با بال و گردن مرغ غذاهای متنوعی میتوان درست کرد. از متدوالترین شیوههای تهیه غذا با بال و گردن مرغ میتوان به تهیه خوراک، کبابی کردن، سوخاری کردن، پخت در فر و … اشاره نمود.

جالبز | دسته آشپزی – اگر در دسته افرادی هستید که به بال و گردن مرغ علاقه دارید، حتما این مقاله را دنبال کنید تا با شش دستور غذایی برای پخت بال و گردن مرغ آشنا شوید. اگر غذای خاصی مد نظر شماست میتوانید با توجه به فهرست موضوعی زیر مستقیما دستور پخت آن غذا را مطالعه نمایید.
فهرست موضوعی:
۱. خوراک بال و گردن مرغ
۲. بال و گردن سوخاری
۳. کباب بال و گردن مرغ با سس بوفالو
۴. غذا با بال و گردن مرغ به سبک ویتنامی
۵. غذای تند با بال و گردن مرغ
۶. پخت بال و گردن مرغ در فر
۱. طرز تهیه غذا با بال و گردن مرغ (خوراک)
مواد لازم (برای ۶ نفر) | |
بال و گردن مرغ | نیم کیلوگرم |
آبلیمو | چهار قاشق غذاخوری |
روغنزیتون | سه قاشق غذاخوری |
سیر رنده شده | یک قاشق مرباخوری |
گشنیز خرد شده | پنج قاشق غذاخوری |
رب | یک قاشق غذا خوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
زمان لازم برای پخت خوراک ۱/۵ ساعت
دستور تهیه
- بال و گردن مرغ را خوب بشویید و آنها را در یک کاسه بریزید. سپس روی آن روغن زیتون، نمک و فلفل و آبلیمو بریزید و مخلوط کنید. کاسه را یک ساعت در یخچال بگذارید تا مرغ طعم بگیرد.
- سیر را در یک تابه تفت دهید و گشنیز خرد شده را به آن اضافه کنید.
- رب را با کمی آبجوش مخلوط و به سیر و گشنیز اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید.
- پس از یک ساعت بال و گردن را روی مخلوط رب و سیر بریزید، در ظرف را بگذارید و آن را روی شعله متوسط بگذارید تا آب بیندازد و آهسته آهسته بپزد.
خوراک بال و گردن آماده سرو است … نوش جان …

۲. طرز تهیه بال و گردن سوخاری
مواد لازم (برای ۴ نفر) | |
بال و گردن مرغ | یک کیلو |
آرد سفید | یک پیمانه |
آرد سوخاری | نصف پیمانه |
نمک و ادویه | به مقدار لازم |
روغن برای سرخ کردن | به مقدار لازم |
تخم مرغ | ۲ عدد |
زمان لازم برای آماده سازی و پخت ۱ ساعت
دستور تهیه
- آرد سفید را در یک بشقاب بریزید و با کمی نمک و ادویه مخلوط کنید.
- تخم مرغ را در یک کاسه بشکنید و با چنگال آن را بزنید.
- بال و گردن را خوب بشویید و در یک آبکش بگذارید تا آب اضافی آن گرفته شود.
- در تابه روغن بریزید و آن را روی حرارت بگذارید تا داغ شود.
- حال بال و گردن را ابتدا در تخم مرغ بزنید و سپس در بشقاب آرد بغلتانید، آن را در تابه بگذارید و دو طرف آنها را سرخ کنید. توجه کنید که حرارت باید کم باشد تا بال و گردنها مغز پخت شوند.
- پس از سرخ شدن آنها را با سس مورد نظر سرو کنید.
نوش جان …
۳. کباب بال و گردن مرغ با سس بوفالو
مواد لازم (برای ۴ نفر) | |
بال و گردن مرغ | ۱۶ عدد (حدود ۱.۵ کیلوگرم) |
کره بدون نمک | ۱۱۰ گرم |
فلفل قرمز | ۱ قاشق چایخوری |
سس تاباسکو | ۴ قاشق چایخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
بلوچیز (پنیر آبی) خرد شده | ۲۰۰ گرم |
مایونز | ۲۲۰ گرم |
خامه ترش | ۱۹۰ گرم |
شیر | ۲ قاشق غذاخوری |
سس ووستشیر | ۴/۳ قاشق چایخوری |
پودر فلفل سیاه | ۴/۳ قاشق غذاخوری |
ساقه کرفس | برای سرو |
زمان لازم برای آماده سازی و پخت ۱ ساعت
طرز تهیه
- بال و گردنها را بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافی آن گرفته شود.
- کباب پز را آماده کنید.
- کره را آب کنید و با کمی فلفل قرمز، سس تند و نمک مخلوط کنید.
- بال و گردنها را در یک سینی بچینید و یا در سیخ فرو کنید.
- سپس از سس کره روی آنها بمالید و حدود ۷ الی ۸ دقیقه آنها را روی کباب پز یا منقل بپزید.
- سپس آنها را از روی حرارت بردارید، دوباره به آنها کره بزنید و مجددا آنها را روی کباب پز یا منقل بگذارید تا بپزند.
- در این فاصله برای تهیه سس غذا کافی است سس تاباسکو، بلوچیز، سس مایونز، خامه ترش، شیر، سس ووستشیر و فلفل را خوب باهم مخلوط کنید (یا در غذاساز بریزید) تا نرم شود.
- بال و گردن را با این سس خوشمزه و ساقه کرفس تزئین و سرو کنید.
نوش جان…
۴. غذا با بال و گردن مرغ به سبک ویتنامی
مواد لازم (برای ۶ نفر) | |
بال و گردن مرغ | ۱۴۰۰ گرم |
قسمت سفید پیازچه | ۳ قاشق غذاخوری |
سیر خرد شده | دو قاشق غذاخوری |
موسیر خرد شده | ¼ پیمانه |
زنجبیل خرد شده | ¼ پیمانه |
شکر قهوهای | سه قاشق غذاخوری |
سس ماهی | ۱/۳ پیمانه |
آب لیموترش | ۳ قاشق غذاخوری |
روغن بادام زمینی | ۳ قاشق غذاخوری |
بادام زمینی بوداده | ¼ پیمانه |
گشنیز تازه خرد شده | ¼ پیمانه |
نمک | کمی |
زمان لازم برای آماده سازی و پخت ۱ ساعت
طرز تهیه
- سیر، پیازچه، زنجبیل، موسیر، شکر قهوه ای، سس ماهی، آب لیموترش و روغن بادام زمینی را در یک کاسه با هم مخلوط کنید. سپس داخل غذاساز بریزید (یا با همزن بزنید) تا پوره شوند و چاشنی غذا آماده شود.
- اکنون بال و گردنها را کبابی کنید و کمی که تغییر رنگ دادند چاشنی را روی آنها بریزید. سپس دوباره به مدت ۸ الی ۱۰ دقیقه آنها را کباب کنید تا ترد و برشته شوند.
- حال آنها را در یک ظرف بچینید و با گشنیز تازه و کمی روغن بادام زمینی سرو کنید.
نوش جان…
۵. غذا با بال و گردن مرغ (تند و پر ادویه)
مواد لازم برای بال (برای ۶ نفر) | |
بال و گردن مرغ | ۱۴۰۰ گرم |
تخم مرغ درشت | دو عدد |
سس فلفل | دو قاشق غذاخوری |
فلفل قرمز | یک قاشق غذاخوری پرک |
فلفل هندی و فلفل سیاه | یک قاشق چایخوری |
روغن سرخ کردنی | به مقدار لازم |
آرد کامل | دو پیمانه |
مواد لازم برای چاشنی | |
نمک | یک قاشق غذاخوری |
فلفل قرمز خرد شده | یک قاشق غذاخوری |
فلفل هندی و ادویه مرغ | دو قاشق چایخوری |
فلفل لیمویی | یک قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | کمی |
مواد لازم برای سس | |
خامه ترش | یک پیمانه |
ترب کوهی | دو قاشق غذاخوری |
سس چیلی | ¼ پیمانه |
فلفل هندی | نصف قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زمان لازم برای آماده سازی و پخت ۱ ساعت
طرز تهیه
- ابتدا بال و گردنها را در یک ظرف بریزید، روی آن نمک و فلفل سیاه بزنید و آن را به مدت یک ساعت با در بسته در یخچال بگذارید.
- تخم مرغ، سس فلفل، پرک فلفل قرمز، فلفل هندی و یک قاشق چایخوری فلفل سیاه را در یک کاسه با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید.
- آرد را در یک بشقاب بریزید.
- برای تهیه چاشنی غذا همه مواد چاشنی را در یک کاسه با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.
- یک تابه گود را روی حرارت بگذارید و روغن گیاهی را در آن بریزید تا داغ شود.
- بالها و گردنها را ابتدا در تخم مرغ و سپس در بشقاب آرد بغلتانید و بعد در روغن بیندازید تا سرخ شوند.
- هر دو طرف آنها را سرخ کنید تا طلایی شوند.
- اکنون باید سس سرو غذا را درست کنید برای این کار خامه ترش، ترب کوهی، سس چیلی، فلفل هندی، نمک و فلفل سیاه را با هم مخلوط کنید تا سس تند و آتشین آماده شود.
- بالها را در یک دیس بچینید و با سس تند میل کنید.
نوش جان …
۶. طرز تهیه غذا با بال و گردن مرغ در فر
مواد لازم (برای ۲ نفر) | |
فلفل قرمز خردشده | ۵ عدد |
بال و گردن مرغ | ۴ عدد |
سیب زمینی کوچک | ۳۰۰ گرم |
قارچ | ۲۰۰ گرم |
زیره پودر شده | یک قاشق چایخوری |
سیر ریز خردشده | ۲ حبه |
روغن زیتون | ۲ قاشق سوپخوری |
فلفل قرمز پودرشده | یک قاشق چایخوری |
برگ رزماری | ۴ الی ۵ عدد |
سیر درسته | ۲ بته |
فلفل سیاه پودر شده | یک دوم قاشق چایخوری |
نمک | یک قاشق چایخوری |
زمان لازم برای آماده سازی و پخت غذا ۱ ساعت
دستور تهیه
- بال و گردن مرغ را خوب بشویید و در یک آبکش بریزید تا خشک شوند.
- بال و گردن با سیب زمینیهایی که پوست کنده و به تکههای درشت برش زدهاید را در یک کاسه بریزید و نمک، فلفل سیاه و یک قاشق سوپ خوری روغن زیتون را به آن اضافه و مواد را با هم مخلوط کنید.
- روی ظرف را یک سلفون بکشید و آن را به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید تا بالها و گردنها مزهدار شوند.
- در یک تابه کمی زیره بریزید و آن را تفت دهید (بدون روغن) تا برشته شود.
- اکنون سیر ریز خرد شده را با یک قاشق سوپخوری روغن زیتون، نمک، فلفل سیاه، زیره تفت داده شده و یک دوم قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز مخلوط کنید تا یک سس یکدست حاصل شود.
- وقتی سس آماده شد برگ رزماری را به همراه بتههای سیر ریز شده و نصف قاشق سوپخوری سس را با هم مخلوط کنید.
- فر را روشن کنید و روی حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد بگذارید تا داغ شود.
- کف سینی فر یک کاغذ روغنی پهن کنید و بالها و گردنها و همین سیب زمینیها را روی آن بچینید و به مدت ۲۵ دقیقه در فر بگذارید تا بپزند.
- سپس مخلوط رزماری را به همراه قارچها روی بال و گردن اضافه کنید و مجددا آن را به مدت ۳۵ دقیقه در فر بگذارید.
پس از ۳۵ دقیقه بال و گردن شما آماده سرو است … نوش جان …

اگر شما نیز تجربهای از درست کردن غذا با بال و گردن مرغ دارید، تجربیات آشپزی خود را با ما در میان بگذارید. میتوانید نظرات و سوالات خود را از طریق بخش “ارسال نظر” در انتهای همین صفحه برای ما ارسال نمایید.
منبع: ستـــاره