کیک خیس بدون فر نوعی کیک با بافت نرم و مرطوب است. طرز تهیه کیک خیس بدون فر یا همان کیک خیس قابلمه ای بدون فر در این مطلب برای شما آورده شده است.

کیک شکلاتی خیس بدون فر

جالبز |
دسته آشپزی –
کیک خیس، نوعی کیک با بافت نرم و لطیف است که به راحتی در دهان آب می‌شود. یکی از معروف‌ترین کیک‌های خیس، کیک خیس شکلاتی است که در خمیر و روکش آن از مقادیر قابل توجهی پودر کاکائوی تلخ استفاده می‌شود. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه کیک خیس بدون فر یا کیک خیس تابه ای شکلاتی را با هم مرور کنیم.

طرز تهیه کیک خیس بدون فر

مواد لازم برای تهیه کیک خیس بدون فر

 

مواد لازم برای تهیه کیک خیس شکلاتی بدون فر
آرد سفید2 فنجان (256 گرم)
شکر2 فنجان (450 گرم)
پودر کاکائوی تلخ3/4 فنجان (75 گرم)
بکینگ پودر2 قاشق چایخوری (8 گرم)
جوش شیرین1.5 قاشق چایخوری (7 گرم)
نمک1 قاشق چایخوری (5 گرم)
شیر1 فنجان (250 گرم)
روغن1/2 فنجان (118 میلی لیتر)
تخم مرغ بزرگ2 عدد
عصاره وانیل 2 قاشق چایخوری (10 میلی لیتر)
آب خیلی داغ1 فنجان (236 میلی لیتر)

دستور تهیه کیک خیس قابلمه ای:

  1. ابتدا مواد خشک را در ظرفی ریخته و با لیسک مخلوط کنید تا کاملا یکنواخت شوند.

    مخلوط کردن مواد خشک

  2. شیر، روغن، تخم‌مرغ‌ها و عصاره وانیل را به مواد خشک اضافه کنید. سپس با استفاده از یک قاشق چوبی یا همزن دستی آن‌ها را مخلوط کنید. در این مرحله مایه‌ سفتی حاصل می‌شود.
  3. آب خیلی داغ را کم کم به مایه اضافه کنید و با استفاده از همزن برقی به همزدن مواد ادامه دهید تا مایه‌ی روان و یکنواختی به دست آید. 

    افزودن مواد مایع

  4. سپس با استفاده از قاشق مواد چسبیده به کناره‌های ظرف را تمیز کنید. این مقدار مواد برای دو قالب گرد به قطر ۲۰ سانتی‌متر مناسب است. کف و دیواره‌های قالب‌ها را با کره چرب کنید، حدود یک قاشق غذاخوری آرد در هر قالب ریخته و بگردانید تا درون قالب‌ها کاملا با آرد پوشانده شود سپس آرد اضافی را از قالب خارج کنید.
  5. مواد را به مقدار مساوی در قالب‌ها بریزید.
  6. در دو قابلمه به اندازه یک بند انگشت آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب درون قابلمه‌ها به جوش آید.
  7. زیر قابلمه‌ها شعله پخش کن قرار دهید و قالب‌ها را درون قابلمه‌ها بگذارید.
  8. روی درب قابلمه‌ها دمی قرار دهید و شعله را ملایم کنید. درب قابلمه‌ها را به هیچ وجه در حین پخت برندارید.
  9. پس از ۳۰ دقیقه درب قابلمه‌ها را برداشته و با یک خلال دندان پخته شدن کیک‌ها را تست کنید. اگر از مواد کیک چیزی به خلال دندان نچسبید کیک‌ها آماده اند، آن‌ها را با قالب در سینی قرار دهید تا خنک شوند.
  10. پس از حدود ۱۰ دقیقه که کیک‌ها خنک شدند با یک چاقو کناره‌های کیک را از قالب جدا کنید.

    ریختن مایه کیک در قالب و پختن کیک

  11. کیک‌ها را روی توری برگردانید و ۲۰ الی ۳۰ دقیقه دیگر صبر کنید تا کیک‌ها کاملا خنک شوند.

    قرار دادن کیک روی توری

طرز تهیه روکش کیک خیس بدون فر

مواد لازم
کره1.5 فنجان (340 گرم)
پودر کاکائوی تلخ1 فنجان (100 گرم)
پودر شکر5 فنجان (625 گرم)
شیر1/2 فنجان (125 میلی لیتر)
عصاره وانیل 2 قاشق چایخوری (10 میلی لیتر)

دستور تهیه:

  1. برای درست کردن روکش کیک خیس، کره را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد.
  2. کره را در یک کاسه بزرگ بریزید، پودر کاکائو را به آن اضافه کنید و با استفاده از همزن برقی مواد را مخلوط کنید.
  3. سپس عصاره وانیل و پودر شکر را اضافه کرده و به هم زدن مواد ادامه دهید تا کاملا مخلوط شوند.
  4. در انتها ۱/۳ فنجان شیر را کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا یکنواخت شوند.
  5. اگر دوست دارید روکش کیک روان‌تر باشد می‌توانید کمی شیر دیگر را به تدریج اضافه کنید تا روکش به غلظت مورد نظر شما برسد.

مراحل تهیه روکش کیک خیس
آماده کردن کیک خیس بدون فر

  1. روی ظرف مورد نظر یک کاغذ پارچمنت پهن کنید.
  2. یک قاشق غذاخوری از کرم روکش را وسط کاغذ پارچمنت بریزید و سپس یک لایه کیک روی آن قرار دهید.
  3. روی کیک و اطراف آن را با کرم روکش بپوشانید و سپس لایه دوم کیک را روی آن قرار دهید.
  4. روی لایه دوم و اطراف آن را نیز با کرم روکش بپوشانید.
  5. کاغذ پارچمنت را از زیر کیک بکشید و کیک را ۲ الی ۳ ساعت در یخچال قرار دهید تا سرد شود. 

نکته: قرار دادن کاغذ پارچمنت زیر کیک از کثیف شدن ظرف پایه در حین روکش کردن کیک جلوگیری می‌کند.

مراحل روکش کردن کیک خیس

 

 

سخن آخر

کیک فنجانی شکلاتی خیس بدون فر هم به همین صورتی که گفته تهیه می‌شود؛ به این صورت که شما از فنجان‌های چینی یا سرامیکی استفاده کرده و آن‌ها را چرب و آردپاشی می‌کنید. در اینجا فنجان‌ها، قالب‌های کوچک شما تلقی می‌شوند که باید به اندازه کافی از مواد پر شوند. همچنین شما می‌توانید کیک خیس شکلاتی در ماهیتابه رژیمی را هم به همین سبک در منزل تهیه کنید (تابه روی حرارت بسیار کم باشد)؛ در انتهای کار باید کیک را با چنگال سوراخ سوراخ کنید، و مقداری شکلات آب شده و رقیق شده با آب را روی آن بریزید. 

در آخر به شما پیشنهاد می‌دهیم که اگر به دنبال دستور کیک‌های بدون فر هستید، مطلب «طرز تهیه کیک شکلاتی بدون فر در ۸ مرحله آسان» را نیز در جالبز از دست ندهید!

منبع: ستـــاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *