جالبز | دسته آشپزی – سوفله و از انواع غذا با تخم مرغ هستند که تقریبا در تمام دنیا تهیه میشوند. این غذاها بسیار محبوب هستند و میتوان آنها در طعمهای متفاوتی طبخ کرد، بنابراین گزینههای ایدهآلی به عنوان میان وعده و وعدههای اصلی غذا هستند.
چنانچه مطالعه قسمتی خاص مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده به موضوع دلخواه خود برسید:
- املت گوجه فرنگی
- سوفله سبزیجات
- سوفله مرغ
- سالاد نخودفرنگی و تخم مرغ
املت گوجه فرنگی، سادهترین غذا با تخم مرغ
مواد لازم | |
تخم مرغ | 12 عدد |
روغن زیتون | حدود 2 دسی لیتر |
گوجه فرنگی خرد شده | 3 فنجان |
جعفری خرد شده | یک الی دو قاشق غذاخوری |
سیر | 2 حبه |
شیر | 12 قاشق سوپخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
شیوه طبخ:
- تمام تخم مرغها را بشکنید و آنقدر بهم بزنید تا کف کند.
- شیر را همراه با مقداری نمک و فلفل به تخم مرغ اضافه کنید.
- گوجه فرنگیها را خرد کنید و در همراه با مقداری روغن زیتون اندکی تفت دهید. سپس سیر را له کرده و همراه با جعفری و مقداری فلفل به گوجه اضافه کنید. مخلوط را از روی حرارت بردارید.
- در یک ماهیتابه نچسب، مقداری روغن بریزید و زمانی که کاملا گرم شد، یک چهارم از تخم مرغها را کف ماهیتابه پخش کنید. درب تابه را برای مدت کوتاهی ببندید تا تخم مرغ بسته شود.
- سپس یک چهارم از مخلوط گوجه فرنگی و جعفری خرد شده را یک طرف املت ساده بریزید. در ادامه با کمک یک کفگیر و چنگال با دقت املت را بپیچید.
- به همین ترتیب چهار عدد املت گوجه فرنگی آماده کنید.

طرز تهیه سوفله سبزیجات
سوفلهها از دیگر انواع غذا با تخم مرغ هستند، به منظور تهیه برای شش الی هشت نفر، به دو ساعت زمان و مواد اولیه زیر نیاز خواهید داشت.
مواد لازم | |
سفیده تخم مرغ | 8 عدد |
زرده تخم مرغ | 6 عدد |
سس سفید | یک و نیم الی دو لیوان |
سبزیجات پخته شده | دو و نیم لیوان |
پنیر پارمسان | 150 گرم |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
چند نکته:
- سبزیجات پخته شامل گل کلم، قارچ، نخودفرنگی، هویج، ذرت، پیاز سفید خرد شده میشود. بسته به سلیقه خودتان میتوانید این سبزیجات را تغییر دهید، اما مقدار آن نباید بیشتر از دو و نیم لیوان شود.
- از آنجا که در تهیه سس سفید از فلفل سیاه و نمک استفاده میشود، در اضافه کردن نمک به غذا احتیاط کنید تا سوفله شور نشود.
دستور تهیه سوفله سبزیجات:
- زردههای تخم مرغ را همراه با کمی نمک و فلفل بهم بزنید تا زردهها از حالت لختگی دربیایند.
- زرده تخم مرغ و سس سفید را مخلوط کنید.
- سبزیجاتی که خرد کرده و پخته اید را با زرده تخم مرغو سس سفید مخلوط کنید.
- ته یک ظرف مناسب فر را چرب کنید و مایه را در ظرف بریزید.
- مقداری پنیر نیز روی محتویات پخش کنید.
- سفیدهای تخم مرغ را جداگانه آنقدر بزنید تا سفید و سفت شود و از تخم مرغ زنی نریزد.
- سفیدهها را نیز درون ظرف بریزید.
- روی سوفله را با پنیر بپوشانید. توجه داشته باشید که حدود دو سانتیمتر از ظرف خالی باشد، زیرا این غذا پف می کند و باید فضای کافی داشته باشد.
- سوفله را به مدت ۴۰ الی ۶۰ دقیقه در فری که از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کرده اید قرار دهید.
برای آنکه سوفله خشک نشود، در یک سینی فر مقداری آب بریزید و ظرف حاوی سوفله را در آن قرار دهید.
طرز تهیه سوفله مرغ
برای پختن مرغ، ابتدا آن را خرد کرده و بشویید. سپس در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود. سپس با مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا ۱۰ دقیقه بجوشد، آنگاه در آبکش بریزید تا آب آن گرفته شود و مقداری آب گرم روی آن بریزید تا شسته شود.
مجددا مرغ را همراه با یک عدد پیاز خرد شده، فلفل، مقداری زردچوبه و مقداری آب روی حرارت بگذارید تا کاملا بپزد. سپس مرغ را از پیاز جدا کرده، استخوانها آن را بگیرید و ریش ریش کنید. برای تهیه سوفله مرغ باید دو و نیم لیوان مرغ ریش ریش شده داشته باشید.
سالاد نخودفرنگی و تخم مرغ
سالاد نخودفرنگی و تخم مرغ یکی دیگر از انواع غذا با تخم مرغ است. اگر تصمیم دارید این غذا را برای ۱۰ نفر تهیه کنید، به یک ساعت زمان و مواد اولیهای که در جدول زیر قید شده است، نیاز خواهید داشت.
مواد لازم | |
نخودفرنگی | 500 گرم |
ترخان خرد شده | 2 الی 3 قاشق غذاخوری |
خیار شور | 150 گرم |
تخم مرغ | 5 الی 6 عدد |
روغن زیتون | 3 الی 4 قاشق سوپخوری |
آبلیمو یا سرکه | 3 الی 4 قاشق سوپخوری |
سس مایونز | یک سوم الی یک دوم لیوان |
فلفل سیاه | به میزان لازم |
- تخم مرغ ها را آبپز کنید، به طوریکه کاملا سفت شوند.
- اگر از کنسرو نخودفرنگی استفاده نمی کنید، باید آن را آبپز نمایید. برای این منظور نخودفرنگی را در یک قابلمه بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید تا سطح نخودفرنگی را بپوشاند، سپس روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید تا بپزند. پس از پخت، نخودفرنگی را در آبکش بریزید و صبر کنید تا آب اضافی آن برود.
- خیار شور را رنده درشت بزنید یا ریز خرد کنید.
- نخودفرنگی را به خیارشور اضافه کنید.
- تخم مرغهای آبپز شده را پوست گرفته و رنده درشت بزنید. سپس به سالاد اضافه کنید.
- سس مایونز، فلفل سیاه و آبلیمو را با یکدیگر مخلوط کنید.
- سس به دست آمده را به سالاد اضافه کنید و به آرامی سالاد را بهم بزنید.
منبع: ستـــاره