کالری انجیر به ازای هر ۱۰۰ گرم ۷۴ است. انجیر خشک شده کالری بیشتری نسبت به انجیر تازه دارد. این میوه پر کالری، سرشار از ویتامین و مواد معدنی است. اما قند بالای انجیر باعث مضر بودن آن برای دیابتیها شده است.

جالبز | دسته سلامت – انجیر به عنوان یک میوه تابستانی هیجان انگیز شناخته میشود. در تابستان میتوانید انجیر را به صورت تازه مصرف کنید. در فصلهای دیگر نیز با خشک کردن انجیر یا تهیه آن از بازار می توانید از خواص انجیر خشک و فواید درمان آن بهره مند شوید. انجیر سرشار از فیبر، آنتی اکسیدان، پتاسیم، ویتامین آ و ویتامین ث است. اما کالری انجیر به چه میزان است و آیا این میوه شیرین، پر کالری محسوب می شود یا کم کالری؟ با جالبز همراه باشید و با کالری انجیر و ارزش غذایی و خواص آن بیشتر آشنا شوید.
در این مطلب میخوانید:
- انجیر تازه چند کالری دارد؟
- کالری انجیر خشک شده چقدر است؟
- معروفترین خواص انجیر
- نتیجه گیری
انجیر تازه چند کالری دارد؟
ارزش غذایی انجیر | ||
مقدار | ۱۰۰ گرم | درصد نیاز روزانه |
کالری | ۷۴ | – |
چربی کل | ۰.۳ گرم | – |
چربی اشباع شده | ۰.۰۶ گرم | – |
کلسترول | ۰ میلی گرم | – |
سدیم | ۱ میلی گرم | – |
کربوهیدرات | ۱۹.۱۸ گرم | – |
فیبر | ۲.۹ گرم | ۱۲٪ |
شکر | ۱۶.۲۶ گرم | – |
پروتئین | ۰.۷۵ گرم | – |
کلسیم | ۳۵ میلی گرم | ۴٪ |
آهن | ۰.۳۷ میلی گرم | ۲٪ |
پتاسیم | ۲۳۲ میلی گرم | ۷٪ |
ویتامین A | – | ۳٪ |
ویتامین C | ۲ میلی گرم | ۳٪ |
کالری انجیر خشک شده چقدر است؟
ارزش غذایی انجیر خشک شده | ||
مقدار | ۱۰۰ گرم | |
کالری | ۱۰۷ | – |
چربی کل | ۰.۴ گرم | ۱٪ |
چربی اشباع شده | ۰.۰۶۲ گرم | – |
کلسترول | ۰ میلی گرم | – |
سدیم | ۴ میلی گرم | – |
کربوهیدرات | ۲۷.۵۷ میلی گرم | ۹٪ |
فیبر | ۴.۲ گرم | ۱۷٪ |
شکر | ۲۳.۳۵ گرم | – |
پروتئین | ۱.۴۲ گرم | – |
کلسیم | ۷۰ میلی گرم | ۷٪ |
آهن | ۰.۸۸ میلی گرم | ۵٪ |
پتاسیم | ۲۹۴ میلی گرم | ۸٪ |
ویتامین A | – | ۱٪ |
ویتامین C | ۴.۵ میلی گرم | ۷٪ |
معروفترین خواص انجیر
اگر میخواهید بدنی سالم داشته باشید باید انجیر بخورید. این میوه خوشمزه دارای ویتامینها و مواد معدنی بسیار زیادی است. در این بخش به برخی از معروفترین خواص انجیر اشاره خواهیم کرد.
۱. بهبود عملکرد سیستم گوارش
انجیر ماده غذایی سرشار از فیبر است. با مصرف انجیر میتوانید فرآیند هضم غذا را در بدن بهبود دهید. انجیر عملکرد سیستم گوارش را بهبود میدهد. برای درمان یبوست کافی است دو یا سه انجیر خشک شده را به مدت یک شب خیس دهید و سپس نوش جان کنید.
۲. پیشگیری از ابتلا به سرطان
انجیر سرشار از آنتیاکسیدان است و خطر ابتلا به انواع سرطان را در بدن کاهش میدهد. (میزان آنتی اکسیدان در انجیر سیاه بیشتر از انجیر زرد است.) مصرف انجیر سبب شستشوی کامل روده بزرگ و دفع مواد زائد از آن میشود. به همین دلیل افرادی که انجیر میخورند کمتر از دیگران در معرض ابتلا به بیماری سرطان روده بزرگ قرار دارند.

۳. درمان گلودرد
اگر گلودرد دارید، انجیر مصرف کنید. انجیر لعاب خاصی دارد و گلو را نرم میکند. مصرف انجیر برای درمان مشکلات تارهای صوتی و التهاب لوزهها نیز مؤثر است.
۴. بهبود قدرت بینایی
برای بهبود قدرت بینایی باید مواد غذایی دارای ویتامین A مصرف کنید. انجیر سرشار از این ویتامین است. مصرف این ماده غذایی، هم برای بهبود بینایی مفید است و هم از بروز مشکلات چشمی پیشگیری میکند.
۵. تقویت سیستم ایمنی بدن
برای تقویت سیستم ایمنی بدن باید مواد غذایی دارای ویتامین و مواد معدنی مصرف کنید. انجیر سرشار از پتاسیم و ویتامین C است. افرادی که انجیر مصرف میکنند، کمتر از سایرین به بیماریهای عفونی و ویروسی مبتلا میشوند. مصرف این ماده غذایی سبب التیام سریعتر زخمها میشود.
۶. شادابی پوست
انجیر دارای فیبر است و آب را درون پوست حفظ میکند. این ماده غذایی ضد التهاب است و برای درمان چین و چروک و لکههای پوستی یک گزینه ایده آل محسوب میشود. انجیر را میتوانید بخورید یا به صورت ماسک برای شادابی و جوانسازی پوست استفاده کنید.
نتیجه گیری
میزان کالری انجیر تازه نسبتا زیاد است؛ اما این میزان در انجیر خشک شده بسیار بیشتر است. چنان که در هر ۱۰۰ گرم انجیر خشک ۱۰۷ کالری وجود دارد که برای سوزاندن این مقدار کالری به حدود ۳۰ دقیقه پیاده روی نیاز است. بنابراین در صورتی که به تناسب اندام خود اهمیت میدهید در مصرف این میوه جذاب، جانب اعتدال را رعایت کنید.
انجیر مانع از بروز مشکلات تنفسی میشود و برای درمان گلودرد خوب است. با مصرف انجیر قدرت بینایی بهتری خواهید داشت. این میوه خوشمزه و پر ویتامین خطر ابتلا به بیماریهای چشمی را کاهش میدهد. همچنین انجیر دارای کلسیم است و استخوانهایتان را محکم و قوی میکند. مقدار ویتامین C موجود در انجیر قابل توجه است. کسانی که انجیر میخوردند بدنی قویتر دارند و کمتر بیمار میشوند.
با این وجود زیاده روی در خوردن این میوه توصیه نمیشود؛ زیرا باعث نفخ و اسهال میگردد. از طرفی میزان قند موجود در انجیر بالاست و برای دیابتیها مضر است. همچنین از آنجا که طبع انجیر گرم است، افراد گرم مزاج باید در خوردن آن احتیاط کنند.
شاید برایتان جالب باشد با خواص برگ انجیر نیز آشنا شوید. فراموش نکنید که نظرات و پرسشهای خود را با ما و خوانندگان در میان بگذارید و از تجربیات خود درباره مصرف انجیر بگویید.
منبع: ستـــاره