توپک خرمایی یک میان وعده انرژی زاست که با موادی همچون نارگیل، پسته، گردو، بادام، عسل و … قابل تهیه و تزئین است. ماده اصلی تشکیل دهنده توپک خرمایی پس از خرما بیسکوییت است. وجود بیسکوییت باعث به هم چسبیدن خرما شده و امکان گرد کردن آن را فراهم می‌کند.

جالبز | دسته آشپزی – در تهیه توپک خرمایی انتخاب مواد مورد نظر بسته به ذائقه شما می‌تواند متغییر باشد. خرما به علت داشتن منیزیم، انرژی عضلانی بدن را تقویت می‌کند و نیروی عمومی بدن را افزایش می‌دهد و فسفر و منیزیم موجود در آن موجب تقویت حافظه می‌شود. توپک خرمایی را می‌توان به سه روش پرطرفدار ساده، کاکائویی و مجلسی تهیه کرد.


در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر به موضوع دلخواه خود برسید.

  • توپک ساده
  • توپک کاکائویی
  • توپک مجلسی

توپک خرمایی ویژه ماه مبارک رمضان

طرز تهیه توپک خرمایی ساده

اگر میزان مواد اولیه شما به قرار زیر باشد، حدود ۲۰ توپک خرمایی خواهید داشت.

مواد لازم
خرما‌ی بدون پوست و هسته1 و 1/2 پیمانه
گردو، بادام یا پسته1 و 1/2 پیمانه
آب پرتقال یا بهارنارنج (اختیاری)2-3 قاشق سوپ‌خوری
عسل1 قاشق سوپ‌خوری
پودر‌نارگیل، کنجد یا ترایفل‌رنگی به مقدار لازم

روش تهیه:

  1. گردو، بادام و یا پسته خام را با حرارت ملایم تست کنید. ما در این دستور از پسته تست شده استفاده می‌کنیم و کاملا سلیقه‌ای است. (توجه داشته باشید که مغز باید به صورت خام و نه شور، استفاده شود.)
  2. پوسته و هسته خرما را جدا کنید و به همراه پسته تست شده (بو داده شده) درون مخلوط کنید بریزید.
  3. مخلوط را درون ظرفی بریزید و آب پرتقال تازه و عسل را به آن بیفزایید. شما همچنین می‌توانید گلاب را جایگزین آب پرتقال نمایید.
  4. از مواد به اندازه یک گردو جدا کنید و پس از گرد کردن درون پودر‌نارگیل، کنجد و یا ترایفل‌های رنگی بغلتانید و درون کپسول‌های شکلات قرار دهید سپس در یخچال نگهداری کنید.
  5. اگر می‌خواهید اندازه توپک‌‌ها مساوی باشد از قاشق‌های اندازه‌گیری استاندارد برای این منظور استفاده کنید.
  6. بهتر است برای اینکه مواد به دست نچسبد، کمی آب و گلاب را مخلوط کنید و دست را با این محلول مرطوب کرده و توپک‌ها را درست کنید.

طرز تهیه توپک خرمایی کاکائویی 

مواد زیر برای ۶ نفر مناسب هستند و زمان تهیه این نوع توپک ۱۰ دقیقه خواهد بود.

مواد لازم
خرما بدون پوست و هسته500 گرم
روغن نارگیل یا زیتون2 قاشق غذاخوری
پودر کاکائو3 قاشق غذاخوری
پودر پستهبه مقدار دلخواه
پودر نارگیلبه مقدار دلخواه
پودر بیسکوییتبه مقدار دلخواه


روش تهیه:

  • همه خرما ها را در یک کاسه مناسب مخلوط کنید و بکوبید.
  • سایر مواد را به خرما اضافه کنید.
  • به اندازه نصف کف دست از مخلوط بردارید و گرد کنید.

نکته: اگر خرما به کف دست بچسبد، توصیه می‌کنیم مقدار پودر بیسکوییت را بیشتر کنید.


طرز تهیه توپک خرمایی مجلسی

مواد زیر برای ۸ نفر مناسب هستند و زمان تهیه این نوع توپک ۴۵ دقیقه خواهد بود.

مواد لازم
خرما بدون پوست و هسته500 گرم
بیسکوییت پتی بور2 بسته
کره30 گرم
گردوی خرد شدهبه اندازه دلخواه
پودر دارچین، هل، زنجفیلبه اندازه دلخواه
مواد لازم برای غلتاندن توپک‌ خرمایی (لایه خارجی)
پودر نارگیل، پودر کاکائو، کنجد، گل خشک خوراکی،‌ تخمه آفتاب‌گردان


روش تهیه:

  • پوست و هسته خرماها را بگیرید. در داخل یک تابه خرماها را با کره مخلوط کنید. تابه را بر روی حرارات قرار دهید. خرماها را تا زمانی حرارت دهید که کره را کاملا جذب کنند.
  • پودر دارچین، پودر هل و زنجفیل رو داخل تابه بریزید. مقدار این مواد طبق ذائقه شما تعیین می‌شوند. مخلوط را از روی حرارت بردارید و با گوشتکوب محکم بکوبید.
  • گردو و بیسکوییت را کاملا خرد کنید و به خرماها اضافه کنید. بیسکوییت را تا حدی اضافه کنید که امکان گلوله کردن خرماها وجود داشته باشد.
  • از سایر پودرها مانند پودر کنجد، پودر پسته یا پودر گل خشک خوراکی برای لایه خارجی توپک کمک بگرید. برای این کار گلوله‌های توپک را با دست نم‌دار کرده و بر روی هر کدام از این پودرها بغلتانید.

منبع: ستـــاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *