تمام و سفت شود.
- سپس سس حاصل را روی ماهیهای سرخ شده بریزید و به مدت ۵ دقیقه حرارت را روشن کنید.
- اکنون سبزی پلو با ماهی شما آماده سرو است.
- نوش جان …
۴. دوقوس ماهی (غذای لذیذ بوشهری)
مواد لازم | |
ماهی متوسط | ۱ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذا خوری |
نمک و ادویه و زعفران | به میزان کافی |
سیر | ۵-۶ حبه |
پیاز متوسط | ۱ عدد |
فلفل قرمز | ۱ قاشق غذاخوری |
زمان لازم برای تهیه دو قوس ماهی ۲ ساعت
دستور تهیه
- ماهیها را خوب بشویید و آنها را به تکههای کوچک برش بزنید.
- پس از تکه کردن آن را سرخ کنید و کنار بگذارید.
- سیر و پیاز را خرد کنید و کمی آنها را تفت دهید.
- سپس رب گوجه را در کمی آب حل کنید، نمک و فلفل به آن بزنید و سس حاصله را به سیر و پیاز سرخ شده اضافه کنید.
- پس از اینکه کمی قل خورد، در پایان کار زعفران آب کرده را به آن بیفزایید و در نهایت آن را روی ماهیهای سرخ شده در بریزید.
- دوقوس ماهی خوشمزه آماده سرو است؛ میتوانید آن را با برنج نوش جان کنید.
- نوش جان …
۵. طرز تهیه ماهی کبابی
مواد لازم (برای ۴ نفر) | |
فیله ماهی | ۱ کیلوگرم |
دنبه گوسفند | ۲۵۰ گرم |
پیاز خلال شده | ۵۰۰ گرم |
زعفران دم شده | یک چهارم پیمانه |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
آبلیمو | یک چهارم پیمانه |
زمان لازم برای تهیه ماهی کبابی ۲ ساعت
روش پخت
- ماهیهای فیله شده و بدون استخوان را به برشهایی به طول ۶ سانتی متر تقسیم کنید و آنها را در مخلوط پیاز، زعفران، نمک، فلفل و آبلیمو قرار دهید.
- دنبهها را نیز برش بزنید و آنها را نیز به مخلوط ماهی اضافه کنید.
- پس از سی دقیقه ماهیها و دنبهها را یکی در میان به سیخ بکشید.
- سیخها را روی منقل قرار دهید و هر دو طرف آنها را کباب کنید.
- ماهی کبابی شما آماده سرو است. میتوانید آن را با گوجه و کته میل کنید.
- نوش جان …
۶. کوفته ماهی یا فلافل ماهی
مواد لازم | |
ماهی فیله | ۷۵۰ گرم |
نان سفید | ۲ قطعه |
تخم مرغ | ۱ عدد |
پیاز خرد شده | ۱ عدد |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
آرد ذرت | ۳۳ گرم |
روغن زیتون | برای سرخ کردن به مقدار لازم |
زمان لازم برای تهیه کوفته ماهی ۲ ساعت
دستور تهیه
- ماهیها را بشویید، استخوان و پوست آن را بگیرید.
- گوشت حاصله را چرخ کنید تا خوب نرم شود؛ سپس آن را همراه با خردههای نان، پیاز و جعفری خرد شده، تخم مرغ، فلفل و نمک درون یک کاسه بریزید و خوب آن را با دست ورز دهید.
- آرد را نیز آهسته آهسته به آن بیفزایید و همزمان آن را ورز دهید.
- پس از اینکه مواد خوب با یکدیگر مخلوط شدند آنها را به صورت گلولههای کوچک درآورید و در روغن داغ سرخ کنید.
- کوفته ماهی شما آماده سرو است.
- نوش جان …
سخن آخر
شش غذای خوشمزه با ماهی را آموزش دادیم. اگر شما هم تجربهای از تهیه هر کدام از این غذاها دارید لطفا نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر مخاطبان جالبز در میان بگذارید. در پایان این مقاله میتوانید مقالهای برای تشخص خرید یک ماهی سالم و خوب را مطالعه کنید تا در هنگام خرید بتوانید ماهی تازه و مانده را از یکدیگر تشخیص دهید.
منبع: ستـــاره