- گوشت چرخ کرده را با آرد نخودچی، یک قاشق پودر نعناع خشک ، زردچوبه، نمک و فلفل با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید.
- یک پیمانه از آب را کم کم به مواد اضافه کرده و با دست خوب هم بزنید تا زمانی که به دست نچسبد. (آرد نخوچی نباید آنقدر زیاد باشد که مایه سفت شود. یک پیمانه کوچک کافیست.)
- از مایه گوشت ورز داده شده، به اندازه یک گردو جدا کنید و با دست قلقلی کنید و با فاصله کنار هم بچینید.
- قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید، داخل آن کمی روغن بریزید و رب گوجه، کمی نعنا خشک، زرد چوبه و نمک و فلفل را اضافه کنید و هم بزنید تا رب رنگ بیندازد. سپس به آن 4 پیمانه آب اضافه کنید و بگذارید تا بجوش بیاید.
- کوفته قلقلی های آماده شده را به آرامی داخل سس در حال جوشیدن بریزید تا حدود ۲ دقیقه بجوشند.
- سپس حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید تا کوفته ها به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بپزند.
۴. کوکوسبزی بهترین غذا بدون سیب زمینی و پیاز
درست کردن کوکو سبزی یکی از بهترین گزینه ها برای وقتی است که سیب زمینی و پیاز و حتی گوشت در خانه پیدا نمیشود. بی جهت نیست که این غذای لذیذ، از رایج ترین غذاهای ساده و سریع دانشجویی محسوب میشود! حتی اگر سبزی تازه یا خرد شده در دسترس شما نباشد میتوانید کوکو سبزی با سبزی خشک تهیه کنید.
مواد لازم برای دو نفر | |
تخم مرغ کامل | 2 عدد |
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
سبزی کوکو (تره، جعفری، برگ چغندر، ساقه پیازچه، ترخون و کاهو) | 250 گرم |
زرشک | 1/2 استکان |
گردوی خرد شده | 1/4 لیوان |
سیر | 1 حبه |
زعفران آب کرده | 1 قاشق غذاخوری |
نمک | به میزان لازم |
- تخم مرغها را در ظرفی شکسته و با همزن دستی یا چنگال، خوب هم بزنید.
- زعفران را به تخم مرغ اضافه کرده و مخلوط کنید.
- تخم مرغ را به سبزی کوکو چرخ کرده اضافه کنید و هم بزنید.
- یک حبه سیر را رنده کرده و به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
- زرشک و گردوی خرد شده را به مواد اضافه کرده و هم بزنید.
- در نهایت، ادویه را به مواد اضافه کرده و هم بزنید.
- روغن را در ماهیتابه بریزید و اجازه دهید تا داغ شود، سپس در حالی که حرارت زیاد است مواد کوکو را در آن بریزید.
- حرارت را ملایم کرده و فرصت دهید تا یک طرف کوکو سرخ شود و بعد طرف دیگر را سرخ کنید.
- پس از سرخ شدن کوکو، آن را در ظرف بکشید و با گوجه و لیمو ترش تزیین کنید.
- میتوانید از این ترکیب؛ سیر، گردو، زرشک و زعفران را به راحتی حذف کنید و یک کوکوسبزی ساده و خوشمزه داشته باشید.
۵. انواع سوپ
بسیاری از انواع سوپ نیز فاقد سیب زمینی و پیاز هستند. سوپ جو و سوپ قارچ از محبوب ترین انواع سوپ هستند که می توانید تهیه کنید. البته میتوانید با حبوباتی که در دسترس دارید و کمی خلاقیت نیز خودتان سوپ مخصوص خودتان را تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
۶. املت بادمجان (بادمجان تخم مرغ شمالی)
اگر تخم مرغ و بادمجان در یخچالتان پیدا میشود، برای تهیه این املت خوشمزه درنگ نکنید.
مواد لازم | |
بادمجان متوسط | 5-6 عدد |
تخم مرغ | 3 عدد |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- را شسته، پوست بگیرید و آنها را به صورت ورقهای خرد کنید.
- ورقههای بادمجان را در آبکش ریخته و روی آنها نمک بپاشید. حدود ۳۰ دقیقه صبر کنید تا تلخی بادمجان گرفته شود، سپس آنها را با آب سرد بشویید.
- در یک تابه بزرگ کمی روغن داغ کرده، مقداری به آن اضافه کنید و سپس بادمجانها را در روغن بچینید.
- حرارت را کم کرده و اجازه دهید بادمجان روی حرارت ملایم سرخ شود.
- تخم مرغها را در کاسهای بشکنید، کمی نمک و فلفل به آن اضافه کرده و با چنگال بزنید تا یکدست شوند.
- پس از اینکه دو طرف ورقههای بادمجان سرخ شد، تخم مرغ را روی آنها بریزید.
- حرارت را کم کنید، درب تابه را ببندید و اجازه دهید تخم مرغ ببندد.
۷. میرزا قاسمی
میرزا قاسمی از لذیذترین انواع غذا بدون سیب زمینی و پیاز است که در آن سیر به کار رفته، اما به هیچوجه از پیاز در آن استفاده نمیشود. طرز تهیه این خوراک شمالی بی نظیر را در ادامه بخوانید.
مواد لازم | |
بادمجان | 1 کیلوگرم |
گوجه فرنگی | 400 گرم |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
سیر تازه | 2 شاخه |
تخم مرغ | 3 عدد |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- بادمجانها را کبابی کرده، پوست بگیرید و له کنید.
- در تابهای ۳-۲ قاشق روغن را داغ کرده و سیر له شده را به آن اضافه کنید.
- چند دقیقه سیر را تفت دهید تا بوی آن بلند شود.
- گوجهها را در آب جوش بیندازید تا پوست آنها راحت جدا شود، سپس آنها را رنده کرده و به سیر اضافه کنید.
- صبر کنید تا آب گوجه تمام شود، سپس رب گوجه فرنگی و ادویهها را به تابه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا مزه دار شوند.
- را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید تا مواد کاملا یکدست شوند.
- دو عدد تخم مرغ را به تابه اضافه کرده و اجازه دهید تخم مرغ ببندد.
- میرزا قاسمی آماده است، آن را در ظرف سرو بکشید. تخم مرغ دیگر را به صورت نیمرو درست کنید و روی میرزا قاسمی قرار دهید.
سخن آخر
شما کدام غذا بدون سیب زمینی و گوشت را ترجیح میدهید؟ در شرایط عجله ای یا با امکانات کم کدام را ترجیح میدهید. البته شما میتوانید از فست فودهایی مثل نودل مرغ و قارچ خوشمزه هم استفاده کنید اما در این مطلب سعی کردیم با مواد خانگی در دسترس چند غذای ساده و بدون زحمت را به شما معرفی کنیم. شما چه غذای دیگری میشناسید که بدون سیب زمینی و پیاز باشد؟
منبع: ستـــاره