افطاری سریع و آسان می تواند شامل انواع سوپ، شامی، کوکو و کتلت باشد که در عین سادگی از ارزش غذایی بالایی برخوردارند و به صورت گرم مورد استفاده قرار می گیرند.

جالبز | دسته آشپزی – از آنجا که افراد روزه دار ساعات طولانی از خوردن و نوشیدن خودداری میکنند، دمای معده آنها موقع افطار بالاست و استفاده از غذاهای سردی مانند سالاد الویه و سالاد ماکارونی برای این زمان مناسب نیست. در این مطلب قصد داریم به آموزش ۶ نوع افطاری ساده و آسان برای ماه رمضان بپردازیم.
در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر، به موضوع دلخواه خود برسید.
۱. سوپ جو پرک
۲. سوپ عدس و سیب زمینی
۳. کوکو مرغ و لپه
۴. کوکو ماکارونی
۵. شامی نخودچی
۶. کباب کوبیده تابهای
۱. سوپ جو پرک
یکی از انواع افطاری سریع و آسان، سوپ جو پرک است که با عصاره مرغ، عصاره گوشت یا شیر و سبزیجات پخته درست میشود و میتواند تامین کننده آب از دست رفته بدن باشد. از طرفی تهیه این سوپ نیاز به صرف زمان زیادی ندارد و به راحتی طبخ میشود.
مواد لازم | |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
سیب زمینی متوسط | 1 عدد |
هویج متوسط | 1 عدد |
آرد | 2 قاشق غذاخوری |
شیر | 2 لیوان |
آب مرغ | 2 لیوان |
جو پرک | 1.5 لیوان |
سیر | 2 حبه |
جعفری ساطوری شده | 2 قاشق غذاخوری |
خامه | به میزان لازم |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
دستور تهیه
- پیاز، سیب زمینی و هویج را پوست گرفته و به صورت نگینی خرد کنید.
- پیاز، سیب زمینی و هویج خرد شده را با یکی دو قاشق روغن کمی تفت دهید.
- دو حبه سیر را له کرده، همراه با دو قاشق غذاخوری آرد به سبزیجات فوق اضافه کنید و یکی دو دقیقه دیگر به تفت دادن مواد ادامه دهید.
- حدود ۳ لیوان آب به سبزیجات اضافه کنید.
- پس از جوش آمدن آب، جو پرک را بیفزایید و حرارت را ملایم کنید.
- درب قابلمه را بسته و اجازه دهید جو پرک باز شده و لعاب پس دهد. در این فاصله چند بار سوپ را هم بزنید تا ته نگیرد.
- آب مرغ را به سوپ اضافه کرده و سوپ را هم بزنید.
- شیر را اضافه کرده و چند دقیقه دیگر صبر کنید تا سوپ غلیظ شود. سپس نمک و فلفل آن را میزان کرده و حرارت را خاموش کنید.
- سوپ را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با خامه تزیین کنید.
۲. سوپ عدس و سیب زمینی
سوپ عدس و سیب زمینی میتواند یک نوع افطاری سریع و آسان برای مواقعی که زمان کافی برای آشپزی ندارید باشد. این سوپ بسیار ساده و کم هزینه بوده و خیلی سریع آماده میشود.
مواد لازم | |
پیاز متوسط | 1 عدد |
روغن زیتون | 2 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | به میزان لازم |
هویج بزرگ | 1 عدد |
عدس | 1/3 لیوان |
سیب زمینی متوسط | 3 عدد |
آب | 4 لیوان |
گشنیز و جعفری خرد شده برای تزیین | به میزان لازم |
دستور تهیه
- پیاز را به صورت خلالی ریز خرد کرده و با روغن زیتون روی حرارت ملایم تفت دهید تا سبک شود.
- زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و رب گوجه فرنگی را به پیاز افزوده و یکی دو دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.
- حدود ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید تا به جوش آید.
- هویج و سیب زمینی را پوست گرفته و به صورت نگینی خرد کنید، سپس همراه با عدس به قابلمه اضافه کنید.
- اجازه دهید تا مواد پخته و سوپ غلیظ شود.
- در انتها نمک و فلفل سوپ را میزان کرده و حرارت را خاموش کنید.
- سوپ را در ظرف سرو بکشید و با گشنیز و جعفری ساطوری تزیین کنید.
۳. کوکو مرغ و لپه
کوکو از جمله غذاهای بسیار آسان برای افطار است و برای اینکه هرچه سریعتر آماده شود میتوانید لپه را از قبل پخته، چرخ کنید و در فریزر نگه دارید.
مواد لازم | |
لپه پخته شده | 1 پیمانه |
سینه مرغ بدون استخوان | 500 گرم |
تخم مرغ | 2-3 عدد |
پیاز رنده شده | 1 عدد |
ترخون ساطوری شده | 1 پیمانه |
عصاره مرغ | 1 عدد |
دارچین | 1/2 قاشق چایخوری |
نمک، زردچوبه و فلفل | به میزان لازم |
روغن مخصوص سرخ کردن | به میزان لازم |
دستور تهیه
- لپه پخته را همراه با سینه مرغ بدون استخوان و پیاز چرخ کنید تا کاملا له شده و به شکل خمیر درآیند.
- عصاره مرغ، ترخون، نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین را به خمیر فوق اضافه کرده و مواد را ورز دهید تا کاملا یکدست شوند.
- در حین ورز دادن مواد، تخم مرغها را یکی یکی اضافه کنید تا مایه چسبندهای حاصل شود.
- روغن را در تابه بر روی حرارت ملایم داغ کرده و مایهی کوکو را به شکل دلخواه در روغن سرخ کنید.
- کوکوها را پس از سرخ شدن روی دستمال کاغذی مخصوص آشپزی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
- این کوکو را به عنوان یک افطاری سریع و آسان همراه با نان سبوسدار و سبزی خوردن میل کنید.
۴. کوکو ماکارونی
کوکو ماکارونی غذایی ساده و مغذی برای افطاری است. تنوع مواد غذایی موجود در این نوع کوکو زیاد بوده و به همین دلیل ارزش غذایی بالایی دارد. کوکو ماکارونی یک نوع افطاری سریع و آسان بوده که در میان افراد علاقهمند به پیتزا بسیار محبوب است.
مواد لازم | |
ماکارونی طرح دار | 1/2 بسته |
تخم مرغ | 5 عدد |
پنیر پیتزای رنده شده | 200 گرم |
گوشت چرخ کرده | 200 گرم |
پیاز داغ | 3 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
قارچ خرد شده | 100 گرم |
فلفل دلمه ای نگینی خرد شده | 1 عدد |
نمک، فلفل و ادویه | به میزان لازم |
دستور تهیه
- گوشت چرخ کرده را با یک قاشق روغن بر روی حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس پیاز داغ، فلفل دلمهای و قارچ را به آن اضافه کنید.
- به تفت دادن مواد ادامه دهید تا آب قارچ کشیده شده و فلفل دلمهای کمی نرم شود.
- نمک، فلفل و رب گوجه فرنگی را به گوشت اضافه کرده و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا خوشرنگ شود.
- حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید سس گوشت خنک شود.
- یک قابلمه را تا نیمه آب کرده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. سپس ماکارونی را همراه با مقداری نمک و روغن به آب جوش اضافه کنید.
- اجازه دهید ماکارونی در آب بجوشد تا کاملا نرم شود، سپس آن را آبکش کرده و با آب سرد بشویید تا نشاسته اضافی آن گرفته شود.
- پس از اینکه ماکارونی کاملا سرد شد، تخم مرغها را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا ترکیب شوند.
- در تابهی نچسبی (بهتر است تابه رژیمی باشد) کمی روغن ریخته، سپس نیمی از مخلوط ماکارونی و تخم مرغ را در تابه بریزید.
- روی ماکارونی، یک لایه پنیر پیتزا ریخته و روی پنیر پیتزا را با سس گوشت بپوشانید.
- روی سس گوشت را مجددا با یک لایه پنیر پیتزا بپوشانید و بقیهی مخلوط ماکارونی و تخم مرغ را روی آن بریزید.
- با پشت قاشق، سطح مواد را کمی فشار دهید تا کاملا صاف شوند.
- تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و درب آن را ببندید.
- پس از سرخ شدن یک طرف کوکو، ان را برگردانید تا طرف دیگر نیز سرخ شود.
- کوکو را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با سس گوجه فرنگی تزیین کنید.
۵. شامی نخودچی
شامی از دیگر غذاهای مناسب افطار به شمار میآید که به علت وجود تخم مرغ و آرد نخودچی دارای ارزش غذایی بالایی است.
مواد لازم | |
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
آرد نخودچی | 300 گرم |
تخم مرغ | 3 عدد |
زعفران ساییده | 1/2 قاشق چایخوری |
آب | به میزان لازم |
نمک، زردچوبه و فلفل | به میزان لازم |
روغن برای سرخ کردن | به میزان لازم |
دستور تهیه
- پیاز را رنده کرده و به گوشت چرخ کرده اضافه کنید.
- آرد نخودچی، زعفران، نمک، زردچوبه، فلفل و تخم مرغها را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا یکدست شوند.
- مقداری آب را به تدریج به مایهی شامی اضافه کنید تا کمی رقیق شده و غلظت آن مانند ماست سفت شود.
- روغن را در تابه بر روی حرارت ملایم داغ کرده و مایهی شامی را در آن سرخ کنید.
- شامیها را پس از سرخ شدن در ظرف سرو بچینید و همراه با نان سبوسدار، کاهو و گوجه فرنگی سر سفره افطار قرار دهید.
۶. کباب کوبیده تابهای
کباب کوبیده تابهای یک غذای سریع و آسان برای افطاری است که با گوشت چرخ کرده مرغ، گوسفند و یا مخلوط گوسفند و گوساله درست میشود. در این حالت گوشت چرخ کرده در تابه حرارت میبیند، در روغن خود سرخ میشود و نیازی به گریل کردن در فر و یا پختن روی زغال ندارد.
مواد لازم | |
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
پودر زعفران | 1/2 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | 1/2 قاشق چایخوری |
نمک | به میزان لازم |
روغن برای سرخ کردن | 1-2 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه
- پیاز را رنده کرده و به گوشت چرخ کرده اضافه کنید.
- زعفران را در چند قاشق آب جوش حل کرده و همراه با نمک و فلفل به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید.
- مواد را خوب ورز دهید تا به شکل خمیری یکدست درآیند.
- مایهی گوشت را کف تابهی تفلون به صورت نازک پهن کنید و تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید.
- درب تابه را بسته و اجازه دهید گوشت آب بیندازد، سپس درب تابه را برداشته و گوشت را به صورت دلخواه برش بزنید.
- دوبار درب تابه را بسته و حرارت را ملایم کنید.
- حدود ۳۰ دقیقه صبر کنید تا گوشت روی حرارت ملایم بپزد، سپس مقداری روغن به تابه اضافه کنید.
- پس از اینکه یک طرف کبابها سرخ شد، آنها را برگردانید تا طرف دیگر نیز سرخ شود.
- کبابها را در ظرف سرو قرار دهید و همراه با گوجه فرنگی سرخ شده یا خام و مقداری نان سبوس دار میل کنید.
گوشت چرخ کرده و سبزیجات زمان طبخ کوتاهی دارند و خیلی سریع آماده میشوند. شما نیز اگر غذاهای سادهای میشناسید که برای افطاری مناسب اند، از طریق بخش “ارسال نظر” با دیگران به اشتراک بگذارید.
منبع: ستـــاره