اگر ظرفیتش را دارید، فلفل تند بخورید!
فلفل تند و فلفل شیرین یا فلفلدلمهای، محتوی فیبر و آب هستند. هر دو حاوی ویتامین C و مقادیر زیادی آنتیاکسیدان و ترکیبات کاروتنوئیدی هستند؛ این ترکیبات کاروتنوئیدی مواد محلول در چربی هستند که باعث ایجاد رنگهای مختلف از قرمز و نارنجی تیره تا سبز و بنفش و سیاه، میشود. البته طعم تند برخی فلفلها به دليل مواد قلیایی است که در آنها وجود دارد و طعمي تند و کمی تلخ را ایجاد میکند. البته فلفل تند، ویتامین C زیادی دارد و حتی میتوان گفت غنیترین منبع ویتامین C است اما از آنجا که در غذاهای ایرانی کمتر استفاده میشود، منبع غذایی مهمی برای تامین ویتامین C افراد محسوب نمیشود.

فلفل تند موثرتر است
هر دو فلفل، هم تند و هم شیرین خواص زیادی دارند که مشابه هم است؛ انواع فلفل حاوی مقدار زیادی آنتیاکسیدانهای مختلف با خواص ضدسرطانی و ضد بیماریهای قلبی-عروقی و ضد بیماریهای مزمن هستند و خاصیت ضدالتهابیشان بسیار زیاد است. البته تمام این خواص در فلفل تند بسیار بیشتر از فلفل شیرین است و شدت تاثیرگذاریاش بیشتر از فلفل شیرین است. تنها مشکل فلفل تند این است که برخی افراد نسبت به آن حساسیت دارند و به هیچ عنوان نباید این نوع فلفل را مصرف کنند، بنابراین به همه بیمارانی که برای مصرف فلفل تند مشکل دارند، توصیه میکنم از انواع فلفلهای شیرین، فلفلهای دلمهای با رنگهای متفاوت استفاده کنند. این فلفلها حاوی رنگدانههای متفاوتی هستند که هر کدام خواص آنتیاکسیدانی بسیار مفیدی دارند و بهتر است تمام بیمارانی که نمیتوانند از فلفل تند استفاده کنند، فلفل شیرین با رنگهای مختلف میل کنند.

فلفل تند، ویتامین C زیادی دارد و حتی میتوان گفت غنیترین منبع ویتامین C است اما از آنجا که در غذاهای ایرانی کمتر استفاده میشود، منبع غذایی مهمی برای تامین ویتامین C افراد محسوب نمیشود
زیاد فلفل تند نخورید!
از نظر خواص تغذیهای تفاوت چندانی بین فلفل تند و شیرین وجود ندارد و فقط فلفلها با رنگهای مختلف، ترکیبات کاروتنوئیدی متفاوتی دارند و از لحاظ ارزش غذایی تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. همه انواع فلفلها حاوی آنتیاکسیدانهایی مثل ویتامین E هستند که قویترین آنتیاکسیدان است و برای سلامت افراد بسیار مفید و موثر. اما از لحاظ تغذیه تفاوت چندانی بین فلفل تند و فلفل شیرین وجود ندارد. تفاوت عمده آنها به ترکیبات فلاوونوئیدی و ترکیبات آنتیاکسیدانی برمیگردد که باعث طعم تند در برخی فلفلها میشود. مسلما ترکیبات تند باعث ترشح بیشتر اسید معده میشود و افرادی که به غذاهای تند عادت میکنند، در دراز مدت ممکن است به مخاط دستگاه گوارشی خودشان آسیب برسانند.
