
جالبز | بخش سلامت – یکی از خوراکیهای قدیمی که مادربزرگها خوردن آن را به کودکان و زنان شیرده توصیه میکردند، قاووت چهل گیاه معروف به قوتو است که هم ارزش غذایی و هم خاصیت دارویی داشته و به طور کلی در تقویت بنیه انسان تاثیر فراوان میگذارد. اگر شما هم علاقهمند هستید این خوراکی خوشمزه و پرخاصیت را برای خود و خانوادهتان تهیه کنید، ما در این مقاله شما را با مواد تشکیل دهنده قاووت چهل گیاه، خواص درمانی و طرز تهیه آن آشنا میکنیم.
آنچه در این مطلب درباره قاووت میخوانید:
- مواد تشکیل دهنده
- طرز تهیه
- نحوه مصرف
- خواص
- مضرات
مواد تشکیل دهنده قاووت چهل گیاه
- تخم خرفه: ۵۰۰ گرم
- بذر کتان: ۲۰۰ گرم
- جو: ۲۵۰ گرم
- شاهدانه: ۲۰۰ گرم
- تخم کاهو: ۲۰۰ گرم
- موردانه: ۱۰۰ گرم
- تخم گشنیز: ۱۵۰ گرم
- تخم آفتابگردان: ۲۰۰ گرم
- سیاه دانه: ۱۰۰ گرم
- کنجد: ۲۰۰ گرم
- جدوا: ۲۵ گرم
- هل باد (هل قراب): ۵۰ گرم
- هل سبز: ۱۰ گرم
- شقاقل: ۲۰ گرم
- خشخاش: ۲۵۰ گرم
- قهوه: ۱۵۰ گرم
- تاجریزی (روپاس): ۵۰ گرم
- دارچین: ۵ گرم
- زنجبیل: ۵ گرم
- فلفل سیاه: ۵ گرم
- ریشه جوز: ۱۰ گرم
- مرزنگوش (مرزنجوش): ۱۰ گرم
- بذر آویشن: ۱۰ گرم
- زنیان: ۱۰ گرم
- عاقرقرها: ۵ گرم
- زعفران: ۵ گرم
- مغز بادام: ۲۵ گرم
- مغز فندق: ۲۵ گرم
- بادام هندی: ۲۵ گرم
- مغز پسته: ۲۵ گرم
- مغز گردو: ۲۵ گرم
- انجیر: ۲۵ گرم
- نارگیل: ۲۵ گرم
- نخود: ۱۰۰ گرم
- جوز هندی: ۱۰ گرم
- میخک (قلمفر): ۵ گرم
- بهارنارنج: ۱۰ گرم
- بابونه: ۲۵ گرم
- رازیانه: ۵ گرم
- افتیمون: ۲۵ گرم
طرز تهیه قاووت چهل گیاه
مواد را با هم ترکیب و دو برابر وزن آنها شکر اضافه و همه مواد را با همدیگر آسیاب کنید.
برای نگهداری قاووت چهل گیاه در زمستان و تابستان توصیه میشود آن را در فریزر نگهداری کنید.
نحوه مصرف قاووت چهل گیاه
خواص قاووت چهل گیاه (طبیعت و خواص درمانی)
۱. پیشگیری و درمان کم خونی
۲. انرژیزا و برطرف کننده خستگی
۳. افزایش توان و قوای جسمانی و ذهنی
۴. تقویت معده
۵. تحکیم استخوانها
۶. تقویت نیروی جنسی
مضرات قاووت چهل گیاه (موارد احیاطی و منع مصرف)
- به دلیل بالا بودن میزان کالری قاووت، خوردن بیش از حد آن موجب چاقی و جوش زدن پوست میشود.
- استفاده بی رویه در مصرف قاووت به دلیل میزان بالای شکر موجود در آن برای بیماران مبتلا به دیابت مضر است.
- استفاده از قاووت چهل گیاه برای افرادی که دچار آلرژی و حساسیت هستند بایستی با احتیاط همراه باشد.
سخن پایانی
جالب است بدانید در بعضی لهجهها در ایران به قاووت که کلمهای ترکی است، قُوَتو، قُویت یا قُبیت و قاوییت میگویند. اگر قصد مصرف قاووت چهل گیاه را دارید حتما از تازه بودن مواد تشکیل دهنده آن مطمئن شوید، معمولا هریک از گیاهان چرب و سرشار از روغنی که در قاووت گرما دیده باشند، سریعا بوی ماندگی خواهند گرفت، همچنین قاووت مرغوب اغلب به رنگ قهوهای تیره است و چنانچه رنگ قاووت به روشنی متمایل بود، نشان دهنده به کار بردن بیش از حد جو و گندم در آن است.
اگر شما هم اطلاعات دیگری درباره قاووت چهل گیاه و کاربردهای آن در درمان بیماریها دارید، نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای این صفحه در قسمت “نظرات و پرسشها” با مخاطبان جالبز در میان بگذارید.بسیاری فکر میکنند قاووت و سویق یکی هستند، اگر شما هم یکی از این افراد هستید پیشنهاد میکنیم مقاله «سویق چیست و چه خواصی دارد؟» را در جالبز بخوانید و تفاوت آنها را بهتر بشناسید.
منبع: ستـــاره