مافین ظاهری شبیه کاپ کیک دارد، اما شیرینی آن کمتر بوده و نیاز به تزیین نیز ندارد. در ادامه طرز تهیه این شیرینی در دو نوع مغزدار و شکلاتی که طرفداران بیشتری دارند، شرح داده می‌شود.

طرز تهیه مافین شکلاتی


جالبز |
 دسته آشپزی – 
مافین‌ها نان‌های کم شیرینی هستند که به راحتی تهیه می‌شوند، به طوریکه برای تهیه آن حتی به همزن برقی احتیاج نیست. این کیک‌های کوچک را می‌توان به عنوان صبحانه یا میان وعده سرو کرد. شیوه تهیه‌ای که در ادامه برای این نان شیرینی معرفی می‌شود، به سادگی و در زمانی اندک قابل اجراست.


در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر، به موضوع دلخواه خود برسید.

  • مافین مغزدار
  • مافین شکلاتی

طرز تهیه مافین مغزدار

به منظور تهیه ۱۲ عدد از این شیرینی در سایز کوچک، به ۴۵ دقیقه زمان و مواد اولیه‌ای که در ادامه ذکر شده است، نیاز خواهد بود.

مواد لازم
آرد سفید180 گرم
شیرنصف لیوان
شکر100 پیمانه
روغن مایعنصف لیوان
تخم مرغیک عدد
وانیلیک چهارم قاشق چایخوری
بکینگ پودر2 قاشق چایخوری
نمکنصف قاشق چایخوری
گردویک چهارم پیمانه
کرم شیرینی و کپسول کاغذیبه میزان لازم


نکته: 
بسته به سلیقه خود از هر نوع کرم شیرینی حتی کرم‌های آماده می‌توانید استفاده کنید. در ادامه طرز تهیه شرح داده می‌شود.

مافین ساده

دستور تهیه

  1. تخم مرغ را بهم بزنید تا زرده و سفیده مخلوط شوند.
  2. سپس شیر، وانیل و روغن مایع را به تخم مرغ اضافه کنید و با چنگال بهم بزنید تا تمام مواد با یکدیگر مخلوط شوند.
  3. آرد، بکینگ پودر، نمک و شکر را با یکدیگر مخلوط کنید. وسط این مواد پودری را کمی گود کنید و مایه را به آن بیفزایید.
  4. به آرامی بهم بزنید تا تمام مواد با یکدیگر مخلوط شوند.
  5. در یک سینی مافین، کپسول‌ها را قرار دهید، یک سوم آن را با مایه مافین پر کنید، سپس مقداری کرم اضافه نمایید. توجه داشته باشید که کرم به دیواره کپسول کاغذی تماس نداشته باشد و کاملا وسط قرار بگیرد.
  6. مجددا مایه بریزید تا دو سوم کپسول‌ها پر شود.
  7. اکنون مقداری گردو روی هر کدام از کیک‌ها قرار دهید.
  8. فر را از قبل با حرارت ۱۸۰ دجه سانتیگراد گرم کنید و شیرینی‌ها را به مدت ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید. در پایان این مدت یک چنگال در شیرینی فرو کنید، اگر از مایه به آن نچسبید، کیک آماده است. زمانی که کیک را از فر خارج کردید، روی توری قرار دهید تا خنک شده و خمیر نشود.
شیرینی آماده است و می‌توانید آن را سرو کنید.

طرز تهیه کرم پاتیسیر

به منظور تهیه یک لیوان کرم، به ۲۰ الی ۳۰ دقیقه زمان و مواد اولیه زیر احتیاج است.

مواد لازم
زرده تخم مرغ 4 عدد
شیریک لیوان
شکریک سوم الی یک دوم لیوان
آردیک قاشق غذاخوری
وانیلنصف قاشق چایخوری

 

شیوه طبخ:

  1. زرده تخم مرغ، شکر و وانیل را مخلوط کنید تا سفید و سفت شوند.
  2. آرد را الک کنید.
  3. شیر را به تدریج به آرد اضافه کنید و بهم بزنید تا حل شود. سپس روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب بهم بزنید تا به جوش آید و کمی غلیظ شود.
  4. مایه‌ای که در مرحله اول به دست آمد را به شیر و آرد اضافه کرده و بهم بزنید تا کرم به جوش آمد و غلیظ شود.
  5. صبر کنید تا کرم سرد شود، سپس استفاده کنید.
 
طرز تهیه کرم پاتیسیر
 
در صورت تمایل می‌توانید یک قاشق سوپخوری پودر کاکائو نیز به کرم اضافه کنید. در اینصورت پودر کاکائو را الک کرده و به آرد اضافه کنید. سپس مطابق دستور فوق کرم پاتیسیر را تهیه کنید. اگر تمایل دارید که کرم لطیف‌تر شود، زمانی که کرم کاملا آماده شد، ۵۰ گرم کره اضافه کنید و بلافاصله از روی حرارت بردارید و بهم بزنید تا کره ذوب شود.

 

طرز تهیه مافین شکلاتی

به منظور تهیه ۱۵ عدد از این شیرینی در سایز متوسط، به یک ساعت زمان و مواد اولیه زیر احتیاح خواهید داشت.

مواد لازم
شکر200 گزم
آرد270 گرم
پودر کاکائو2 قاشق غذاخورب
بکینگ پودر2 قاشق چایخوری
وانیلنصف قاشق چایخوری
تخم مرغ3 مرغ
شیرنصف لیوان
پودر نسکافه فورییک قاشق غذاخوری
گردوی خرد شدهنصف لیوان
کره75 گرم
شکلات تلخ25 گرم


چند نکته:

  • در صورت تمایل می‌توانید گردو را حذف کنید.
  • حتما از شکلات تلخ با درصد بیش از ۸۴ استفاده کنید.

 

مافین شکلاتی

شیوه پخت

  1. کره را روی حرارت قرار دهید تا ذوب شود. سپس شکلات تلخ را خرد کرده و اضافه کنید، زمانی که شکلات ذوب شد، آن را از روی حرارت بردارید. کمی از مایه از حرارت افتاد به آن پودر نسکافه فوری و نصف لیوان آب جوش اضافه کنید و بهم بزنید تا یک دست شوند. سس شکلات را به حال خود رها کنید تا در دمای محیط خنک شود.
  2. تخم مرغ‌ها را در یک ظرف بشکنید و بهم بزنید تا زرده و سفیده مخلوط شود. نصف لیوان شیر و وانیل را به تخم مرغ اضافه کرده و بهم بزنید. برای این منظور نیازی نیست از همزن برقی استفاده کنید و به کمک یک چنگال می‌توانید مواد را بهم بزند.
  3. سس خنک شده را به تخم مرغ و شیر اضافه کنید و بهم بزنید.
  4. آرد، شکر و بکینگ پودر را با یکدیگر مخلوط و وسط آن را گود کنید. سپس مخلوط تخم مرغ و سس شکلات را در آن بریزید و بهم بزنید. در این مرحله نباید مایه را سریع و زیاد بهم بزنید.
  5. گردوی خرد شده را نیز به مایه اضافه کنید و اندکی بهم بزنید.
  6. کپسول‌های کاغذی را در قالب مخصوص مافین قرار دهید و دو سوم آن‌ها را با مایه پر کنید.
  7. فر را از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و شیرینی‌ها را به مدت ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید.
مافین‌ها به تزیین خاصی نیاز ندارند و می‌توانید به همان صورت آن را سرو کنید. این شیرینی همراه با چایی یا شیر گزینه‌ای عالی برای صبحانه و میان وعده هستند. با همین خوراکی‌هایی که به سادگی تهیه می‌شوند، می‌توانید خود و سایرین را به میل کردن وعده صبحانه ترغیب کنید و به این ترتیب مانع از خذف این وعده غذایی مهم شوید.

منبع: ستـــاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *