جالبز/ اینجا بازارچه فیل یکی از محله های قدیمی شیراز است، کاکو مهرزاد سلطانی عزیز که اصرار داره حتما به جای فالوده بگیم پالوده به روش کاملا سنتی پالوده درست میکنه، در بشکه چوبی به نام جوتی یک ظرف استوانه ای مسی به نام قوطی قرار میدن و وسطش رو با یخ و نمک پر می کنند ، با چرخاندن قوطی نشاسته و آب و شکر داخلش یخ می زنه و ‌پالوده درست میشه، جاتون خالی چه پالوده ای شد.
منبع ویدئو: اینستاگرام دور نیست

روش درست کردن پالوده شیرازی با دستگاه:

چی لازم دارم:
نشاسته:700 گرم
آب:یک و نیم لیتر
مواد شربت فالوده:
شکر:500 گرم
آب:700 سی سی
گلاب:نصف استکان
چه جوری درست میشه:
ابتدا نشاسته و آب را با هم مخلوط کرده و با همزن بزنید تا بخوبی با هم ترکیب شوند. مخلوط نشاسته و آب را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت بگذارید و مرتب هم بزنید تا نشاسته خمیری شکل شده و وسط ظرف جمع شود. دقت داشته باشید که مواد را باید مرتب هم بزنید تا ته نگیرد برای این کار 20 دقیقه تا نیم ساعت زمان لازم است.
در این مرحله خمیر را داخل دستگاه فالوده ساز بریزید و یک کاسه حاوی آب سرد را در مقابل خروجی دستگاه قرار دهید تا رشته های فالوده داخل آن بریزد و خودش را ببندد. بعد از اینکه رشته ها آماده شدند آب فالوده را برای چند بار عوض کنید و آب یخ داخل آن بریزید تا کاملا خنک شود. اگر دستگاه فالوده ساز ندارید میتوانید خمیر را داخل چرخ گوشت بریزید و رشته های فالوده را آماده کنید. رشته های فالوده را داخل شربت بریزید و بعد از مخلوط کردن با آب لیمو و یا آب مربای آلبالو سرو نمایید.
 برای درست کردن شربت همه  مواد را با هم مخلوط کرده و داخل دستگاه بستنی ساز بریزید تا یخ زده شود. اما اگر دستگاه بستنی ساز ندارید از این روش استفاده کنید. ابتدا یک کاسه کوچک را داخل یک ظرف بزرگتر قرار داده و مابین آن ها را با یخ پر کنید و روی یخ ها کمی نمک بپاشید تا سرمای بیشتری تولید شود.
حالا همه مواد شربت را با هم مخلوط کرده و داخل کاسه کوچکتر بریزید و با همزن مرتب هم بزنید تا مواد حالت جامد پیدا کند. اما روش سوم برای درست کردن شربت به این شکل است که همه مواد شربت را با هم مخلوط کرده و در یک ظرف فلزی بریزید وداخل فریزر بگذارید تا یخ بزند. هر نیم ساعت یک بار شربت را از فریزر خارج کرده و کمی هم بزنید و مجدد به فریزر برگردانید تا بخوبی یخ زده و به شکل دلخواه درآید.