طرز تهیه کیک بدون تخم مرغ نیز به راحتی کیک‌های با تخم مرغ است. در این مقاله طرز تهیه ۳ نوع کیک بدون تخم مرغ شامل کیک ساده یا شکلاتی، کیک پرتقالی و کیک کماج را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه سه نوع کیک خوشمزه بدون تخم مرغ
جالبز | بخش آشپزی – یکی از کار‌های لذت بخش برای خانم‌های خانه دار تهیه کیک خانگی است. ولی گاهی ممکن است با مشکلاتی مانند نداشتن تخم مرغ در منزل و یا حساسیت به تخم مرغ روبرو شوید. از این رو ما در این مقاله طرز تهیه کیک بدون تخم مرغ را با ۳ دستور متفاوت به شما آموزش خواهیم داد؛ با ما همراه باشید.


 چنانچه مطالعه کیک خاصی مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده به موضوع دلخواه خود برسید:

  • کیک ساده یا شکلاتی
  • کیک پرتقالی
  • کیک کماج

۱. طرز تهیه کیک بدون تخم مرغ (ساده یا شکلاتی)

مواد لازم
آرد ۳ پیمانه
وانیل‏ (شکری)۱/۴ قاشق چای خوری
شیر۲ پیمانه
کره (آب شده) ۳/۴ پیمانه
شکر ۱/۵ پیمانه
بیکینگ پودر ۲ قاشق مربا خوری
پودر کاکائو (اگر دوست دارید کیک شکلاتی درست کنید) دو قاشق غذا خوری

زمان لازم برای آماده سازی و پخت ۱ ساعت


دستور پخت

  • ابتدا شیر را بجوشانید و بگذارید تا کمی سرد شود به گونه‌ای که جوش نباشد، ولی گرم باشد.
  • کره آب شده را با شکر مخلوط کنید و شیر را به آن اضافه کنید و خوب مواد را با هم بزنید تا مخلوط شوند.
  • آرد را ۳ بار الک کنید؛ بیکینگ پودر را با آن مخلوط کنید و آن را آهسته آهسته به مخلوط شیر و شکر و کره اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا آرد‌ها حل شوند. (اگر دوست دارید کیک شکلاتی داشته باشید پودر کاکائو را نیز در این مرحله الک و اضافه کنید).
  • مخلوط به دست آمده را در قالب بریزید و به مدت ۴۵ دقیقه در فر با درجه حرارت ۱۵۰ درجه سانتیگراد بگذارید.
  • کیک شما آماده است؛ برای آن که ظاهر کیک شما نیز زیبا باشد، می‌توانید به روش های مختلفی مانند تزیین کیک با پودر قند و شکر، تزیین کیک بدون خامه، تزیین کیک با میوهو… کیک خود را تزیین و نوش جان کنید.

 

کیک شکلاتی بدون تخم مرغ

۲. طرز تهیه کیک بدون تخم مرغ پرتقالی

مواد لازم برای (۶ نفر)
آرد شیرینی۱ و ۱/۲ پیمانه
خامه صبحانه (پنیرخامه ای) ۱ فنجان
شکر ۳/۴ پیمانه
بیکینگ پودر ۱/۲ پیمانه
آب پرتقال یا شیر ۳ و ۱/۲ قاشق چایخوری
رنده پوست پرتقال ۱ قاشق چایخوری
وانیل خالص ۱/۸ قاشق چایخوری
نمکخیلی کم (به اندازه‌ی بین دو انگشت)

زمان لازم برای آماده سازی و پخت ۱ ساعت


روش تهیه

  • آرد، نمک و بیکینگ پودر را با هم مخلوط و الک کنید.
  • وانیل، مارگارین و شکر را در یک ظرف مناسب با هم مخلوط کنید تا به رنگ کرم در بیاید.
  • خامه و آب پرتقال (یا شیر) را ابتدا با هم مخلوط کنید تا یک دست شوند، سپس به مخلوط مارگارین و شکر اضافه کنید.
  • پوست پرتقال را رنده کنید و به مواد اضافه کنید.
  • آرد، نمک و بیکینگ پودر الک شده را آهسته آهسته به مایه‌ی به دست آمده اضافه کنید و هم بزنید تا آرد‌ها گلوله نشود. (دقت کنید بیش از حد هم نزنید).
  • قالب کیک را کمی چرب کنید و یک کاغذ روغنی کف آن پهن کنید و مواد به دست آمده را درون قالب بریزید.
  • قالب را به مدت ۵۰ تا ۶۰ دقیقه در فر با دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد بگذارید.
  • پس از ۴۵ دقیقه یک چنگال درون کیک فرو و خارج کنید اگر موادی به چنگال نچسبید یعنی کیک پخته است.
  • آن را از فر خارج کنید و کمی صبر کنید تا خنک شود سپس آن را از قالب جدا کنید و در ظرف مناسب بگذارید و همراه با چای یا قهوه نوش جان کنید.

کیک پرتقالی خوشمزه بدون تخم مرغ

 

۳. طرز تهیه کیک با کشمش و گردو (کیک کماج)

مواد لازم (برای ۶ تا ۷ نفر)
آرد۲ و ۱/۲ پیمانه 
بیکینگ پودر۱ قاشق چایخوری 
شیر ولرم۱ لیوان 
آب ولرم۱ لیوان 
شکر۱ لیوان 
روغن۱/۲ لیوان 
مایه خمیر۱ قاشق غذاخوری 
گردوبه مقدار دلخواه
خرما خرد شدهچند عدد 
شیره خرما ۳/۴ لیوان 
کشمش پلویی۳/۴ لیوان 
پودر نارگیل۲ قاشق غذاخوری 

زمان لازم برای آماده سازی و پخت ۲ ساعت


دستور پخت

  • کشمشها را بشویید و خشک کنید با کمی (به اندازه نوک انگشت) آرد مخلوط کنید.
  • آرد، بیکینگ پودر و یک نوک انگشت نمک را با هم مخلوط و سپس الک کنید.
  • هسته خرما‌ها را جدا کنید و خرما‌ها را خرد کنید.
  • شیر را گرم کنید، مایه خمیر و یک قاشق شکر را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا عمل آید.
  • آب، شکر، شیره و پودر نارگیل را با هم مخلوط کنید تا حدی که شکر‌ها کامل حل شوند، سپس مخلوط شیر گرم را به آن اضافه کنید و بعد آهسته آهسته مخلوط آرد را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا آرد‌ها حل شوند.
  • کشمش، خرما و گردوی خرد شده را به آن اضافه و با مواد مخلوط کنید.
  • در ظرف را بگذارید و یک پارچه هم روی ظرف بکشید و یک ساعت آن را کنار بگذارید تا استراحت کند.
  • قالب مورد نظر را انتخاب و آن را چرب کنید (می‌توانید از قالب مافین استفاده کنید) و ۳/۴ قالب را از مایه درست شده پر کنید.
  • روی مایه را با کنجد تزئین کنید و قالب را به مدت نیم ساعت در فر با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد بگذارید.

 

کیک بدون تخم مرغ گردویی یا کماج شما آماده‌ی سرو است …

کیک گردو و کشمش بدون تخم مرغ

 

 

اگر شما نیز تجربه‌ ای از درست کردن کیک بدون تخم مرغ دارید، آن را با ما در میان بگذارید. می‌توانید نظرات و سوالات خود را از طریق بخش “ارسال نظر” در انتهای همین صفحه برای ما ارسال نمایید تا به سوالاتتان پاسخ داده و تجربیاتتان را با دیگران به اشتراک بگذاریم.

منبع: ستـــاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *