کیک تابه ای ساده، کیک تابه ای با ماست، کیک تابه ای شکلاتی، کیک تابه ای کرم دار و کیک تابه ای دو طرفه انواع کیک تابه ای هستند که از نظر مواد اولیه و طرز تهیه، اندکی با هم تفاوت دارند.

کیک تابه ای
 
جالبز | بخش آشپزی – کیک از جمله دسر‌هایی است که طبخ آن بدون استفاده از فر نیز امکان پذیر بوده و در مواقعی که به فر دسترسی ندارید می‌توانید آن را بر روی اجاق گاز و در تابه یا قابلمه درست کنید. کیک تابه‌ای ساده، کیک تابه‌ای با ماست، کیک تابه‌ای شکلاتی، کیک تابه‌ای کرم دار و کیک تابه‌ای دو طرفه از جمله کیک‌های تابه‌ای هستند که مواد اولیه و طرز تهیه آن‌ها اندکی با هم متفاوت است و ما در این مقاله قصد داریم به معرفی آن‌ها بپردازیم.

کیک تابه‌ای ساده

مواد لازم
تخم مرغ4 عدد
آرد گندم2 پیمانه
بکینگ پودر2 قاشق چایخوری
شکر1 پیمانه
روغن1 پیمانه
شیر1 پیمانه
وانیل1/2 قاشق چایخوری

دستور تهیه:

  1. ابتدا زرده و سفیده تخم مرغ‌ها را از هم جدا کرده و در دو ظرف جداگانه بریزید.
  2. با همزن برقی شروع به هم زدن سفیده کرده و نصف شکر را کم کم به آن اضافه کنید. به هم زدن ادامه دهید تا سفیده پف کند، سپس آن را در یخچال قرار دهید.
  3. وانیل و بقیه شکر را به زرده تخم مرغ اضافه کرده و شروع به هم زدن زرده‌ها کنید تا کرم رنگ و کشدار شوند.
  4. درجه همزن را کم کرده، روغن مایع را به زرده تخم مرغ اضافه کرده و به مدت یک دقیقه هم بزنید. سپس شیر را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر به هم زدن ادامه دهید.
  5. همزن را خاموش کرده و آرد را کم کم روی مایه فوق الک کنید و هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
  6. سفیده تخم مرغ را از یخچال خارج کرده و با مایه فوق فولد کنید، یعنی به آرامی از یک طرف مخلوط کنید، ولی زیاد هم نزنید.
  7. شعله پخش کن را روی حرارت متوسط قرار دهید و تابه را روی آن بگذارید تا داغ شود، سپس کف تابه را چرب کنید و کاغذ روغنی بیندازید.
  8. مایه کیک را در تابه بریزید، روی در تابه دمی قرار دهید، در تابه را ببندید و پس از ۴ دقیقه حرارت را خیلی کم کنید.
  9. اجازه دهید کیک تابه‌ای بر روی حرارت ملایم حدودا یک ساعت بپزد، سپس حرارت را خاموش کنید.

کیک تابه ای

 

کیک تابه دو طرفه با ماست

مواد لازم
آرد سفید قنادی2 لیوان فرانسوی دسته دار
تخم مرغ4 عدد
ماست شیرین1 لیوان فرانسوی دسته دار
شکر1 لیوان فرانسوی دسته دار
روغن مایع2/3 لیوان فرانسوی دسته دار
بکینگ پودر1 قاشق غذاخوری سرخالی
وانیل1/2 قاشق چایخوری
کشمش و مغز گردوی خرد شده (اختیاری)1/4 لیوان از هر کدام

دستور تهیه:

  1. تخم مرغ، شکر و وانیل را در ظرفی ریخته و با همزن بزنید تا کرم رنگ و کشدار شوند.
  2. ماست را اضافه کرده و کمی هم بزنید تا مخلوط شوند، سپس روغن مایع را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا مواد یکدست شوند.
  3. آرد و بکینگ پودر را مخلوط کرده و الک کنید، سپس در سه مرحله به مایه فوق اضافه کنید.
  4. در پایان مواد را با همزن به خوبی مخلوط کنید تا یکدست شوند.
  5. شعله پخش کن را روی حرارت متوسط قرار دهید تا گرم شود.
  6. واشر دور تابه رژیمی را باز کرده و تابه را روی شعله پخش کن بگذارید تا گرم شود.
  7. کف تابه را کمی چرب کرده و دو عدد کاغذ روغنی در آن پهن کنید، مایه کیک را در تابه بریزید.
  8. کشمش و گردوی خرد شده را روی مایه کیک ریخته و آن‌ها را با خلال دندان در مایه کیک فرو برید.
  9. در تابه را بسته و حرارت را خیلی ملایم کنید.
  10. پس از ۲۵ دقیقه اگر اطراف کیک طلایی شده بود، کیک را برگردانید و کاغذ روغنی را از روی آن بردارید.
  11. چند دقیقه صبر کنید تا طرف دیگر کیک نیز طلایی شود، سپس حرارت را خاموش کنید.

 

نکته: تهیه کیک تابه‌ای با ماست، بافت فوق العاده‌ای به کیک می‌دهد، البته ماست مورد استفاده باید حتما شیرین باشد.
 

کیک تابه ای

 

کیک تابه‌ای شکلاتی

مواد لازم
آرد سفید6 قاشق غذاخوری
شکر6 قاشق غذاخوری
شیر7 قاشق غذاخوری
روغن مایع4 قاشق غذاخوری
پودر کاکائو  1 قاشق غذاخوری
وانیل1/4 قاشق چایخوری
بکینگ پودر1 قاشق مرباخوری

دستور تهیه:

  1. آرد، بکینگ پودر، پودر کاکائو و شکر را مخلوط کرده و دو سه بار الک کنید.
  2. تخم مرغ‌ها را در ظرفی شکسته، وانیل را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کف کند، سپس آن را به مخلوط مواد خشک فوق اضافه کنید و هم بزنید.
  3. شیر را اضافه کرده و مواد را خوب هم بزنید.
  4. روغن مایع را اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید تا یکدست شوند.
  5. کف تابه را چرب کرده و بر روی شعله پخش کن قرار دهید تا داغ شود.
  6. بقیه مراحل طبخ کیک تابه‌ای را مطابق آنچه در فوق ذکر شد، انجام دهید.

 

کیک تابه‌ای کرم دار

مواد لازم
تخم مرغ2 عدد
آرد1.5 لیوان
آب جوش1/2 لیوان
روغن1/2 لیوان
شکر2/3 لیوان
بکینگ پودر1 قاشق چایخوری
وانیل1/2 قاشق چایخوری
نمک1/8 قاشق چایخوری
زعفران دم کرده2 قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه کرم
تخم مرغ1 عدد
آرد4 قاشق غذاخوری
شیر1 لیوان
شکر5 قاشق غذاخوری
وانیلکمی
پودر کاکائو1 قاشق غذاخوری

دستور تهیه:

  1. برای درست کردن کرم، ابتدا شکر و تخم مرغ را در شیرجوش یا قابلمه کوچکی ریخته، با هم مخلوط کنید و به مدت یک دقیقه با چنگال بزنید، سپس ۱/۳ شیر را به آن اضافه کرده و هم بزنید.
  2. آرد را به مخلوط فوق اضافه کرده و هم بزنید، سپس باقیمانده شیر را در آن بریزید و مخلوط کنید تا یکدست شوند.
  3. شیرجوش یا قابلمه را روی روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود.
  4. پس از اینکه کرم کمی غلیظ شد، پودر کاکائو را روی آن الک کرده و خوب هم بزنید و صبر کنید تا غلظتی شبیه ماست پیدا کند.
  5. حرارت را خاموش کرده و وانیل را اضافه کنید، در قابلمه را ببندید و صبر کنید تا کرم خنک شود. در این فاصله مشغول درست کردن کیک تابه‌ای شوید.
  6. ابتدا آرد، بکینگ پودر، پودر کاکائو و نمک را مخلوط کرده و سپس الک کنید.
  7. تخم مرغ، شکر و وانیل را مخلوط کرده و به مدت ۲ دقیقه بزنید، سپس آب جوش را کم کم به آن اضافه کرده و با همزن به مدت ۴ دقیقه مواد را بزنید.
  8. سپس روغن و زعفران را اضافه کرده و مواد را مخلوط کنید.
  9. مخلوط آرد را به مایه فوق اضافه کنید و هم بزنید تا مواد کاملا یکدست شوند.
  10. کف تابه را کمی چرب کنید، سپس مایه کیک را در آن بریزید و روی آن را صاف کنید.
  11. کرم سرد شده را در قیف ریخته و به هر شکل دلخواه روی مایه کیک بریزید.
  12. شعله پخش کن را روی شعله متوسط قرار دهید تا داغ شود، سپس تابه را روی آن قرار دهید.
  13. روی در تابه دمی قرار دهید و در تابه را ببندید.
  14. حرارت را کم کرده و حدود ۴۰ دقیقه صبر کنید تا کیک تابه‌ای آماده شود.

 

کیک تابه ای

 

سخن آخر

همانگونه که ملاحظه کردید کیک تابه ای را می توانید در طعم ها و شکل‌های مختلفی درست کنید و با انواع کرم، ترافل، شکلات و مغزها تزیین کنید. امیدواریم از این مطلب نهایت استفاده را ببرید و با درست کردن این کیک های سالم و خوشمزه بتوانید عصرانه یا میان وعده ای لذت بخش را تجربه کنید. اگر به فر دسترسی ندارید پیشنهاد می‌کنیم طرز تهیه کیک خیس بدون فر را نیز در جالبز بیاموزید و این کیک ساده و خوشمزه را حتما امتحان کنید. 

منبع: ستـــاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *