میگو پلو مجلسی، غذایی لذیذ و مقوی است که میتوان آن را به دو روش (میگو پلو با خامه و رب و میگو پلو با کشمش) تهیه کرد. در ادامه این دو شیوه طبخ و نکات کلیدی برای تهیه این غذا شرح داده میشود.
جالبز | بخش آشپزی – میگو از ارزش غذایی بالایی برخوردار است، بنابراین اگر قصد دارید با این ماده غذایی ارزشمند یک خوراک خوشمزه و دلپذیر را تهیه کنید، میگو پلو مجلسی گزینه بسیاری خوبی خواهد بود. با طبخ این غذا، یک وعده غذایی ارزشمند و خوشمزه را به خودتان و میهمانانتان هدیه کنید.
در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر، به موضوع دلخواه خود برسید.
- میگو پلو مجلسی با خامه
- میگو پلو مجلسی با کشمش
روش اول: طرز تهیه میگو پلو مجلسی با خامه
به منظور تهیه این غذا برای چهار نفر، به دو و نیم ساعت زمان و مواد اولیهای که در ادامه ذکر میشود، نیاز دارید.
مواد لازم | |
برنج | 500 گرم |
میگو | 500 گرم |
آبگوشت | یک لیوان |
رب گوجه فرنگی | یک الی 2 قاشق سوپخوری |
آبگوشت | یک لیوان |
کره | 100 گرم |
آرد | یک قاشق غذاخوری |
خامه | 100 گرم |
پودر کاری | یک قاشق سوپخوری |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
نمک | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- در این طرز تهیه میگو پلو مجلسی، پلو و سس میگو را جدا طبخ کرده و هنگام سرو به یکدیگر اضافه میکنیم. برای اینکار باید پلو را دم کنید.
- تا زمانی که پلو دم میکشد، باید سس را آماده کنید. برای تهیه سس این خوراک، ابتدا پوست میگوها را بگیرید و با چاقو کمر آن را باز کرده و رشته سیاه رنگی که در آن وجود دارد را بگیرید. اگر میگوها درشت بودند میتوانید آنها را به دو الی سه تکه تقسیم کنید. میگوها را بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب آنها گرفته شود. آنگاه میگوها را همراه با نصف لیوان آب و دو قاشق غذاخوری زعفران دم کرده، روی حرارت قرار دهید و صبر کنید که آب آن تبخیر شده و آبپز شوند.
- روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز ۵۰ گرم کره را ذوب کرده و آرد را در آن تفت دهید.
- رب گوجه فرنگی را در آب گوشت حل کنید و به تدریج به آرد اضافه کرده و دائما بهم بزنید تا سس لطیف شود.
- پودر کاری و مقداری نمک را نیز اضافه کنید، پس از آنکه دو تا سه جوش زد اگر سس غلیظ بود، کمی آب به آن اضافه کنید. سپس میگوها را نیز به سس اضافه کنید.
- سس و میگو را از روی حرارت بردارید و خامه را اضافه کنید.
- پلو را در ظرف مناسبی بکشید و سس را روی آن قرار دهید.
در صورت تمایل میتوانید سه الی چهار تخم مرغ را آبپز و چهارقاچ کرده و دور دیس قرار دهید. همچنین مقداری جعفری یا گشنیز خرد شده نیز روی غذا بریزید تا ترکیب رنگ زیباتری داشته باشید.
نکته: نباید حرارت زیادی به خامه برسد، بنابراین ابتدا میگو را از روی حرارت بردارید تا از جوش بیفتد و سپس خامه را اضافه کنید. اگر خامه بجوشد، فاسد خواهد شد.
روش دوم: طرز تهیه میگو پلو مجلسی با کشمش
به منظور تهیه این غذا برای چهار نفر، به دو ساعت زمان و مواد اولیهای که در جدول زیر ذکر شده است، احتیاج دارید.
مواد لازم | |
برنج | 500 گرم |
میگو | 500 گرم |
پیاز | 2 الی 3 عدد متوسط |
کشمش | 75 گرم |
روغن، زردچوبه، دارچین و نمک | به میزان لازم |
شیوه طبخ:
- میگو را به طریقی که در روش قبل ذکر شد، پاک کنید و بشویید.
- پیازها را رنده و به میگو اضافه کنید، سپس همراه با نصف لیوان آب روی حرارت قرار دهید تا میگوها کاملا بپزند و آب آنها تبخیر شود.
- سپس زعفران دم کرده را به میگو اضافه کنید.
- در ادامه مقداری روغن به میگو بیفزایید و کاملا آنها را سرخ کنید.
- شاخههای کشمش را جدا کرده و از دو ساعت قبل خیس کنید. سپس آب آن را دور ریخته و کاملا بشویید. کشمش را به میگو اضافه کنید و اجازه دهید که به مدت پنج دقیقه همراه با میگو تفت بخورد.
- در انتها زردچوبه، دارچین و نمک را نیز به میگو اضافه کنید.
- برنج را آبکش کنید. مقدار روغن در قابلمه بریزید و کف آن را با نان یا برنج بپوشانید، سپس یک لایه برنج یه لایه از سس در قابلمه قرار دهید و همین ترتیب را تا اخر پیش بروید. برنج را به صورت مخروط در وسط قابلمه جمع کنید و درب آن را ببندید. برای بهتر دم کشیدن برنج از دم کنی استفاده کنید.
- زمانی که برنج دم کشید، مقداری روغن روی آن بدهید و اندکی بهم بزنید تا میگو در برنج پخش شود. آنگاه میگو پلو مجلسی را در دیس بکشید و سرو کنید.
در صورت تمایل میتوانید کشمش را با میگو مخلوط نکنید، آن را سرخ کرده و هنگام سرو روی پلو قرار دهید.
چند نکته:
- برنج را حتما از چند ساعت قبل خیس کنید و مقداری نمک به آن بیفزایید.
- حتما رشته سیاهی که در میگو وجود دارد را بگیرید و گرنه باعث بد عطر و طعم شدن غذا خواهد شد.
- میگو بوی نامطبوعی دارد، در روش اول با استفاده از زعفران و در روش دوم با استفاده از پیاز بوی آن از بین میرود. بنابراین حتما یکی از آنها را استفاده کنید.
خواص میگو شگفت انگیز است، اما اغلب ما به دلیل بوی نامطبوع آن، از خوردن میگو اجتناب میکنیم. با استفاده از شیوههای یاد شده بوی بد میگو از بین رفته و در عین حال یک غذای مجلسی نیز تهیه خواهید کرد. میگو جزو گوشتهایی با چربی متوسط است و هر ۳۰ گرم آن ۷۵ کیلوکالری دارد. این ماده غذایی حاوی مقادیر زیادی از ویتامین B۱۲، ویتامین B۶، ویتامین D، سلنیوم، امگا ۳، آهن، پروتئین و کلسترول خوب است.
منبع: ستـــاره