طرز تهیه مربای انگور بسیار راحت است و طعمی بی نظیر را به شما هدیه می‌کند. این مربای لذیذ را می‌توانید برای صبحانه یا میان وعده استفاده کنید. این مربا بافت نرمی دارد و بسیار مورد پسند است. قبل از مصرف مربای انگور از حکم شرعی آن آگاهی یابید.

طرز تهیه مربای انگور

 

جالبز | دسته آشپزی – اگر به دنبال صبحانه‌ای لذیذ و متفاوت می‌گردید، طرز تهیه مربای انگور را مطالعه کند. مربای انگور طعم لذیذ و متفاوتی دارد و همراه با کره برای صبحانه یا میان وعده بسیار دلپذیر خواهد بود. به ویژه برای کودکان مربا در وعده صبحانه می‌تواند گزینه مناسبی باشد، زیرا علاوه بر خواص انگور، انرژی بالایی دارند. در این مطلب طرز تهیه مربای انگور و شرایط نگهداری از آن شرح داده می‌شود.

 

مواد لازم برای تهیه مربای انگور

برای تهیه این مربا به یک الی یک ساعت و نیم زمان و مواد اولیه‌ای که در ادامه مشاهده می‌کنید، نیاز خواهید داشت.

مواد لازم
انگور بدون هسته500 گرم
شکر200 الی 500 گرم
آبلیمویک قاشق سوپخوری
وانیلنصف قاشق چایخوری

چند نکته:

  • از هر نوع انگوری می‌توانید استفاده کنید، اما حتما باید بدون هسته باشد.
  • بسته به سلیقه خودتان می‌توانید مقدار شکر را تنظیم کنید.
  • منظور از ۵۰۰ گرم انگور، حبه‌های انگوری است که از شاخه جدا کرده‌اید.

طرز تهیه مربای انگور

  1. انگور‌ها را کاملا بشویید و از شاخه جدا کنید. سپس آن‌ها را در آبکش بریزید تا رطوبت حبه‌های انگور گرفته شود.
  2. شکر را در سه لیوان آب حل کنید و روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید تا شربت به غلظت برسد.
  3. اکنون انگورها را به شربت اضافه کنید.
  4. صبر کنید تا انگورها کمی نرم شوند و مربا به غلظت مورد نظر برسد.
  5. آبلیمو و وانیل را به مربا اضافه کنید و پس از چند دقیقه آن را از روی حرارت بردارید.

نکته: برخی از مراجع مصرف مربای انگور را تحت شرایطی حرام ندانسته‌اند. آیت الله العظمی خامنه ای در این رابطه می‌فرمایند: اگر فقط مقداری از انگور تبخیر شود خوردن آن حرام است مگر اینکه دو سوم آن تبخیر شود و شیره شود. برای آگاهی از نظرات دیگر مراجع به انتهای مطلب رجوع نمایید.

6. صبر کنید تا مربای انگور به دمای محیط برسد، سپس آن در شیشه بریزید و در یخچال قرار دهید. البته بهتر است که به مدت یک شب مربا را در محیط رها کنید و سپس درون شیشه بریزید.

طرز تهیه مربای انگور به همین سادگی بود و اکنون می‌توانید از میل کردن این خوراکی خوشمزه لذت ببرید.

 

مربای انگور

 

چند نکته کلیدی:

  • برای هر نوع مربایی باید از میوه‌های سالم و بدون لکه استفاده کنید.
  • آبلیمو را در آخر پخت به مربا اضافه کنید تا سبب تیره شدن رنگ آن نگردد.
  • وانیل یا هر طعم دهنده دیگری را که استفاده می‌کنید، در اواخر پخت به مربا اضافه نمایید.
  • در تمام مراحل پخت، درب قابلمه را نبندید، زیرا اینکار باعث بدرنگ شدن مربا خواهد شد.
  • اگر شربت مربا غلیظ نشود یا شکر مربا کم باشد، باعث کپک زدن آن می‌شود.
  • در صورتی که میزان آبلیمو کم باشد، پس از مدتی مربا شکرک خواهد زد. در این صورت مقداری آب جوش به مربا اضافه کنید و اجازه دهید که مربا روی حرارت شعله اجاق گاز چند جوش بزند.
  • برای آنکه طعم مربا بهتر شود، آن را در قابلمه لعابی تهیه کنید.
  • وقتی مربا را در شیشه می‌ریزید، میزان شربت را بیشتر در نظر بگیرید تا میوه‌ها روی یکدیگر انباشته نشده و له نگردند.
سعی کنید حتی الامکان مربا را خیلی شیرین تهیه نکنید، زیرا امروزه شیوع ابتلا به دیابت افزایش پیدا کرده است و هرچه قند کمتری مصرف کنیم، در حقیقت به خودمان کمک کرده‌ایم. انگور خواص بسیاری دارد، می‌تواند زوال عقل و آلزایمر را به تعویق بیندازد. انگور حاوی میزان قابل توجهی آنتی اکسیدان است، از اینرو در پیشگیری موثر است. به علاوه این ماده غذایی باعث کاهش سطح کلسترول بد در خون می‌شود و به حفظ سلامت قلب کمک می‌کند. مس، آهن و منگنز موجود در انگور باعث استحکام استخوان‌ها می‌شود. البته در مصرف این ماده غذایی زیاده روی نکنید، زیرا توانایی بدن در انعقاد خون را کاهش می‌دهد. اکنون با طرز تهیه مربای انگور آشنا شده‌اید و خواص کم نظیر این میوه را نیز می‌دانید، پس این مربا را تهیه کنید تا از صبحانه‌ای سالم و مقوی لذت ببرید. 
 
کاربران گرامی توجه داشته‌ باشند قبل از تهیه مربای انگور حکم خوردن آن را از نظر شرعی بررسی نمایند.
 

حکم مربای انگور از نظر شرعی چیست؟

آیت الله العظمی خامنه ای: اگر فقط مقداری از انگور تبخیر شود خوردن آن حرام است مگر اینکه دو سوم آن تبخیر شود و شیره شود.

آیت الله العظمی مکارم شیرازی:‌ خوردن چنین مربای انگوری اشکال دارد

آیت الله العظمی وحید خراسانی: اگر انگور يا آب انگور به واسطه پختن جوش بيايد ، پاك ولى خوردن آن حرام است ، و اگر به غير آتش جوش بيايد خوردن آن حرام و بنابر احتياط نجس است.آب انگورى كه به آتش جوش بيايد ، حرام مى شود ، و اگر آن قدر به آتش بجوشد كه دو قسمت آن كم شود و يك قسمت آن بماند ، حلال مى شود ، و در بالا گذشت كه به جوش آمدن به آتش نجس نمى شود ، و اگر به غير آتش جوش بيايد حرام و بنابر احتياط واجب ،نجس مى شود ، و احتياط واجب آن است كه به غير از سركه شدن پاك و حلال نمى شود.

آیت الله شبیری زنجانی:‌ اگر انگور و آب انگور به خودى خود يا به سبب پختن جوش بيايد، خوردن آن حرام و بنابر احتياط نجس مى‌باشد. مگر دو سوم آن به سبب جوشیدن کم شود

آیت الله العظمی فاضل لنکرانی(ره): اگر آب انگور به وسیله پختن یا خود به خود جوش بیاید خوردن آن حرام می شود، ولی نجس نیست، لیکن اگر بعد از جوش آمدن به مقداری جوشانده شود که در اثر جوشاندن دوسوم آب انگوراز بین برود و تبخیر شود، خوردن آن حلال می شود.

منبع: ستـــاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *