طرز تهیه کیک بدون تخم مرغ نیز به راحتی کیکهای با تخم مرغ است. در این مقاله طرز تهیه ۳ نوع کیک بدون تخم مرغ شامل کیک ساده یا شکلاتی، کیک پرتقالی و کیک کماج را به شما آموزش خواهیم داد.

جالبز | بخش آشپزی – یکی از کارهای لذت بخش برای خانمهای خانه دار تهیه کیک خانگی است. ولی گاهی ممکن است با مشکلاتی مانند نداشتن تخم مرغ در منزل و یا حساسیت به تخم مرغ روبرو شوید. از این رو ما در این مقاله طرز تهیه کیک بدون تخم مرغ را با ۳ دستور متفاوت به شما آموزش خواهیم داد؛ با ما همراه باشید.
چنانچه مطالعه کیک خاصی مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده به موضوع دلخواه خود برسید:
- کیک ساده یا شکلاتی
- کیک پرتقالی
- کیک کماج
۱. طرز تهیه کیک بدون تخم مرغ (ساده یا شکلاتی)
مواد لازم | |
آرد | ۳ پیمانه |
وانیل (شکری) | ۱/۴ قاشق چای خوری |
شیر | ۲ پیمانه |
کره (آب شده) | ۳/۴ پیمانه |
شکر | ۱/۵ پیمانه |
بیکینگ پودر | ۲ قاشق مربا خوری |
پودر کاکائو (اگر دوست دارید کیک شکلاتی درست کنید) | دو قاشق غذا خوری |
زمان لازم برای آماده سازی و پخت ۱ ساعت
دستور پخت
- ابتدا شیر را بجوشانید و بگذارید تا کمی سرد شود به گونهای که جوش نباشد، ولی گرم باشد.
- کره آب شده را با شکر مخلوط کنید و شیر را به آن اضافه کنید و خوب مواد را با هم بزنید تا مخلوط شوند.
- آرد را ۳ بار الک کنید؛ بیکینگ پودر را با آن مخلوط کنید و آن را آهسته آهسته به مخلوط شیر و شکر و کره اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا آردها حل شوند. (اگر دوست دارید کیک شکلاتی داشته باشید پودر کاکائو را نیز در این مرحله الک و اضافه کنید).
- مخلوط به دست آمده را در قالب بریزید و به مدت ۴۵ دقیقه در فر با درجه حرارت ۱۵۰ درجه سانتیگراد بگذارید.
- کیک شما آماده است؛ برای آن که ظاهر کیک شما نیز زیبا باشد، میتوانید به روش های مختلفی مانند تزیین کیک با پودر قند و شکر، تزیین کیک بدون خامه، تزیین کیک با میوهو… کیک خود را تزیین و نوش جان کنید.
۲. طرز تهیه کیک بدون تخم مرغ پرتقالی
مواد لازم برای (۶ نفر) | |
آرد شیرینی | ۱ و ۱/۲ پیمانه |
خامه صبحانه (پنیرخامه ای) | ۱ فنجان |
شکر | ۳/۴ پیمانه |
بیکینگ پودر | ۱/۲ پیمانه |
آب پرتقال یا شیر | ۳ و ۱/۲ قاشق چایخوری |
رنده پوست پرتقال | ۱ قاشق چایخوری |
وانیل خالص | ۱/۸ قاشق چایخوری |
نمک | خیلی کم (به اندازهی بین دو انگشت) |
زمان لازم برای آماده سازی و پخت ۱ ساعت
روش تهیه
- آرد، نمک و بیکینگ پودر را با هم مخلوط و الک کنید.
- وانیل، مارگارین و شکر را در یک ظرف مناسب با هم مخلوط کنید تا به رنگ کرم در بیاید.
- خامه و آب پرتقال (یا شیر) را ابتدا با هم مخلوط کنید تا یک دست شوند، سپس به مخلوط مارگارین و شکر اضافه کنید.
- پوست پرتقال را رنده کنید و به مواد اضافه کنید.
- آرد، نمک و بیکینگ پودر الک شده را آهسته آهسته به مایهی به دست آمده اضافه کنید و هم بزنید تا آردها گلوله نشود. (دقت کنید بیش از حد هم نزنید).
- قالب کیک را کمی چرب کنید و یک کاغذ روغنی کف آن پهن کنید و مواد به دست آمده را درون قالب بریزید.
- قالب را به مدت ۵۰ تا ۶۰ دقیقه در فر با دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد بگذارید.
- پس از ۴۵ دقیقه یک چنگال درون کیک فرو و خارج کنید اگر موادی به چنگال نچسبید یعنی کیک پخته است.
- آن را از فر خارج کنید و کمی صبر کنید تا خنک شود سپس آن را از قالب جدا کنید و در ظرف مناسب بگذارید و همراه با چای یا قهوه نوش جان کنید.
۳. طرز تهیه کیک با کشمش و گردو (کیک کماج)
مواد لازم (برای ۶ تا ۷ نفر) | |
آرد | ۲ و ۱/۲ پیمانه |
بیکینگ پودر | ۱ قاشق چایخوری |
شیر ولرم | ۱ لیوان |
آب ولرم | ۱ لیوان |
شکر | ۱ لیوان |
روغن | ۱/۲ لیوان |
مایه خمیر | ۱ قاشق غذاخوری |
گردو | به مقدار دلخواه |
خرما خرد شده | چند عدد |
شیره خرما | ۳/۴ لیوان |
کشمش پلویی | ۳/۴ لیوان |
پودر نارگیل | ۲ قاشق غذاخوری |
زمان لازم برای آماده سازی و پخت ۲ ساعت
دستور پخت
- کشمشها را بشویید و خشک کنید با کمی (به اندازه نوک انگشت) آرد مخلوط کنید.
- آرد، بیکینگ پودر و یک نوک انگشت نمک را با هم مخلوط و سپس الک کنید.
- هسته خرماها را جدا کنید و خرماها را خرد کنید.
- شیر را گرم کنید، مایه خمیر و یک قاشق شکر را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا عمل آید.
- آب، شکر، شیره و پودر نارگیل را با هم مخلوط کنید تا حدی که شکرها کامل حل شوند، سپس مخلوط شیر گرم را به آن اضافه کنید و بعد آهسته آهسته مخلوط آرد را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا آردها حل شوند.
- کشمش، خرما و گردوی خرد شده را به آن اضافه و با مواد مخلوط کنید.
- در ظرف را بگذارید و یک پارچه هم روی ظرف بکشید و یک ساعت آن را کنار بگذارید تا استراحت کند.
- قالب مورد نظر را انتخاب و آن را چرب کنید (میتوانید از قالب مافین استفاده کنید) و ۳/۴ قالب را از مایه درست شده پر کنید.
- روی مایه را با کنجد تزئین کنید و قالب را به مدت نیم ساعت در فر با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد بگذارید.
کیک بدون تخم مرغ گردویی یا کماج شما آمادهی سرو است …
اگر شما نیز تجربه ای از درست کردن کیک بدون تخم مرغ دارید، آن را با ما در میان بگذارید. میتوانید نظرات و سوالات خود را از طریق بخش “ارسال نظر” در انتهای همین صفحه برای ما ارسال نمایید تا به سوالاتتان پاسخ داده و تجربیاتتان را با دیگران به اشتراک بگذاریم.
منبع: ستـــاره