
جالبز | دسته سلامت – پوسیدگی دندان یکی از مشکلاتی است که هرکسی را ممکن است بترساند! هزینههای بالا، درد شدید و حتی ترس از دندانپزشکی میتواند باعث شود که شما دیرتر به دندانپزشکی مراجعه کنید. در این مقاله به بررسی عوارض دندان پوسیده میپردازیم و پیشنهاد میکنیم آن را بخوانید تا بدانید اگر با دندانهای خود مهربان نباشید، چه چیزی در انتظار آنها است! با ما همراه باشید.
پوسیدگی دندان چگونه ایجاد میشود؟
عوارض دندان پوسیده
۱. آسیبدیدگی دندان
آسیب دیدگی دندان و حتی احتمال شکستگی آن. دندان پوسیده ممکن است پس از مدتی شل شده و بیفتد.
۲. تورم لثه
امکان بروز بیماری یا تورم لثه، که با درد و التهاب ظاهر میشود و در صورت بروز، لثهها قرمز و متورم به نظر میرسند و ممکن است هنگام جویدن یا مسواک زدن خونریزی کنند.
۳. پریودنتیت
در نهایت ممکن است بیمار شکل شدیدتری از بیماری لثه به نام پریودنتیت را تجربه کند. در این شرایط، بافتهایی که دندان را به حفرهی دندان (سوکت دندان) متصل میکنند ( به اصطلاح رباط پریودنتال) و همچنین استخوان فک یا استخوان آلوئولار که حفرهی دندان روی آن واقع شده، تحت تأثیر قرار میگیرند. پریودنتیت هرگز قابل درمان نیست؛ اما اگر دندانهای خود را تمیز نگه دارید و هر روز پلاک را از سطح آن جدا کنید، روند از بین رفتن استخوان دندان را متوقف خواهید کرد. بهتر است به طور منظم برای معاینه و چکاپ دندانها به دندانپزشک یا یک مرکز بهداشت مراجعه کنید.
۴. آبسه
در موارد پیشرفتهی پوسیدگی دندان، ممکن است شاهد ظهور آبسهها باشیم، مرحلهای که پلاک دندان یک تورم پر از چرک ایجاد میکند و میتواند باعث درد شدید، تب و سایر علائم وجود عفونت در بدن شود. بیماری مرگبار عفونت خون (سپسیس) در کمین افراد مبتلا به پوسیدگی دندان است. زمانی که سینوسهای مرتبط با دندان آسیب دیده در معرض آلودگی و تورم هستند، عفونت به طور کامل درمان نشده و یا از کنترل خارج نمیشود، بدین ترتیب سیستم ایمنی بدن از کار میافتد.
۵. درد
درد ناشی از پوسیدگی دندان آنقدر وخیم و طاقت فرسا است که میتواند کودکان یا بزرگسالان را از کار و مدرسه باز دارد و خانه نشین کند. علاوه بر این مسئله، پوسیدگی بر عملکرد دندان در قدرت جویدن تأثیر داشته و حتی در روند رشد و نمو نیز اختلال ایجاد خواهد کرد. از آنجا که پوسیدگی دندان در بین کودکان شایعتر است، تأثیر بالقوه آن در حضور کودک در مدرسه و توانایی عملکرد طبیعی او باید درک شود.
عوارض دندان پوسیده در کودکان
- اختلال در اشتهای کودک و میل او به غذا خوردن که به عدم رشد کامل او منجر خواهد شد.
- اختلال در خواب کودک
- اختلال در تمرکز کودک
- اضطراب، میل به خشم و بروز عصبانیت و خستگی. کودکی که درد دندان را تحمل میکند، در نگاه اول ممکن است افسرده به نظر برسد.

نکاتی برای جلوگیری از پوسیدگی دندانها
- روزی دو مرتبه ترجیحاً صبح و عصر دندانهای خود را مسواک بزنید.
- در هر بار حداقل سه دقیقه وقت بگذارید.
- همیشه از خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کنید.
- برای دسترسی خوب به دندانهای عقب از یک مسواک کوچک استفاده کنید؛ مقدار خمیر دندان برای بزرگسالان باید به اندازهی یک نخود فرنگی باشد.
- نخ دندان بسیار مهم است؛ مسواک همیشه به شکاف بین دندانها دسترسی ندارد.
- از مسواک زدن بیش از حد پرهیز کنید، این کار به لثهها آسیب میرساند.
- مصرف قند و مواد غذایی حاوی نشاسته را محدود کنید.
- به طور مرتب به دندانپزشک مراجعه کنید.
کلام آخر
منبع: ستـــاره