کیک آلبالویی از جمله کیکهای تابستانی بوده که دارای عطر و طعمی بینظیر است. این کیک با ترکیب طعمهای متنوعی تهیه میشود و ما در این مقاله دستور چند کیک خوشمزه و عالی آلبالویی را گردآوری کردهایم.

جالبز | دسته آشپزی – یکی از روشهای ایجاد تنوع در دسرها و میانوعدهها، استفاده از میوههای فصل در تهیه آنهاست. با فرا رسیدن فصل تابستان و برداشت میوههای تابستانه میتوان انواع دسرهای خوشمزه را با این میوههای پرخاصیت درست کرد. آلبالو از جمله میوههای تابستانه بوده که در تهیه نوشیدنی سرد و ساده، دمنوش آلبالو، مربای آلبالو و … مورد استفاده قرار میگیرد. کیک آلبالویی نیز نوعی کیک متفاوت است که به روشهای مختلف و با استفاده از مواد متنوعی درست میشود. در این مطلب با بهترین دستورهای کیک خوشمزه آلبالویی با ما باشید.
برای دسترسی سریع به دستور کیک مورد نظر خود، از فهرست موضوعی زیر کمک بگیرید.
- کیک ساده آلبالویی
- کیک شکلاتی آلبالو
- کیک آلبالو با گردو
- کیک آلبالو بدون فر
- کیک آلبالو با خامه
- کیک آلبالویی با بادام
- کاپ کیک آلبالویی
۱. کیک آلبالویی ساده
مواد لازم | |
آرد | 2.5 پیمانه |
شکر | 1.5 پیمانه |
روغن مایع | 1 پیمانه |
تخم مرغ | 4 عدد |
شیر | 1/2 پیمانه |
آلبالوی بدون هسته | 1 پیمانه |
وانیل | 1/2 قاشق چایخوری |
بیکینگ پودر | 1 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه
- فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
- تخم مرغها را در ظرفی بشکنید؛ وانیل، شکر و روغن را به آن اضافه کرده و مواد را با دور تند همزن به مدت ۵ دقیقه هم بزنید.
- آرد و بیکینگ پودر را مخلوط کرده و چند بار الک کنید؛ سپس به مخلوط تخم مرغی اضافه کنید و چند ثانیه دیگر به هم زدن مواد ادامه دهید.
- حال شیر را اضافه کرده و مواد را هم بزنید تا یکدست شوند.
- نیمی از آلبالوی هسته گرفته را اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
- کف قالب مورد نظر را با کره چرب کرده و کمی آرد بپاشید، سپس مایه کیک را در قالب بریزید.
- قالب را به مدت ۲۵ الی ۳۰ دقیقه در فری که قبلا گرم کردهاید، قرار دهید.
- پس از گذشت این زمان، کیک به حالت نیمپز درآمده است؛ در این هنگام قالب را از فر خارج کنید.
- بقیه آلبالوهای هسته گرفته را با مقداری شکر مخلوط کنید و روی سطح کیک بچینید.
- قالب را دوباره در فر قرار دهید و صبر کنید تا کیک کاملا بپزد.
نکات مهم
– هنگام خارج کردن کیک نیمپز از فر، باید کیک کاملا پف کرده و حالت مایع نداشته باشد. اگر کیک، حالت مایع داشته باشد، پف آن میخوابد و آلبالوها در کیک فرو میروند.
– پس از خارج کردن کیک نیم پز از فر، فورا آلبالوها را روی آن بچینید و تا قبل از اینکه پف آن بخوابد، دوباره در فر قرار دهید.
– در کیک آلبالویی به جای شیر میتوانید از شربت آلبالوی رقیق شده با آب استفاده کنید.
۲. کیک آلبالویی شکلاتی
کیک شکلاتی آلبالویی، مطابق دستور فوق درست میشود با این تفاوت که باید ۲ قاشق غذاخوری از آرد خود کم کرده و به جای آن پودر کاکائو به مخلوط آرد و بکینگ پودر اضافه کنید. همچنین در انتها میتوانید کیک را با گاناش و کمپوت آلبالو تزئین کرده و میل کنید.
۳. کیک آلبالویی با گردو
مواد لازم | |
آرد | 2.5 پیمانه |
تخم مرغ | 4 عدد |
شکر | 1+1/3 پیمانه |
روغن | 1/2 پیمانه |
آلبالوی بدون هسته خرد شده | 1 پیمانه |
مغز گردوی خرد شده | 30 گرم |
بیکینگ پودر | 2 قاشق غذاخوری |
جوش شیرین | 1/2 قاشق چایخوری |
نمک | نوک قاشق چایخوری |
روش تهیه
- فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
- تخم مرغ، شکر و وانیل را در ظرفی بریزید و با همزن برقی هم بزنید تا کرمرنگ و کشدار شود.
- جوش شیرین و روغن را به مخلوط تخم مرغی اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
- آرد و بکینگ پودر و نمک را مخلوط کرده و دو سه بار الک کنید.
- مخلوط آرد، آلبالوی هسته گرفته و گردوی خرد شده را کم کم و در چند مرحله به مایه تخم مرغی فوق اضافه کنید و هم بزنید تا مایه یکدستی حاصل شود.
- مایه کیک را در قالب چرب شده بریزید و به مدت حدود یک ساعت در فری که قبلا گرم کردهاید، قرار دهید.
نکته: آلبالوها را پس از هستهگیری، ریز خرد کنید تا در مایه کیک تهنشین نشوند و کیک آلبالویی شما ظاهر بهتری پیدا کند.
بیشتر بدانید: طرز تهیه کیک هویج و گردو (در فر و بدون فر)
۴. کیک آلبالویی بدون فر
مواد لازم | |
آرد | 200 گرم |
شکر | 160 گرم |
تخم مرغ | 2 عدد |
شیر | 1/4 لیوان |
روغن | 1/2 لیوان |
ماست | 1/4 لیوان |
بیکینگ پودر | 1 قاشق مرباخوری |
آلبالوی بدون هسته | 1/2 لیوان |
وانیل | 1/2 قاشق چایخوری |
مراحل تهیه
- یک قابلمه نسبتا بزرگ که قالب کیک شما در آن قرار بگیرد، انتخاب کنید، یک پایه فلزی در داخل قابلمه بگذارید و قابلمه را حدود ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا حسابی داغ شود. در فاصله داغ شدن قابلمه، مشغول درست کردن مایه کیک شوید.
- تخم مرغ، وانیل و شکر را در کاسهای بریزید و با همزن برقی، هم بزنید تا رنگ آن روشن شود.
- روغن، شیر و ماست را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و حدود یک دقیقه دیگر به هم زدن مواد ادامه دهید تا یکدست شوند.
- مخلوط آرد و بیکینگ پودر را دو سه بار الک کنید، به تدریج به مایه فوق اضافه کرده و با لیسک هم بزنید تا کاملا یکدست شوند.
- نصف قاشق غذاخوری آرد روی آلبالوهای هسته گرفته بپاشید و آنها را کاملا به آرد آغشته کنید. (آغشته کردن آلبالو با آرد از ته نشین شدن آن در کیک جلوگیری میکند.)
- سپس آلبالوها را به مایه کیک اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
- مایه کیک را در قالب چربشده بریزید و قالب را روی پایه درون قابلمه قرار دهید.
- درب قابلمه را ببندید و حدود ۱ ساعت صبر کنید تا کیک لذیذ آلبالویی بپزد.
- با یک خلال دندان یا سیخ چوبی، پخته شدن کیک را امتحان کنید و در صورت نیاز زمان بیشتری به پخت کیک اختصاص دهید.

۵. کیک آلبالویی با خامه
مواد لازم | |
شکر | 200 گرم |
تخم مرغ | 2 عدد |
کره | 140 گرم |
آرد | 250 گرم |
بیکینگ پودر | 2 قاشق چایخوری |
خامه ترش | 200 گرم |
آلبالوی بدون هسته | 250 گرم |
شکر آیسینگ برای تزیین | به میزان لازم |
طرز تهیه
- فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید.
- یک قالب مستطیلی به ابعاد ۲۰ در ۲۸ سانتیمتر انتخاب کرده، کف و دیوارههای آن را با کره چرب کنید و کمی آرد بپاشید.
- کره و شکر را در ظرفی ریخته و با همزن برقی هم بزنید تا اسفنجی شوند.
- سپس تخم مرغها و خامه ترش را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شوند.
- آرد و بیکینگ پودر را مخلوط کرده، کم کم به مخلوط تخم مرغی فوق اضافه کنید و مایه کیک را به آرامی با لیسک مخلوط کنید.
- کمی آرد روی آلبالوی بدون هسته بپاشید، سپس نیمی از آلبالو را به مایه کیک اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
- مایه کیک را در قالب ریخته و باقیمانده آلبالو را روی سطح کیک بریزید.
- قالب را در فری که از قبل گرم کردهاید، قرار دهید و صبر کنید تا بپزد و به رنگ طلایی مایل به قهوهای درآید.
- پخته شدن کیک را با یک خلال دندان یا سیخ چوبی بررسی کنید؛ در صورتی که خمیر کیک به آن نچسبید، فر را خاموش کنید.
نکته: میتوانید از مارمالاد آلبالو برای تزئین کیک خود استفاده کنید.
بیشتر بدانید: طرز تهیه پای مربای آلبالو
۶. کیک آلبالویی با بادام
مواد لازم | |
آلبالوی بدون هسته | 150 گرم |
آب آلبالو | 50 میلیلیتر |
آرد | 100 گرم |
شکر | 150 گرم |
نمک | 1 پینچ |
بیکینگ پودر | 1 قاشق چایخوری |
مغز بادام خرد شده | 100 گرم |
کره | 80 گرم |
تخم مرغ | 2 عدد |
وانیل | 1 قاشق چایخوری |
دستور تهیه
- آب آلبالو را با ۵۰ گرم شکر در یک شیرجوش یا قابلمه کوچک بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
- مخلوط شکر و آب آلبالو را مرتب هم بزنید و اجازه دهید حدود ۱۰ دقیقه بجوشد تا غلیظ شود. سپس حرارت را خاموش کرده و فرصت دهید تا خنک شود.
- فر را روی حرارت ۱۷۵ درجه سانتیگراد گرم کنید.
- کف و دیواره یک قالب کیک به ارتفاع ۲۰ سانتیمتر را با کره چرب کنید و کمی آرد بپاشید.
- کره را در کاسهای ریخته و با همزن برقی هم بزنید تا از هم باز شود؛ سپس شکر را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
- وانیل و بادام خرد شده را اضافه کنید و هم بزنید.
- تخم مرغها را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- آرد، بیکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط کنید، سپس کم کم به مخلوط فوق اضافه کرده و با لیسک به آرامی هم بزنید تا مایه یکدستی حاصل شود.
- آلبالوی بدون هسته را در شربت آلبالوی خنک شده بریزید.
- مایه کیک را در قالب ریخته و آلبالوها را (بدون شهد) روی همه سطح کیک بچینید، سپس آنها را به آرامی فشار دهید تا کمی در مایه کیک فرو روند.
- قالب را به مدت ۳۰ دقیقه، تا زمانی که کیک بپزد و به رنگ طلایی مایل به قهوهای درآید، در فر قرار دهید.
- کیک آلبالویی را پس از پختن، از فر خارج کنید و روی توری سیمی قرار دهید تا خنک شود، سپس از قالب خارج کنید.
نوش جان …
نکته: در صورت تمایل میتوانید از مربای آلبالو در این کیک استفاده کنید. در این صورت مرحله اول و دوم را حذف کرده و پس از آماده کردن مایه کیک و ریختن آن در قالب، مربای آلبالو را از شربت آن خارج کنید و روی کیک بریزید. همچنین میتوانید مانند تصویر زیر، بادامها را روی سطح کیک بریزید.

۷. کاپ کیک آلبالویی
مواد لازم | |
تخم مرغ | 2 عدد |
آرد | 1 پیمانه |
وانیل | 1/4 قاشق چایخوری |
بیکینگ پودر | 1 قاشق چایخوری |
روغن | 1/2 پیمانه |
شیر | 1/4 پیمانه |
شکر | 1/2 پیمانه |
آلبالوی بدون هسته و آردپاشی شده | به میزان لازم |
لیمو ترش تازه | 1 عدد |
روش تهیه
- فر را روی حرارت ۱۶۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
- زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کرده و در دو ظرف جداگانه بریزید. زرده و سفیده را جداگانه بزنید تا زرده، روشن و کشدار شود و سفیده، پف کند و فرم بگیرد.
- روغن مایع و شیر را به زرده اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شوند.
- آرد، بیکینگ پودر و وانیل را مخلوط کرده و الک کنید، سپس به مخلوط زرده تخم مرغ اضافه کرده و دورانی هم بزنید.
- سفیده تخم مرغ را در دو سه مرحله به مخلوط فوق اضافه کرده و مجددا دورانی هم بزنید.
- آب لیمو را بگیرید، پوست آن را به صورت ریز رنده کنید و سپس آب و پوست لیمو را به مایه کیک اضافه کرده و مخلوط کنید.
- قالبهای کاپ کیک را چرب کرده و آرد بپاشید، سپس ۱/۳ حجم قالبها را از مایه کیک پر کنید.
- روی سطح مایه کیک، یک ردیف آلبالوی بدون هسته بچینید و ۱/۳ دیگر حجم قالبها را با مایه کیک پر کنید.
- قالبهای کاپ کیک را به مدت ۲۵-۲۰ دقیقه در فر قرار دهید تا کاپ کیکها بپزند و طلایی شوند.
نکته: زمان پختن کاپ کیک آلبالویی به فر شما بستگی دارد؛ بنابراین پس از ۱۵ دقیقه، پخته شدن کاپ کیکها را با یک خلال دندان چک کنید و در صورت نیاز، زمان بیشتری به پختن آن اختصاص دهید.
طرز تهیه کاپ کیک سیب با فر و بدون فر
سخن آخر
کیک آلبالویی از جمله کیکهای خوشمزهای بوده که میتواند به عنوان یکمیان وعده مغذی نیز مورد استفاده قرار گیرد و همانطور که ملاحظه کردید انواع آن به راحتی در منزل قابل تهیه است. امیدواریم این کیک را درست کنید و از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید. اگر شما هم این کیک را به روش دیگر و یا با مواد دیگری تهیه میکنید، میتوانید آن را از طریق بخش”نظرات و پرسشها” با ما و دیگر کاربران جالبز به اشتراک بگذارید. همچنین میتوانید «طرز تهیه چیز کیک آلبالو به ۳ روش» را نیز در جالبز بخوانید.
منبع: ستـــاره