مربای ازگیل یکی از مرباهای خوشمزه و پرخاصیت است که با وجود اینکه به راحتی تهیه میشود، اما درست کردن آن مستلزم دانستن نکات ظریفی است.

جالبز | بخش آشپزی – مربا محصول تهیه شده از پختن میوه در شکر است که سر میز صبحانه جایگاه ویژهای دارد. مرباهای میوهای مانند مربای آلبالو، مربای به و مربای گیلاس بسیار خوشمزه بوده و طرفداران زیادی دارند. در این میان، خواص میوه ازگیل باعث شده تا از این میوه نیز مربا تهیه شود و برای صبحانه و انواع دسر مورد استفاده قرار گیرد. از اینرو در این مطلب طرز تهیه مربای ازگیل به همراه نکات مهم در طبخ آن، آورده شدهاست.
مربای ازگیل
مواد لازم | |
ازگیل بدون هسته تازه | 1 کیلوگرم |
شکر | 1 کیلوگرم |
آب | 1 لیوان |
آبلیمو | 2 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه
- ازگیلها را شسته، آنها را از وسط نصف کرده و سپس هسته آنها را خارج کنید.
- ازگیلهای بدون هسته را در قابلمهای که بهتر است از جنس لعابی باشد، ریخته و لابه لای آن شکر بپاشید.
- در قابلمه را ببندید و اجازه دهید به مدت یک شب در یخچال بماند تا آب بیاندازد.
- پس از این مدت، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و یک لیوان آب به آن اضافه کنید.
- در قابلمه را بسته و اجازه دهید مربا به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزد.
- پس از ۳۰ دقیقه، در قابلمه را بردارید و اجازه دهید مربا ۳۰ دیگر بپزد تا قوام آید.
- در انتهای پخت، آبلیمو را اضافه کرده و پس از یک جوش، حرارت را خاموش کنید.
- در انتها اجازه دهید مربا کاملا خنک شود؛ سپس آن را در شیشههای دردار تمیز ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
نوش جان …
نکات مهم
- افزودن آبلیمو به مربای خوشعطر ازگیل از شکرک زدن آن جلوگیری میکند؛ بنابراین آبلیمو را حذف نکنید!
- اگر مربا به خوبی بپزد و قوام آید، کپک نخواهد زد. (شیره مربای قوام آمده، کشدار بوده و به راحتی از قاشق جدا نمیشود.)
- برای جلوگیری از کپک زدن مربای خوشمزه ازگیل، آن را در شیشههای کوچک نگهداری کرده و هنگام مصرف از قاشق تمیز استفاده کنید.
- شیشه مورد استفاده برای نگهداری مربا را کاملا تمیز شسته و قبل از استفاده، در فر یا در آب جوش استریل کنید.
- مربای ازگیل را میتوانید همراه با کره یا خامه به عنوان صبحانه مصرف کنید یا آن را در تزیین انواع دسر و شیرینی مورد استفاده قرار دهید.
- شما میتوانید این مربا را با عسل نیز درست کرده و از خواص عسل بهرهمند شوید.
سخن آخر
ازگیل حاوی ویتامین A، ویتامین C و ویتامینهای گروه B بوده و مصرف آن باعث تقویت سلامت عمومی بدن میشود؛ این میوه منبع خوبی از مواد معدنی نظیر آهن، کلسیم، منگنز، پتاسیم، فسفر، روی، مس و سلنیوم است. هرچند میوه ازگیل با حرارت دیدن مقداری از خواص خود را از دست میدهد، ولی تهیه و مصرف مربای ازگیل خالی از لطف نیست. امیدواریم این مربای خوشمزه را در منزل درست کنید و از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید. همچنین اگر به طعم میوه ازگیل علاقه دارید، پیشنهاد میکنیم تا با طرز تهیه ترشی ازگیل خانگی بسیار خوشمزه و طرز تهیه شربت ازگیل نیز در جالبز آشنا شوید.
آیا تا به حال مربای خوشعطر ازگیل را امتحان کردهاید؟ نظر شما در مورد طعم آن چیست؟ لطفا تجربیات و نظرات خود را با ما و سایر کاربران جالبز در میان بگذارید.
منبع: ستـــاره