چای ماسالا قدمتی ۵۰۰۰ ساله دارد که به صورت گرم و سرد سرو می‌شود. این چای ترکیبی از ادویه، گیاهان و میوه و سبزیجات است که در آب جوش ترکیب و حل می‌شود.

طرز تهیه چای ماسالا به سه روش
جالبز | دسته آشپزی – قبل از اینکه طرز تهیه چای ماسالا گفته شود، بد نیست بدانید که این چای یک نوع چای هندی است که در کشور‌های مختلف به روش‌های مختلف تهیه و سرو می‌شود و طعمی شیرین و تند دارد. سال‌ها پس از کشف چای سیاه در بریتانیا، صنعت چای در هندوستان پیشرفت کرد و ماسالا تولید شد. امروزه این چای در کشور‌های اروپایی نیز به وفور استفاده می‌شود. در ادامه سه دستور با مواد متفاوت برای تهیه این چای ارائه شده است. شما می‌توانید با توجه به موادی که در منزل دارید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید و چای را درست کنید.

۱. طرز تهیه چای ماسالا (روش اول)

مواد لازم (برای ۴ فنجان چای ماسالا)
میخک ۶ عدد
هل۷ عدد
چوب دارچین۲ عدد
 زنجبیل ۲ تکه
 پودر رازیانه۱ قاشق غذا‌خوری
دانه فلفل سیاه ۲ عدد
 آب ولرم ۲ پیمانه
شیر ۲ پیمانه
چای سیاه دو قاشق چای خوری
عسل به میزان لازم

زمان لازم برای آماده کردن چای ۱۵ دقیقه


دستور تهیه

  • کلیه‌ی ادویه‌ها را همراه با زنجبیل و آب داخل یک ظرف بریزید و روی شعله‌ی متوسط بگذارید تا بجوشد و نصف آب آن تبخیر شود. (سعی کنید از ادویه‌های تازه استفاده کنید تا عطر و طعم چای بهتر و بیشتر باشد).
  • شیر را در یک ظرف مجزا بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود، سپس عسل را به شیر اضافه کنید و هم بزنید تا حل شود.
  • پس از آن مخلوط شیر و عسل را به مخلوط آب و ادویه اضافه کنید.
  • چای سیاه خشک را اضافه کنید و آن را به مدت ۳ الی ۵ دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید. (توجه شود که خیلی روی حرارت نماند زیرا حرارت زیاد موجب می‌شود که چای عطر و طعم خود را از دست بدهد)
  • پس از دم کشیدن آن را از صافی رد کنید و در فنجان بریزید و میل کنید. (می‌توانید با شکر یا نبات بنوشید)

نوش جان …

طرز تهیه چای ماسالا به سه روش

۲. طرز تهیه چای ماسالا (روش دوم)

مواد لازم (برای ۲ فنجان چای ماسالا)
هل سبز۱ قاشق چای خوری
پودر فلفل سیاه۱/۴ قاشق چای خوری 
میخک۱/۲ قاشق چای خوری 
دارچین۲ و ۱/۲ گرم 
رازیانه۱/۴ قاشق چای خوری 
جوزهندی۱/۲ قاشق چای خوری 
بادیان جالبز‌ای۲ عدد 
شیر۳/۴ پیمانه 
آب۱ و ۱/۴ پیمانه 
پودر ادویه ماسالا۱/۲ قاشق چای خوری 
چای کیسه‌ای۱ عدد یا ۱ قاشق چای خوری چای سیاه
زنجبیل تازه خرد شده۱/۴ قاشق چای خوری
شکربه میزان لازم

زمان لازم برای آماده کردن چای ۱۵ دقیقه


طرز تهیه

  • ادویه‌ها را آسیاب کنید و یه تفت کوچک بدهید تا بوی خامی آن‌ها از بین برود.
  • در یک ظرف آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا به جوش آید، سپس پودر ماسالا، چای و زنجبیل را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا دو سه دقیقه بجوشد.
  • شیر را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
  • پس از دو الی سه دقیقه که جوشید چای ماسالا شما آماده است، آن را از صافی رد کنید، در فنجان بریزید و با شکر میل کنید.

طرز تهیه چای ماسالا به سه روش

۳. طرز تهیه چای ماسالا (بدون شیر)

مواد لازم
زنجبیل تازه خرد شده ۱۰ سانتی متر
فلفل سیاه۲۰ دانه
گل میخک۵ عدد
هل سبز۵ عدد
چوب دارچین ۱ تکه
انسیون جالبز‌ای (بادیان ختایی)۱ عدد
آب ۲/۵ لیوان
چای سیاه۲/۵ قاشق غذاخوری

 زمان لازم برای آماده کردن چای ۱۵ دقیقه


دستور تهیه

  • میخک، فلفل سیاه، دارچین، هل و انیسون جالبز‌ای را با هم مخلوط کنید و با حرارت کم به مدت ۲ دقیقه تفت دهید.
  • پس از اینکه عطر ادویه‌ها را حس کردید آن‌ها را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود سپس مواد را آسیاب کنید تا به صورت پودر در آیند.
  • پودر حاصله را با زنجبیل و آب مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید، به محض اینکه نیم جوش شد حرارت را کم کنید و در ظرف را بگذارید. (مراقب باشید که چای نجوشد، زیرا موجب از بین رفتن عطر آن و تلخ شدن آن می‌شود).
  • پس از ۱۵ دقیقه چای سیاه را به مخلوط اضافه کنید و ۵ دقیقه روی حرات کم بگذارید تا دم بکششد.
  • چای ماسالا شما آماده است، آن را از صافی رد کنید، در فنجان بریزید.‌

می‌توانید با کمی شکر یا عسل چای را میل کنید … نوش جان

 

طرز تهیه چای ماسالا بدون شیر
سخن پایانی!

  • اگر پودر آماده‌ی چای ماسالا را تهیه کرده‌اید، کافی است آن را با آب و شیر مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید.
  • چای ماسالا بسیار برای سلامتی بسیار مفید است. خوب است که هرازگاهی این نوشیدنی را جایگزین دیگر نوشیدنی‌ها کنید تا از فواید آن بهره‌مند شوید. این چای رادیکال‌های آزاد بدن را از بین می‌برد و از سرطان، جوش صورت و بیماری‌های دیگر جلوگیری می‌کند. همچنین به بهبود گوارش، تقویت دستگاه ایمنی و کاهش التهاب بدن کمک قابل توجهی می‌کند.

اگر شما نیز تجربه‌ای از درست کردن این چای را دارید یا طرز تهیه متفاوتی برای آن می‌شناسید، تجربیات خود را با ما در میان بگذارید. می‌توانید نظرات و سوالات خود را از طریق بخش “ارسال نظر” در انتهای همین صفحه برای ما ارسال نمایید تا به سوالاتتان پاسخ داده و تجربیاتتان را با دیگران به اشتراک بگذاریم.

منبع: ستـــاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *