جالبز | دسته سلامت – معمولا گفته میشود که مصرف سبزیجات به صورت خام، خواص بیشتری برای بدن به همراه خواهند داشت، اما این موضوع برای همه سبزیجات صدق نمیکند. در این میان گوجه فرنگی چه به صورت خام و چه به صورت پخته، فواید زیادی دارد؛ اما برای یافتن پاسخ این سوال که مصرف گوجه خام بهتر است یا پخته؟ تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید؛ در این مطلب ابتدا مختصری از خواص گوجه فرنگی آورده شده و سپس فواید گوجه خام و پخته مقایسه شدهاست.
خواص گوجه فرنگی
شاید اگر بدانید که این ماده چه خواصی دارد با خود بگویید “گوجه فرنگی و این همه خاصیت؟!” بله؛ این ماده بسیار مفید بوده و مصرف آن از سوی پزشکان توصیه میشود؛ از میان خواص بیشمار گوجهفرنگی، مهمترین خواص آن در زیر آورده شدهاست.
- تقویتکننده قوای بدنی
- حاوی مواد مغذی مانند ویتامینها، مواد معدنی، و فلانوئیدها و …
- ماده موثر برای درمان بیماریهای غفونی
- جلوگیری از انباشته شدن چربیهای بدنی
- جلوگیری از ابتلا به بیماری دیابت
- ماده موثر در پیشگیری از سرطان
- افزایش قدرت یادگیری و تقویت کننده حافظه
بیشتر بدانید: خواص گوجه فرنگی برای پوست و مو
گوجه خام بهتر است یا پخته؟
- میزان آنتی اکسیدان
گوجه فرنگی و برخی از سبزیجات مانند هویج، کلم بروکلی، قارچ، فلفل، اسفناج و کدو سبز از جمله سبزیجاتی هستند که مصرف آنها به صورت پخته شده، آنتیاکسیدان بیشتری دارد.
گوجه فرنگی حاوی یک آنتی اکسیدان قوی به اسم لیکوپن است که وجود این ماده، دلیل رنگ قرمز گوجه فرنگی است. به صورت کلی میتوان گفت، لیکوپن از خانواده کاروتنوئیدهاست که از وقوع بیماریهای قلبی، بسیاری از سرطانها مانند ریه، معده، پروستات و همچنین سرطان سینه جلوگیری میکند. لازم به ذکر است که گوجهفرنگی خام تقریبا 94.5٪ وزن دارد که در فرآیند تهیه رب گوجهفرنگی، آب موجود در آن کاهش یافته و بنابراین لیکوپن آن غلیظتر میشود.
- میزان ویتامین C
این موضوع که سبزیجات به هنگام به هنگام پخته شدن، مقداری از ویتامین و مواد مغذی خود را از دست میدهند، کاملا درست است. گوجه فرنگی هم از جمله سبزیجاتی است که طی فرآیند پخت و پز، 10 تا 30 درصد از ویتامین C خود را از دست میدهد.
به طور خلاصه میتوان گفت که طبق تحقیقات صورت گرفته، گوجهفرنگی پخته شده نسبت به حالت خام آن، 171 درصد افزایش محتوای لیکوپن و 15 درصد کاهش ویتامین C دارد. اما کاهش ویتامین C در گوجهفرنگیهای پخته شده نباید باعث نگرانی شود، زیرا شما میتوانید ویتامین C را با مصرف سایر سبزیجات و میوهها دریافت کنید؛ چراکه آنچه که در مصرف گوجهفرنگی اهمیت دارد، وجود مقادیر بالاتری از لیکوپن در گوجهفرنگی پخته شده است که خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد.
سخن آخر
همانطور که اشاره شد، مصرف گوجهفرنگی به صورت پخته شده، ارزش غذایی بالاتری داشته و برای سلامتی بدن مفیدتر خواهد بود. بنابراین سعی کنید غذاهایی مانند آش گوجهفرنگی که با این ماده پرخاصیت تهیه میشود را در برنامه غذایی هفتگی خود بگنجانید. در صورت تمایل میتوانید با خواص گوجهفرنگی خشک شده نیز در جالبز آشنا شوید.
سوالات و نظرات خود را با ما و سایر کاربران جالبز در میان بگذارید.
برگرفته از: indianapublicmedia و mykitchengardenl
جالبز | دسته سلامت – معمولا گفته میشود که مصرف سبزیجات به صورت خام، خواص بیشتری برای بدن به همراه خواهند داشت، اما این موضوع برای همه سبزیجات صدق نمیکند. در این میان گوجه فرنگی چه به صورت خام و چه به صورت پخته، فواید زیادی دارد؛ اما برای یافتن پاسخ این سوال که مصرف گوجه خام بهتر است یا پخته؟ تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید؛ در این مطلب ابتدا مختصری از خواص گوجه فرنگی آورده شده و سپس فواید گوجه خام و پخته مقایسه شدهاست.
خواص گوجه فرنگی
شاید اگر بدانید که این ماده چه خواصی دارد با خود بگویید “گوجه فرنگی و این همه خاصیت؟!” بله؛ این ماده بسیار مفید بوده و مصرف آن از سوی پزشکان توصیه میشود؛ از میان خواص بیشمار گوجهفرنگی، مهمترین خواص آن در زیر آورده شدهاست.
- تقویتکننده قوای بدنی
- حاوی مواد مغذی مانند ویتامینها، مواد معدنی، و فلانوئیدها و …
- ماده موثر برای درمان بیماریهای غفونی
- جلوگیری از انباشته شدن چربیهای بدنی
- جلوگیری از ابتلا به بیماری دیابت
- ماده موثر در پیشگیری از سرطان
- افزایش قدرت یادگیری و تقویت کننده حافظه
بیشتر بدانید: خواص گوجه فرنگی برای پوست و مو
منبع: ستـــاره