طرز تهیه کیک آتشفشانی شکلاتی در خانه
- در طرز تهیه کیک شکلاتی لاوا یا کیک آتشفشانی باید قالب کیکتان ارتفاع زیادی دشته باشد. لاوا کیک به کیکهایی گفته میشود که داخلشان مایهای به صورت مذاب وجود دارد و با برش کیک از آن بیرون میریزد؛ درست مثل آتشفشان!
- برای تهیه کیک آتشفشانی شکلاتی، در ابتدا 4 عدد قالب کاپ کیک یا 4 فنجان با ارتفاع زیاد آماده کنید و داخلشان را با کمی کره چرب کنید. سپس یک قالب پیتزا یا سینی نسوز بزرگی بردارید و فنجانها را درون آن بچینید.
- سپس زرده تخم مرغ و 2 عدد تخم مرغ کامل را به همراه شکر در ظرفی گود آنقدر هم بزنید تا پف کند و لیمویی رنگ شود.
- در مرحله بعدی، در ظرفی دیگر، کره و شکلات تخته ای را تکه تکه کنید و به مدت 1 تا 3 دقیقه در مایکروویو بگذارید تا آب شوند و سعی کنید هر 30 ثانیه یک بار ظرف را بیرون بیاورید و هم بزنید تا ته نگیرند. میتوانید ظرفتان را روی بخار آب و حرارت غیر مستقیم نگه دارید تا شکلات و کره ذوب شوند. در این حالت هم آنها را هم بزنید تا ته نگیرند.
- مخلوط شکلات تختهای و کره ذوب شده را به مایه تخم مرغ و شکر اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شوند.
- پودر کاکائو را در مخلوط الک کنید و به آرامی به آن اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا مخلوط یکدست شود.
- نمک، آرد و عصاره وانیل را هم به روش بالا به مواد اضافه کنید و آنها را هم خوب هم بزنید.
- مایه کیک شکلاتی را به کمک قاشقی بزرگ داخل قالبها بریزید.
نکته: برای اینکار میتوانید از ماسوره خامه هم استفاده کنید و یا مایه را داخل کیسهای بریزید و سرش را سوراخ کنید و مانند قیف از آن استفاده کنید.
- روی قالبها را با کیسه بپوشانید و آنها را 30 دقیق داخل یخچال بگذارید تا خودشان را بگیرند.
- در همین حال فر را تا دمای 220 درجه سانتی گراد گرم کنید تا زمانی که میخواهید لاوا کیکتان را داخل فر بگذارید فرتان گرم باشد.
- وقتی فنجانها را از یخچال بیرون آوردید، آنها را داخل قالب پیتزا یا سینی بگذارید و تا نصفه ظرفتان آب داغ بین فنجانها بریزید. فنجانها را به مدت 15 تا 18 دقیقه در فر قرار دهید تا لاوا کیک پخته شود.
- بعد از اینکه از پخته شدن کیک شکلاتی آتشفشانی مطمئن شدید، قالبها را از فر دربیاورید و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه در دمای اتاق بمانند تا سرد شوند. سپس میتوانید کیک شکلاتی مذابتان را با پودر قند و یا تکههای میوه و … تزیین و سرو کنید.
مواد اولیه برای تهیه کیک شکلاتی بدون نیاز به فر
مواد لازم | مقدار |
آرد | 2 پیمانه |
شکر | 1 پیمانه |
بکینگ پودر | 2-3 قاشق چایخوری |
وانیل | نوک قاشق چایخوری |
آبلیمو | 2 قاشق غذا خوری |
پودر دارچین | نوک قاشق چایخوری |
پودر کاکائو | 3-4 قاشق غذا خوری |
نمک | 1 قاشق چایخوری |
روغن | 2/3 پیمانه |
آب گرم | 1 و 2/3پیمانه |
طرز تهیه کیک شکلاتی قابلمه ای بدون نیاز به فر
- ابتدا قابلمهای را که میخواهید داخل آن کیک شکلاتی بپزید را روی گاز روی حرارت متوسط قرار دهید تا گرم شود.
- آرد و نمک و بکینگ پودر و پودر کاکائو را داخل ظرف گود بزرگی بریزید و خوب هم بزنید تا یک دست شوند. فراموش نکنید آرد را الک کنید تا گلوله گلوله نشود.
- پودر دارچین و وانیل را به مواد بالا اضافه کنید و دوباره به خوبی هم بزنید تا زمانی که مواد یکدست شوند.
- در ظرفی جداگانه شکر و روغن و آب گرم را مخلوط کنید تا شکر کمی حل شود و سپس به مخلوط آرد که در مرحله قبلی آماده کردید اضافه کنید.
- بعد از اینکه مواد بالا را خوب هم زدید و مواد به خوبی با هم مخلوط شدند، آبلیمو را اضافه کنید.
- داخل قابلمه را با کمی روغن و یا کره چرب کنید تا مایه کیک شکلاتی به ظرفتان نچسبد.
- سپس مواد را داخل قابلمه بریزید و قابلمه را روی شعله پخش کن گاز قرار دهید. روی در قابلمه، دم کنی بگذارید و در قابلمه را خوب چفت کنید تا اطرافش باز نباشد.
- بعد از گذشت 1 تا 1 ساعت و نیم کیک را چک کنید. میتوانید از روش خلال دندان یا چاقو که در بالا توضیح دادیم استفاده کنید.
- بعد از اینکه کیک پخت زیر گاز را خاموش کنید و درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا 15 دقیق کیک شکلاتی استراحت کند و خنک شود. این کار باعث میشود پف کیک نخوابد.
- برای اینکه کیک را از قابلمه در بیاورید باید قابلمه را روی ظرفی صاف، برعکس برگردانید درست مثل در آوردن تهچین!
- حالا کیکتان آماده سرو است و میتوانید روی آن را با سس شکلات یا میوه و پودر قند تزیین کنید.
مواد اولیه برای تهیه کیک شکلاتی گردویی!
مواد لازم | مقدار |
آرد الک شده | 1 و 1/3 پیمانه |
تخم مرغ | 2 عدد |
شکر قهوهای | 1/4 پیمانه |
شکر | 3/4 پیمانه |
شیر | 1/2 پیمانه |
کره آب شده | 60 گرم |
گردو درشت خرد شده | 2 پیمانه |
پودر کاکائو | 1/2 پیمانه |
بکینگ پودر | 1 قاشق مرباخوری |
وانیل | 1/2 قاشق مرباخوری |
طرز تهیه کیک شکلاتی با گردو
- در طرز تهیه کیک شکلاتی با گردو، قبل از آماده کردن مایه کیک شکلاتی، باید ابتدا فر را روی دمای 170 درجه روشن کنید تا گرم شود.
- قالب مورد نظرتان را انتخاب کنید و کف و کنارههای آن را با کره و یا روغن چرب کنید و رویش کمی آرد بپاشید تا کیکتان پس از پخته شدن به آن نچسبد.
- برای درست کردن مایه کیک شکلاتی ابتدا آرد، بکینگ پودر و وانیل را الک کرده و داخل ظرف گود بزرگی به خوبی با هم مخلوط کنید.
- تخم مرغ و شکرها را داخل ظرفی جداگانه با همزن برقی 4-3 دقیقه با دور تند هم بزنید و یا با هم زن معمولی و یا چنگال آنقدر هم بزنید تا کمی پف کند.
- مخلوط تخم مرغ و شکر را به مخلوط آرد و … اضافه کنید و به آنها شیر و کره را نیز اضافه کنید و سپس مواد را به خوبی هم بزنید تا مایه کیک شکلاتی کاملا یکدست شود.
- مواد خشک را به الک کنید و به آرامی به مواد بالا اضافه کنید و خیلی کم و به آرامی هم بزنید در حدی که مخلوط شوند.
- گردو را که از قبل ریز خرد کردهاید به مواد بالا اضافه کنید و با قاشق یا لیسک خوب مخلوط کنید تا به صورت یکدست در مایه کیک پخش شود.
- مواد را داخل قالبتان بریزید و داخل فر قرار دهید. حداقل باید 20 دقیقه در فر بماند و بعد از آنکه از پخت کیک مطمئن شدید میتوانید کیک را از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید خنک شود.
مواد اولیه برای تهیه کیک شکلاتی خیس
مواد مورد نیاز | مقدار لازم |
آرد | 2 لیوان |
شکر | 1/5 لیوان |
پودر کاکائو | 4 قاشق غذاخوری |
بیکینگ پودر | 2 قاشق چایخوری |
روغن | 1/5 لیوان |
شیر | 1/5 لیوان |
تخم مرغ | 3 عدد |
وانیل | 1 قاشق چایخوری |
طرز تهیه کیک شکلاتی خیس در خانه
- ابتدا در طرز تهیه کیک شکلاتی خیس، باید ظرف یا قالب کیک موردنظرتان را انتخاب کنید و داخل آن را خوب چرب کنید و مقداری آرد سفید روی آن بپاشید تا کیک به آن نچسبد.
- در ظرفی دیگر شکر و پودر کاکائو را با هم مخلوط میکنید تا کاملا یکدست شوند.
- در ادامه به مواد بالا شیر را اضافه کنید و با هم مخلوطشان کنید.
نکته: اگر میخواهید برای هم زدن مواد بالا از همزن برقی استفاده کنید بهتر است بعد از اضافه کردن شیر، مواد را ابتدا با قاشق یا همزن دستی، هم بزنید تا مواد خیس شوند و سپس از همزن برقی استفاده کنید.
- بعد از حدود 3 دقیقه که مواد را هم زدیدنوبت اضافه کردن روغن مایع است. روغن را به آرامی به مایه کیک شکلاتی اضافه کنید و برای مدت 5 دقیقه به خوبی هم بزنید تا مواد غلیظ شوند.
- بعد از اینکه مواد به غلظت رسید به اندازه یک لیوان از مایه را بردارید و کنار بگذارید تا بعد از پختن برای تزیین کیک استفاده کنید.
- تخم مرغها را در ظرفی جداگانه بشکنید و آنها را دانه دانه به مواد بالا اضافه کنید و به خوبی هم بزنید.
- آرد و بیکینگ پودر و وانیل را مخلوط کنید و چند بار الک کنید تا یکدست شوند و گلوله گلوله نشوند. سپس آنها را به آرامی به مواد کیک شکلاتی اضافه کنید و هم بزنید.
- مواد را درون قالبی بریزید و قالب را حدود 30الی 35 دقیقه درون فر قرار دهید. و بعد از آن که از پخت کیک مطمئن شدید، قالب را از فر خارج کنید.
- کیک را برش دهید و قبل از سرد شدن روی آن، سس شکلاتی که در مراحل قبل از مایه کیک جدا کرده بودید را بریزید.
در آخر
طرز تهیه کیک شکلاتی روشهای متفاوتی دارد و دست شما را باز میگذارد تا پخت این دسر خوشمزه را با سلیقه خودتان امتحان کنید. اگر به انواع کیک علاقه دارید مطلب طرز تهیه چیز کیک شکلاتی بدون فر و با فر و طرز تهیه کیک فنجانی شکلاتی با تزیین گاناش را از دست ندهید.
همچنین شما میتوانید در قسمت نظرات و پرسشها تجربیاتتان را در اختیار ما و دیگر مخاطبان جالبز قرار دهید.
منبع: ستـــاره