جالبز | بخش سلامت – حساسیت به انگور را نمیتوان یک آلرژی شایع دانست. با این حال واکنشهای آلرژیک به گونههای مختلف انگور یا محصولات مشتق شده از انگور، طی دو دهه گذشته بسیار دیده شده است. در این مقاله از جالبز قصد داریم به بررسی علتها و علائم شایع آلرژی به انگور و نیز درمان آن بپردازیم.
علت و عامل حساسیت به انگور
وجود حساسیتزاهای 4A و LTP در دانههای انگور، میتواند واکنشهای آلرژیک ایجاد کند. از آن جا که برخی از بیماران تنها به یک گونه از انگور حساسیت نشان میدهند، این آلرژی ممکن است ویژه یک گونه خاص باشد. از طرف دیگر، سایر بیماران نسبت به مشتقات انگور از جمله شراب یا کشمش واکنش نشان میدهند. نکته قابل توجه دیگر این است که حساسیت به انگور تنها در مواردی آشکار میشود که مصرف میوه با سایر عوامل همزمان مانند ورزش کردن یا مصرف الکل همراه باشد.
علائم شایع حساسیت به انگور
شایعترین نشانه حساسیت به انگور، سندروم آلرژی دهانی (OAS) است. سندروم آلرژی دهانی پس از تماس حفره دهان (نه بعد از مصرف آن) با انواع مشتقات گیاهی ایجاد شده و با علائمی همچون سوزن سوزن شدن و خارش خود را نشان میدهد. همچنین ورم لبها، زبان و نرم کامه و گاهی اوقات آبریزش نیز نشاندهنده حساسیت به انگور هستند. با این وجود، گاهی اوقات ممکن است میزان حساسیت به حدی شدید باشد که فرد به آنافیلاکسی مبتلا شود. آنافیلاکسی میتواند سیستم گوارشی، تنفسی یا حتی قلب و عروق را درگیر کند.
حساسیت به انگور در کودکان
اگرچه آلرژی به انگور، جزو آلرژیهای رایج مانند شیر، گندم و آجیل نیست، اما کودکان میتوانند مبتلا به این آلرژی شوند. با این وجود، ممکن است کودک شما به انگور آلرژی نداشته باشد اما نسبت به سایر مشتقات انگور واکنش نشان دهد. اگر فک میکنید فرزندتان به انگور حساسیت دارد، برای مشخص شدن علت دقیق، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
پروتئین آلرژیزا در انگور
پروتئین موجود در مواد غذایی باعث ایجاد واکنشهای آلرژیک میشود. اگر چه ممکن است انگور را به عنوان غذای حاوی پروتئین در نظر نگیرید، اما بهتر است بدانید یک فنجان از انگور، ۱.۰۹ گرم پروتئین دارد؛ مقداری که برای ایجاد یک واکنش آلرژیک در کودکان کافی است.
حساسیت به انگور در بزرگسالان در مقایسه با کودکان
نتیجه یک آزمایش
حساسیت به انگور در بزرگسالان
درمان آلرژی به انگور
بهترین و قطعیترین روش درمان این بیماری، عدم مصرف انگور است. برای این که علائم آلرژیک کم شوند پزشک داروهای ضد آلرژی تجویز میکند. اگر علائم خفیف باشد، پزشک آنتیهیستامین تجویز میکند. در صورتی که علائم شدید باشند ممکن است نیاز باشد فرد بیمار بستری شود.
نتیجهگیری
همانطور که مشاهده کردید، حساسیت به انگور را نمیتوان یک اختلال شایع دانست و ممکن است فرد تنها به یکی از گونههای انگور حساسیت داشته باشد. همچنین آلرژی به یک گونه از انگور میتواند به معنای آلرژی به همه گونههای انگور، کشمش و سایر مشتقات انگور باشد. اگر بدن شما به یکی از گونههای انگور حساسیت نشان داد، بهتر است قبل از انجام هر کاری، مصرف انگور را متوقف کنید. پیشنهاد میکنیم به منظور کسب اطلاعات راجع به حساسیتهای مشابه، با میوه های آلرژی زا آشنا شوید. به نظر شما حساسیت به انگور میتواند چه علائم دیگری را به دنبال داشته باشد؟ نظرات خود را در بخش پایین همین مقاله، برای ما و سایر مخاطبین جالبز به اشتراک بگذارید.
منبع: ستـــاره