
در سطح بینالملل از حضور زنان در خدمت نیروهای ارتشی و پلیس بیش از یک قرن میگذرد. با این حال طبق آمارهای موجود، زنان پلیس چیزی حدود 2 درصد پلیسهای دنیا را تشکیل میدهند. به جز آفریقای جنوبی که نسبت مشارکت زنان در نیروهای پلیس با مردان 29 درصد است. این نیروها بر اساس تواناییهای فیزیکی از بین نیروهای عادی گلچین شده و پس از آموزشها و آزمونهای سخت به خدمت نیروهای ارتش هر کشور درمیآیند.
پلیس زن در ایران
شاید اولین تصویر ما از پلیس زن در ایران به سریال خواب و بیدار و جدال پلیس فعال و قدرتمند زن داستان با باند مواد مخدر و ناتاشا برگردد. نیروی انتظامی ایران از سال 1378 در پاسخ به ضرورتهای ایجادشده، با پذیرش زنان در دانشکده پلیس به تربیت پلیس زن پرداخت. پلیس بودن شغلی مردانه است و با روحیات و ویژگیهای جسمی مردانه تعریف میشود. در تمام دنیا هم همینطور است و اگر زنان وارد میشوند، باید ویژگیهای خاصی داشته و در بخشهای خاصی باشند که بتوانند این شغل را انجام دهند.
آمار حضور پلیسهای زن در دنیا
در کل دنیا تعداد محدودی پلیس زن وجود دارد، اما از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. مثلا تنها 2 درصد از پلیسهای اسپانیا زن هستند، اما در برخی از کشورها که تفاوتی بین فعالیت پلیس زن و مرد وجود ندارد، تعداد پلیس زن به حدود 18 درصد هم میرسد. در ایران پلیس زن متناسب با نیازی که زنان دارند اما ممکن است به دلیل نیازهای دیگر، مسئولین به این نتیجه برسند که تعداد را بیشتر یا کمتر کنند.
به طور کلی میتوان گفت استاندارد معینی در مورد میزان حضور زنان در پلیس در دنیا وجود ندارد، مثلا در کشور اسکاندیناوی که دارای بالاترین میزان حضور پلیس زن است، حدود 16 درصد جمعیت پلیس را زنان تشکیل میدهند و در آمریکا نیز میزان حضور پلیس زن، 5/3 درصد است و اینگونه تصور نکنید که در برخی کشورها 50درصد از نیروهای پلیس زن هستند چرا که در اسکاندیناوی کمتر از 20 درصد از کل نیروهای پلیس زن هستند و در ایران نیز این میزان به عدد 4 درصد میرسد.
مجموعه عکس پلیس زن در کشورهای مختلف جهان

پلیس زن آلمان
پلیس زن چین
پلیس زن انگلیس
پلیس زن اسرائیل
پلیس زن ایران
پلیس زن عراق
پلیس زن لهستان
پلیس زن مالزی
پلیس زن اوکراین
پلیس زن اتریش
پلیس زن روسیه
پلیس زن آلمان
گردآوری: مجله اینترنتی جالبز
منبع: ستـــاره