پخت کیک در آون توستر به راحتی پخت کیک در فر است و تنها با رعایت چند نکته مانند تنظیم دما و زمان مناسب میتوانید یک کیک خوشمزه و با کیفیت در آون توستر تهیه کنید.

جالبز | بخش آشپزی – چطور در آون توستر کیک درست کنیم؟ برای پخت کیک در آون توستر المنت بالا را روشن کنیم یا پایین؟ درجه آون را برای پخت کیک روی چند بگذاریم؟ اینها همه سوالاتی هستند که برای استفاده از این وسیله پیش میآیند. ما در ادامه روش استفاده از آون توستر را همراه با نکات ریز و درشت آن به شما خواهیم گفت.
تفاوت توسترهای مختلف با یکدیگر
امروزه ماکروفرها و توسترها با کاربردهای متفاوت و متنوع در بازار عرضه میشوند. ولی به طور کلی دو نوع توستر در بازار وجود دارند. یکی از آنها توسترهای معمولی هستند که برای گرم کردن نان و غذا استفاده میشوند و نوع دوم، آون توسترها هستند که از آنها میتوان به عنوان یک فر در سایز کوچک استفاده کرد. در آون توستر کارهایی مانند گرم کردن نان، پخت کیک و پیتزا، برشته کردن مرغ و ماهی و … قابل انجام است. آون توسترها دارای درجه برای تنظیم دما و زمان هستند و در اکثر آنها ۴ المنت در بالا و پایین نصب شده است.

گام به گام پخت کیک در اون توستر
کیفیت پخت کیک در آون توستر بیشتر به مواد کیک و دستور تهیه آن بستگی دارد. ولی برای تهیه یک کیک خوب و خوشمزه با آون توستر رعایت نکات زیر به بهتر شدن کیفیت کیک کمک قابل توجهی خواهد کرد. شما میتوانید هر نوع کیک با هر دستوری را با رعایت نکات گفته شده زیر در آون توستر درست کنید.
۱. انتخاب حجم کیک با توجه به فضای آون تستر
اولین نکتهای که باید رعایت شود این است که حجم کیک را با توجه به فضای آون توستر انتخاب کنبد. آون توسترها معمولا فضای کوچکی دارند پس حجم کیک باید به گونهای باشد که پس از پف کردن، کیک به المنتها نزدیک نشود. در صورتی که کیک شما حجیم باشد پس از پف کردن به المنت نزدیک میشود و روی کیک میسوزد. پس برای پخت کیک در آون توستر از ظرفهای با قطر کم استفاده کنید. (معمولا قطر کمتر از ۵ سانتی متر مناسب است)
۲. تقسیم مواد کیک
اگر میخواهید کیک بزرگ و حجیم درست کنید بهتر است مواد را به ۲ یا ۳ قسمت تقسیم کنید و بپزید. سپس آنها را روی یکدیگر قرار دهید.
۳. تعیین جا برای پف کیک
همیشه قالب کیک را کامل پر نکنید و جا برای پف کیک هم بگذارید.
۴. فاصله قالب و ظرف کیک از المنتها
تا حد امکان قالب و ظرف کیک از المنتهای بالا و پایین دور باشد. در واقع قالب به المنت بالا یا پایین نچسبد. پس بهترین جا برای قرار دادن قالب کیک در آون توستر جایی است که وقتی قالب کیک را در آن قرار میدهید، بالا و پایین قالب از المنتهای بالا و پایین به یک فاصله باشند.
۵. دمای مناسب آون برای پخت کیک
اغلب دستورهایی که برای کیک گفته میشود برای پخت در دمای فر هستند. شما برای پخت کیک در آون توستر از دمای گفته شده برای فر ۲۵ درجه فارنهایت یا حدود ۱۴ درجه سانتی گراد کم و به زمان پخت حدود ۱۰ دقیقه اضافه کنید.
۶. روشن کردن توستر
قبل از اینکه مواد کیک را داخل توستر بگذارید آن را به مدت ۱۰ دقیقه روشن کنید تا گرم شود و به دمای مناسب برسد.
۷. جلوگیری از سوختن کیک
اگر این امکان وجود دارد که المنت بالای آون توستر را خاموش کنید، بهتر است بعد از پخت کیک المنت بالا را خاموش کنید تا روی کیک نسوزد. اگر امکان خاموش کردن المنت بالایی وجود ندارد وقتی کیک کاملاً پف کرد و روی آن پخت، سریع کیک را از توستر بیرون بیاورید و روی قالب کیک فویل آلومینیوم چرب شده (برای اینکه به کیک نچسبد باید چرب شود) قرار دهید. لازم نیست فویل دور قالب محکم شود و فقط همین که روی کیک را بگیرد کافی است. فویل روی قالب به گونهای باشد که هوا رد و بدل شود. با این ترفند روی کیک نمیسوزد. میتوانید فویل را از همان ابتدا ببرید و چرب و آماده کنید.
۸. پختن همه جای کیک
پس از اینکه کیک کاملا پف کرد در آون توستر را باز کنید و ظرف یا قالب کیک را به اندازه ۱۸۰ درجه بچرخانید تا همه جای کیک خوب بپزد.
۹. تشخیص پختگی کیک
پس از گذشت دو سوم زمان پخت کیک، یک چنگال در کیک فرو کنید اگر چیزی به چنگال نچسبد کیک شما پخته است. اگر مواد کیک به چنگال چسبیید کیک باید باز هم در توستر بماند.
۱۰. مدت زمان پخت کیک در آون توستر
معمولاً در دمای ۱۷۰ درجه، حدود ۴۰ دقیقه طول میکشد تا کیک بپزد. اگر کیک نپخته زمان پخت را زیاد کنید و هر ده تا ۵ دقیقه یک بار آن را با خلال دندان یا چنگال چک کنید.

سخن آخر
نکات مربوط به پخت کیک در آون توستر را مطالعه کردید. شما چگونه در آون توستر کیک میپزید؟ اگر شما هم در این زمینه تجربه دارید آن را با ما و دیگر مخاطبان جالبز در میان بگذارید. همچنین پیشنهاد میکنیم به منظور استفاده بهتر، آموزش نحوه استفاده از دستگاه توستر (نان برشتهکن) را نیز در جالبز مطالعه کنید.
منبع: ستـــاره