یوگا ، ورزش تنبلی تخمدان
آیا به دلیل افزایش وزن خود اضطراب دارید؟ این امر خصوصا برای افرادی که سندروم تخمدان پلی کیستیک دارند مشهود است. آیا می دانید با انجام حرکات یوگا می توانید آن را به خوبی کنترل کنید ؟ در این قسمت از بهداشت و سلامت جالبز قصد داریم به تاثیر یوگا بر سندروم تخمدان پلی کیستیک بپردازیم و از ان به عنوان ورزش تنبلی تخمدان و در واقع درمان این مشکل رایج زنانه کمک بگیریم.
علل و علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک
این اختلال علائمی مانند:
- چرخه قاعدگی نامنظم
- کیست تخمدان
- ناباروری
- افزایش وزن
- ریزش مو
- تغییرات خلقی
- نفخ شکم
علل سندروم تخمدان پلی کیستیک:
علل سندروم تخمدان پلی کیستیک از سبک زندگی نامنظم تا فشار روحی و استرس متغیر است. به همین دلیل است که متخصصان کاهش اضطراب را به عنوان بهترین درمان برای این سندروم و کیست تخمدان پیشنهاد میکنند.
حرکات ورزشی یوگا و رفع سندروم تخمدان پلی کیستیک
دلیل اصلی سندروم تخمدان پلی کیستیک که یک اختلال هورمونی است اضطراب می باشد که امروزه حدود5-10 درصد از جمعیت زنان را تحت تاثیر قرار می دهد.
تمرینات آرامش بخش یوگا به مدیریت علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک و تنظیم عملکرد غدد درون ریزبدن کمک میکند بنابراین به حل مشکلات وزنی، ناباروری و روانشناختی نیز کمک خواهد کرد.در ادامه به معرفی بهترین تمرینات یوگا برای خانم هایی که با کیست تخمدان درگیر هستند میپردازیم.
1. حرکت پروانه:
حرکت پروانه ای که تحت عنوان پورنا تیتل آسانا نیز نامیده میشودبسیار ساده بوده و به کشیدن نواحی داخلی ران کمک میکند.این تمرین یک ورزش کششی عالی برای ران ها است و استرس را تسکین میدهد.
ابتدا به حالت نیلوفر آبی(لوتوس) روی زمینی بنشینید. زانوهای خود را به آرامی خم کنید به طوری که کف پاها با یکدیگر برخورد کنند. سعی کنید پاهایتان را به گونه ای قرار دهید که تا حد امکان نزدیک به کشاله ران باشند. تا جایی که ممکن است پاهایتان را به سمت داخل بکشید. پشت خود را صاف نگه دارید و پاهایتان را با دستان تان بگیرید. نفس عمیقی کشیده و هنگام بازدم سعی کنید با دستان خود زانوها را به سمت پایین به زمین فشار دهید. به حالت راحتی بنشینید زیرا این کار نیاز به تمرین دارد. هنگام بازدم زانوهایتان را به سمت بالا برگردانید. این حرکت را 15-20 بار تکرار کنید.
2. حرکت پروانه ای معکوس:
این حرکت شبیه به حرکت پروانه می باشد با این تفاوت که شما دراز کشیده هستید. این حرکت بسیار آرام بخش بوده و اندام های شکمی را تحریک می کند.
با پوزیشن حرکت پروانه آغاز کنید. در حین بازدم به آرامی به پشت خم شوید و بالا تنه تان را به سمت پایین بیاورید. با کمک دستان تان پشت لگن و کمرتان را بگیرید تا متعادل شوند. بالاتنه خود را به سمت زمین آورید تا زمانی که کمرتان زمین را لمس کند. برای حمایت از سر و گردن خود می توانید از بالشت هم استفاده کنید . بازو های خود را در طرفین و کف دست ها را رو به بالا نگه دارید. در این مرحله زانوهایتان با ران ها در تماس بوده و پاها به سمت لگن می باشد. سعی کنید عضلات ران خود را زیاد نکشید. اجازه دهید زانو ها آزاد باشند و به مدت 10 دقیقه نفس عمیق بکشید.
3. حرکت کبرا:
حرکت کبرا گردش خون را بهبود بخشیده و استرس و اضطراب را تسکین می دهد.
ابتدا با دراز کشیدن روی شکم و پیشانی رو به زمین شروع کنید. در حالی که کف دست ها پایین و موازی با یکدیگر هستند پاها نیز باید اندکی یکدیگر را لمس کنند و با عمل دم سر و قفسه سینه خود را تا ناف بلند کنید. از دستان خود به عنوان تکیه گاه استفاده کنید تا بالاتنه تان را از زمین دور نگه دارید . هنگامی که نفس عمیقی می کشید بالاتنه تان را تا جایی که می توانید به عقب ببرید.
آرنج خود را خم کنید و به ترتیب قفسه سینه و سر تان را به حالت اولیه برگردانید و تا زمانی که احساس راحتی دارید حالت خود را حفظ کنید.
4. بارادواج آسانا:
این حالت که به پیچ بارادواج نیز شناخته می شود به بهبود متابولیسم و احیای (بازسازی) اندام های شکمی کمک می کند. این حرکت برای زنان باردار نیز بسیار مناسب است.
بر روی زمین بنشینید و پاهایتان را دراز کنید و دستان خود را به آرامی در طرفین گذاشته و زانوهایتان را به سمت ران چپ خم کنید. اکنون وزن بدنتان برروی باسن سمت راست می باشد.
همان طور که نفس می کشید بالاتنه تان را تا جایی که می توانید بچرخانید و بکشید. برای حفظ تعادل می توانید از دست راست خود که روی زمین است استفاده کنید. و وزن بدن خود را از باسن به سمت کف فشار دهید . در این حالت کمی خم شده و کشش را به سرتان منتقل کنید.
به مدت چند دقیقه در این حالت بمانید و سپس این حرکت را با سمت مخالف خود تکرار کنید.
5. چاکی چالان آسانا:
این حرکت که پیش از این در بخش ورزش و تناسب اندام جالبز به آن پرداختیم به نام حرکت آسیاب دستی نیز شناخته می شود فواید زیادی دارد و یکی از این فواید مهم بهبود عملکرد بسیاری از اندام های شکمی است.
روی زمین بنشینید و پاهایتان را با فاصله از یکدیگر باز کنید. انگشتان دستانتان را در یکدیگر قفل کرده و به سمت جلو بکشید و سپس بازوهایتان را به سمت بیرون دراز کنید تا پشت دست ها به سمت خودتان بوده و آرنج ها صاف باشند. حال دست هایتان را به صورت دورانی به جهت عقربه های ساعت همانند یک چرخ آسیاب دستی بچرخانید. در حین انجام این حرکت زانو ها خم نشوند و پاها از زمین جدا نشوند. هنگامی که دست ها به سمت جلو و راست می روند عمل بازدم و هنگامی که به سمت عقب و چپ می روند عمل دم را انجام دهید.
این حرکت را 10 -15 مرتبه به جهت و خلاف جهت عقربه های ساعت تکرار کنید.
انجام این چند حرکت یوگا برای تسکین علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک موثر می باشند و در رفع استرس به شما کمک خواهند کرد.