کیک با شیره انگور، یک دسر یا میان وعده‌ای خوشمزه بوده که به صورت بدون فر، بدون شکر و حتی همراه با ارده تهیه می‌شود و بسیار مقوی و خوشمزه است.

کیک با شیره انگور
 
جالبز | بخش آشپزی – شیره انگور خوراکی با طبیعت گرم و‌ تر است که همانند انگور حاوی مقادیر بالایی ویتامین A، B و C است. این ماده غذایی خون‌ساز بوده و برای افرادی که ضعف دارند یا به کم خونی مبتلا هستند، بسیار مفید است. افرادی که علائم کم‌ خونی را دارند، می‌توانند شیره انگور را در تهیه شیرینی‌هایی مانند حلوا با شیره انگور به کار برند یا همراه با دسرهایی مانند فرنی آرد برنج، مورد استفاده قرار دهند. کیک با شیره انگور نیز از دیگر فرآورده‌های تهیه شده با این ماده غذایی پرخاصیت است که این مطلب به طرز تهیه آن به روش‌های مختلف، اختصاص داده شده است.


برای دسترسی به دستور مورد نظر خود، از لینک‌های میانبر زیر استفاده کنید.

  • کیک شیره انگور بدون شکر
  • کیک شیره انگور بدون فر
  • کیک شیره انگور و ارده
  • نکات مهم

کیک با شیره انگور (بدون شکر)

مواد لازم
آرد سفید1.5 پیمانه
بیکینگ پودر1 قاشق مرباخوری
شیره انگور3/4 پیمانه
شیر یا آب ولرم1/4 پیمانه
روغن مایع1/2 پیمانه
تخم مرغ3 عدد
وانیل1/8 قاشق چای‌خوری

دستور تهیه

  1. فر را روی حرارت ۱۷۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
  2. تخم مرغ‌ها را در ظرفی شکسته، وانیل را به آن اضافه کرده و با همزن برقی هم بزنید تا کشدار شود.
  3. روغن را به مواد اضافه کرده و هم بزنید.
  4. سپس شیره انگور را با شیر یا آب ولرم مخلوط کرده و به مایه فوق اضافه کنید و هم بزنید.
  5. حال همزن برقی را خاموش کرده، آرد و بیکینگ پودر را در مایه فوق الک کنید و با همزن دستی به صورت دورانی مخلوط کنید تا یکدست شود.
  6. مایه کیک را در قالب‌ چرب شده، ریخته و به مدت ۵۰-۴۰ دقیقه در فری که از قبل گرم کرده‌اید، قرار دهید تا بپزد.
  7. پخته شدن کیک را با یک خلال دندان تست کنید و در صورت لزوم مدت زمان پخت را افزایش دهید.

نوش جان . . .

 

کیک با شیره انگور


کیک با شیره انگور بدون فر

مواد لازم
آرد سفید مخصوص کیک و شیرینی2 لیوان
تخم مرغ4 عدد
شیره انگور3/4 لیوان
شکر2 قاشق غذاخوری
شیر داغ یا آب داغ5 قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر1 قاشق مرباخوری
پودر دارچین1 قاشق چای‌خوری
روغن مایع1/2 لیوان

روش تهیه

  1. آرد، بکینگ پودر و دارچین را مخلوط کرده و سه بار الک کنید.
  2. سفیده و زرده تخم مرغ را جدا کرده و سفیده را تا حدی هم بزنید که پف کند و با برگردان ظرف نریزد.
  3. شکر را به زرده اضافه کرده و با همزن برقی به قدری هم بزنید که کرم رنگ شود، سپس شیر داغ را در دو سه مرحله به آن اضافه کنید و حدود ۴۰ ثانیه به هم زدن مواد ادامه دهید.
  4. شیره انگور را اضافه کرده و ۲۰ ثانیه به هم زدن ادامه دهید.
  5. روغن را اضافه کرده و ۷ ثانیه دیگر مواد را هم بزنید.
  6. مخلوط آرد، بیکینگ پودر و دارچین را در سه مرحله به مواد اضافه کرده و هر مرحله به مدت ۷ ثانیه با دور متوسط هم بزنید.
  7. همزن را خاموش کرده و ۱۰ ثانیه مواد را به صورت دورانی هم بزنید.
  8. در این مرحله سفیده تخم مرغ را اضافه کرده و با لیسک به آرامی و به صورت دورانی از یک سمت مواد را فولد کنید.
  9. سپس دو لایه کاغذ روغنی کف یک تابه رژیمی پهن کرده و مایه کیک را در مرکز تابه بریزید، سپس روی مواد کمی کنجد یا گردوی خرد شده بریزید.
  10. روی مایه کیک را با لیسک صاف کنید، واشر قرمزرنگ دور تابه را درآورده و در تابه را ببندید. (اگر واشر را خارج نکنید، بخار از تابه بیرون نرفته و کیک بافت خمیری خواهد گرفت.)
  11. شعله پخش کن را از ۱۰ دقیقه قبل روی شعله بزرگ اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود، سپس تابه را روی شعله پخش کن بگذارید.
  12. حدود ۴۰ دقیقه صبر کنید تا یک طرف کیک بپزد، سپس در تابه را باز کرده و اگر روی کیک سفت شده و به دست نچسبید کیک را برگردانید و ۱۵ دقیقه دیگر صبر کنید تا طرف دیگر نیز طلایی شود.
نکته: می‌توانید این کیک را در قابلمه با دمی، روی حرارت ملایم و شعله پخش کن نیز بپزید.

کیک با شیره انگور بدون فر


کیک با شیره انگور و ارده

مواد لازم
تخم مرغ5 عدد
کره30 گرم
وانیل1/2 قاشق چای‌خوری
نمک1/8 قاشق چای‌خوری
ارده1/2 پیمانه
شیره انگور1 پیمانه
آرد1.5 پیمانه
بیکینگ پودر1 قاشق غذاخوری
گردوی خرد شده1/2 پیمانه

طرز تهیه

  1. فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
  2. تخم مرغ‌ها را در ظرفی شکسته، وانیل را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا کرم رنگ شده و پف کنند.
  3. کره را از قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد، سپس به تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شوند.
  4. ارده و شیره را به مخلوط فوق اضافه کنید و هم بزنید.
  5. گردوی خرد شده را اضافه کنید و با قاشق مخلوط کنید.
  6. آرد، بیکینگ پودر و نمک را مخلوط کرده، سه بار الک کنید و در سه مرحله به مایه کیک اضافه کنید؛ سپس با همزن هم بزنید تا یکدست شود.
  7. قالب کیک را با کمی کره چرب کرده و مایه کیک را در آن بریزید.
  8. قالب را در فری که از قبل گرم کرده‌اید ریخته و ۶۰-۵۰ دقیقه صبر کنید تا کیک آماده شود.
  9. کیک را از فر خارج کنید و پس از سرد شدن، برش بزنید.

نوش جان . . . 

نکات مهم 

  • حتما مواد مورد نیاز برای تهیه کیک را از یک ساعت قبل در محیط قرار دهید تا به دمای محیط برسند.
  • هنگام افزودن آرد از دور کند همزن و هر بار فقط چند ثانیه استفاده کنید تا از هم زدن بیش از حد مواد، جلوگیری شود.
  • پخته شدن کیک را با خلال دندان تست کرده و در صورت چسبیدن مایه کیک به خلال دندان حدود ۱۰ الی ۲۰ دقیقه دیگر فرصت دهید تا کیک با شیره انگور بپزد.
  • میزان زیاد بیکینگ پودر در این کیک، به دلیل بافت سنگین آن است و نیاز است تا بیکینگ پودر بافت آن را از حالت خمیری خارج کند.

سخن آخر

همان‌طور که گفته شد، شیره انگور طبیعتی گرم داشته و مصرف آن به افراد دارای طبع گرم توصیه نمی‌شود. همچنین به دلیل وجود مقادیر بالای قند در شیره انگور، افراد مبتلا به دیابت باید در خوردن آن احتیاط کنند. البته مصلح شیره انگور، تخم ریحان است و بهتر است به جای کنجد یا مغز گردوی خرد شده، از تخم ریحان روی این کیک استفاده کنید. همچنین در پایان به شما توصیه می‌کنیم طرز تهیه خاگینه با شیره انگور خانگی را در جالبز از دست ندهید!
به‌طور کلی با توجه به خواص شیره انگور در طب سنتی، توصیه می‌شود این کیک را در منزل درست کرده و از خواص آن بهره‌مند شوید و البته توجه داشته باشید که این کیک‌ها، با شیره خرما نیز قابل تهیه است. شما به چه روشی کیک مقوی شیره انگور را درست می‌کنید؟ لطفا تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع: ستـــاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *