آبغوره از انگور نارس و ترش تهیه می‌شود و یک طعم دهنده عالی برای تهیه غذا و سالاد به شمار می‌آید. کالری آبغوره در هر ۱۰۰ گرم ۵۳ کالری است درنتیجه گنجاندن این ماده غذایی در رژیم غذایی به کاهش وزن کمک می‌کند.

کالری آبغوره؛ هر 100 گرم آبغوره چند کالری دارد؟
 

جالبز | بخش سلامت – آبغوره طعم ترش و خوشمزه‌ای دارد و یک چاشنی عالی برای طعم دار کردن غذا و سالاد است. این ماده غذایی نه تنها خواص دارویی فراوانی دارد، بلکه کالری کمی داشته و بدون نگرانی می‌توانید از آن در تهیه سالاد و غذا استفاده کنید. برای اطلاع از کالری آبغوره، خواص دارویی و مضرات آن با ما همراه باشید.


 در این مطلب می‌خوانید:

  • کالری ۱۰۰ میلی لیتر آبغوره
  • کالری یک قاشق غذاخوری آبغوره
  • خواص آبغوره
  • موارد منع مصرف آبغوره
  • فعالیت های لازم برای سوزاندن ۱۰۰ کالری آبغوره

کالری ۱۰۰ میلی لیتر آبغوره

ارزش غذایی ۱۰۰ میلی لیتر آبغوره
اطلاعات تغذیه‌ایمقداردرصد نیاز روزانه
کالری۵۳
پروتئین۳/۳ گرم۷٪
چربی کل۳/۳ گرم۵٪
کربوهیدرات کل۱۳/۳ گرم۴٪
قند۱۰ گرم
سدیم۷ میلی گرم۰٪

 

کالری ۱۰۰ میلی لیتر آبغوره چقدر است؟

 

کالری یک قاشق غذاخوری آبغوره

ارزش غذایی یک قاشق غذاخوری (۲۰ میلی لیتر) آبغوره
اطلاعات تغذیه‌ایمقداردرصد نیاز روزانه
کالری۱۱
پروتئین۰/۷ گرم۱٪
چربی کل۰/۷ گرم۱٪
کربوهیدرات کل۲/۷ گرم۱٪
قند۲ گرم
سدیم۱ میلی گرم۰٪

خواص آبغوره

آبغوره خواص فراوانی برای سلامتی دارد، برخی از خواص آبغوره عبارتند از:
۱. کاهش چربی خون: بالا رفتن کلسترول بد خطر بروز سکته قلبی و ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد. ویتامین ث موجود در آبغوره کلسترول بد خون را کاهش داده و مانع ایجاد لخته‌های خونی می‌شود. البته برخی از پزشکان تاثیر آبغوره بر کاهش چربی خون را تایید نمی‌کنند و افرادی که چربی خون دارند، نباید آبغوره را جایگزین دارو‌های خود کنند. این افراد می‌توانند بعد از مشورت با پزشک درکنار مصرف دارو، آبغوره هم به رژیم غذایی‌شان اضافه کنند.
۲. پیشگیری از سرطان: آبغوره سرشار از ویتامین ث است، این ویتامین خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و رادیکال‌های آزاد که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند را خنثی می‌کند. بنابراین مصرف آبغوره نقش موثری در پیشگیری از انواع سرطان دارد.
۳. کمک به هضم غذا: آبغوره باعث افزایش اسید معده می‌شود و مصرف آن بعد از غذا‌های چرب و سنگین به هضم آن‌ها کمک می‌کند.
۴. درمان کرم روده: آبغوره دارای خاصیت ضدعفونی کنندگی است و به دفع کرم روده کمک می‌کند. افرادی که دچار کرم روده هستند، می‌توانند به مدت ۵ روز آش آبغوره همراه با زیره سیاه بخورند؛ البته در این مدت باید غذا‌های سنگین را از رژیم غذاییشان حذف کنند.
۵. کاهش وزن: برای کاهش وزن می‌توانید درهنگام تهیه سالاد به جای سس مایونز از آبغوره استفاده کنید، کالری آبغوره در مقایسه با کالری سس مایونز ناچیز است، در نتیجه به کاهش وزن کمک می‌کند. البته برخی افراد تصور می‌کنند، خوردن آبغوره به صورت ناشتا به کاهش وزن کمک می‌کند، اما این کار نه تنها به کاهش وزن کمک نمی‌کند، بلکه مصرف طولانی مدت آبغوره به صورت ناشتا احتمال ایجاد زخم معده و مشکلات گوارشی را افزایش می‌دهد.

 

موارد منع مصرف آبغوره

 

موارد منع مصرف آبغوره

اگرچه آبغوره خواص فراوانی برای سلامتی دارد، اما مصرف آن به همه افراد توصیه نمی‌شود، برخی از مواد منع مصرف آبغوره عبارتند از:

  • افراد سرد مزاج نباید آبغوره مصرف کنند. طبع آبغوره سرد است و زیاده روی در مصرف آن برای افراد سرد مزاج مضر است.
  • مصرف آبغوره در دوران بارداری احتمال سقط جنین را افزایش می‌دهد.
  • بیماران مبتلا به فشارخون بالا باید در مصرف آبغوره احتیاط کنند، زیرا در صورتی‌که مقدار زیادی نمک به آبغوره اضافه شده باشد، مصرف آن نه تنها باعث کاهش فشارخون نمی‌شود بلکه تاثیر عکس دارد.
  • مصرف آبغوره به دلیل خاصیت اسیدی آن برای افرادی که دچار زخم معده یا التهاب روده هستند، مضر است.

 

فعالیت های لازم برای سوزاندن ۱۰۰ کالری آبغوره

برای سوزاندن ۱۰۰ کالری آبغوره می‌توانید فعالیت‌های زیر را انجام دهید:

  • پیاده روی ← ۲۶ دقیقه
  • طناب زدن ← ۹ دقیقه
  • دویدن ← ۹ دقیقه
  • شنا ← ۱۵ دقیقه
  • سونا ← ۱۵ دقیقه
  • یوگا ← ۲۰ دقیقه
  • زومبا ← ۱۱ دقیقه
  • بولینگ ← ۳۰ دقیقه
  • دارت ← ۳۵ دقیقه
  • کوهنوردی ← ۱۵ دقیقه

سخن آخر

در صورتی‌ که می‌خواهید از آبغوره استفاده کنید ممکن است با این سوال روبه رو شوید که آبغوره صنعتی بهتر است یا آبغوره خانگی؟ آبغوره‌های صنعتی از نظر بهداشتی مشکلی ندارند و سالم هستند، با این وجود برخی از افراد مصرف آبغوره‌های خانگی را ترجیح می‌دهند. نگهداری از آبغوره‌های خانگی کمی سخت‌تر است. معمولا برای جلوگیری از کپک زدن آبغوره‌های صنعتی مواد نگه دارنده به آن‌ها اضافه می‌شود، در حالی‌که آبغوره‌های خانگی فاقد این مواد نگه دارنده هستند و در صورتی‌که به خوبی نگه داری نشوند، به سرعت کپک می‌زنند.
اگر شما هم از طرفداران آبغوره خانگی هستید می‌توانید مطلب طرز تهیه آبغوره خانگی + نکات مهم و اصولی در نگهداری آن را در جالبز مطالعه کنید. نظر شما چیست؟ شما مصرف کدام نوع آبغوره را ترجیح می‌دهید؟ صنعتی یا خانگی؟ لطفا نظرات و پیشنهادات خود را با ما و سایر همراهان جالبز در میان بگذارید.
 
برگرفته از: calorieking

منبع: ستـــاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *