خرما از قندهای طبیعی است و کالری بالایی دارد، کالری خرما بسته به نوع آن متفاوت است. هر ۱۰۰ گرم خرما ۲۸۲ کالری دارد، در حالیکه ۱۰۰ گرم خرما خشک ۳۱۹ کالری دارد. کالری یک عدد خرما تازه با اندازه متوسط حدودا ۲۳ واحد است.

کالری خرما چقدر است؟
جالبز |
بخش سلامت –
خرما میوه درخت نخل است و در مناطق گرمسیری جهان رشد می‌کند. در حالیکه آب، بیشترین وزن میوه‌ها را تشکیل می‌دهد، حدود ۷۰% وزن خرما از قند است و بافت گوشتی دارد. خرما بیشتر در دو نوع خرما خشک و تازه در دسترس است. کالری خرما تازه کمتر از کالری خرما خشک است و برای افراد دارای اضافه وزن ترجیح دارد. خرما سرشار از مواد معدنی است و می‌تواند بخش زیادی از کالری مورد نیاز بدن را تامین کند. بسیاری از افراد از میزان کالری خرما و ارزش غذایی آن بی خبرند، ما در این مطلب با ارزش غذایی و کالری خرما خشک و تازه و مشتقات آن آشنا خواهیم شد.

کالری خرما

ارزش غذایی خرما
مقداریک عدد خرما۱۰۰ گرمیک لیوان خرمای بدون هسته
کالری۲۳۲۸۲ ۵۰۲
چربی کل۰/۰۳ گرم۰/۳۹ گرم۰/۶۹ گرم
کلسترول۰ میلی گرم۰ میلی گرم۰ میلی گرم
سدیم۰ میلی گرم۲ میلی گرم۴ میلی گرم
کربوهیدرات کل۶/۲۳ گرم۷۵/۰۳ گرم۱۳۳/۵۵ گرم
فیبر۰/۷ گرم۸ گرم۱۴/۲ گرم
قند۵/۲۶ گرم۶۳/۳۵ گرم۱۱۲/۷۶ گرم
پروتئین۰/۲ گرم۲/۴۵ گرم۴/۳۶ گرم
کلسیم۳ میلی گرم۳۹ میلی گرم۶۹ میلی گرم
آهن۰/۰۸ میلی گرم۱/۰۲ میلی گرم۱/۸۲ میلی گرم
پتاسیم۵۴ میلی گرم۶۵۶ میلی گرم۱۱۶۸ میلی گرم

کالری یک عدد خرما
کالری خرما خشک

ارزش غذایی خرمای خشک
مقدار۱۰۰ گرم خرمای خشک
کالری۳۱۹
کربوهیدرات۷۲ گرم
فیبر۸ گرم
قند۶۹ گرم
چربی ۰ گرم
پروتئین۳ گرم

کالری خرما خشک
کالری رطب

ارزش غذایی رطب 
مقداریک عدد۱۰۰ گرم
کالری۴۰۲۷۵ 
کربوهیدرات۱۰/۸ گرم۶۷/۵ گرم
چربی ۰/۰۳ گرم۰/۲ گرم
پروتئین۰/۲۶ گرم۲/۵ گرم

کالری رطب
کالری شیره خرما

ارزش غذایی شیره خرما
مقداریک قاشق چای خورییک قاشق غذاخوری۱۰۰ گرم
کالری۹۲۸۲۷۰
کربوهیدرات۲ گرم۷ گرم۶۷ گرم
چربی ۰ گرم۰ گرم۰ گرم
پروتئین۱ گرم

کالری خرما، یک عدد خرما چند کالری دارد؟


خواص شیره خرما


کالری سرکه خرما

ارزش غذایی سرکه خرما
مقداریک قاشق غذاخورییک لیوان
کالری۱۵۲۴۰
کربوهیدرات۳ گرم۴۸ گرم
چربی ۰ گرم۰ گرم

کالری خرما، یک عدد خرما چند کالری دارد؟
مواد مغذی در خرما

مواد مغذی موجود در خرما عبارتند از:

۱. کربوهیدرات: حدود ۷۰% وزن خرما از فروکتوز تشکیل شده است که میزان قند بالایی دارد. به علاوه خرما با خشک شدن و از دست دادن رطوبت شیرین‌تر می‌شوند. اگرچه خرما شیرین است و مقدار بالایی قند دارد، اما شاخص گلسیمی (شاخصی برای نشان دادن سرعت تبدیل کربوهیدرات به قند) آن نسبتا پایین است و خوردن تعداد کمی خرما تاثیر چندانی بر قند خون ندارد.

۲. چربی: خرما چربی پایینی دارد و فاقد کلسترول است.

۳. پروتئین: خرما مقدار ناچیزی پروتئین دارد و برای تامین پروتئین مورد نیاز بدن باید مواد غذایی پروتئین دار به رژیم غذایی اضافه شوند.

۴. ویتامین‌ها و مواد معدنی: برخلاف میوه‌های دیگر، خرما مقدار کمی ویتامین C دارد، اما دارای شش نوع ویتامین B از جمله بیوتین و پانتونیک اسید است. همچنین خرما مقادیری از مواد معدنی از جمله پتاسیم، مس، منیزیم و آهن دارد، این مواد معدنی برای حفظ سلامت قلب ضروری هستند. علاوه بر ویتامین‌ها و مواد معدنی خرما دارای نوعی آنتی اکسیدان به نام پلی فنول است که توانایی مبارزه با آسیب‌های سلولی را دارد.

انواع خرما

  • خرما خارک: خرما خارک یا نارس زرد رنگ است و برای بیماران مبتلا به دیابت مناسب‌تر است، این خرما طعم متفاوتی نسبت به خرمای رسیده دارد و رطوبت آن کمتر است.
  • خرما رطب: به میوه نیمه رسیده خرما، رطب گفته می‌شود، رطب قهوه‌ای رنگ است و طعم مطلوبی دارد.
  • خرما رسیده: خرما رسیده به دو صورت خرما خشک یا خرما تازه در بازار عرضه می‌شود، از این خرما برای تهیه شیره خرما، سرکه خرما، حلوا، سالاد، خرما پلو و … استفاده می‌شود.

خواص خرما

از خواص خرما می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درمان یبوست
  • تنظیم کلسترول خون
  • تنظیم فشار خون
  • حفظ سلامت قلب
  • استحکام استخوان‌ها
  • افزایش باروری مردان
  • پیشگیری از آلزایمر
  • پیشگیری از سرطان کولون
  • افزایش وزن
  • تامین انرژی مورد نیاز بدن
  • پیشگیری از شب کوری
  • سم زدایی کبد
  • پیشگیری از هموروئید
  • پیشگیری از ریزش مو

طبع خرما چیست؟


سخن آخر

کالری خرما خشک بیشتر از کالری خرمای تازه است، به طوریکه هر عدد ۱۰۰ گرم خرما خشک ۳۱۹ کالری و هر ۱۰۰ گرم خرما ۲۸۲ کالری دارد. آنتی اکسیدان، فیبر و مواد معدنی موجود در خرما، آن را به یک ماده غذایی مفید برای سلامت بدن تبدیل کرده است. چندین راه برای اضافه کردن خرما به رژیم غذایی وجود دارد، یکی از محبوبترین روش‌ها استفاده از خرما به عنوان شیرین کننده در غذا‌های مختلف است. همچنین می‌توان خرما را به میان وعده‌ها اضافه کرد و برای افزایش ارزش غذایی آن هسته خرما را با مغزیجات مانند گردو جایگزین کرد. نظر شما چیست؟ آیا از کالری سایر مشتقات خرما اطلاع دارید؟ فراموش نکنید نظرات و پیشهادات خود را در بخش “ارسال نظر” با ما و مخاطبان جالبز در میان بگذارید.

برگرفته از: fdc.nal.usda.gov

منبع: ستـــاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *