مارمالاد زردآلو که اغلب به عنوان صبحانه ای مغذی از آن یاد میشود یا در شیرینی پزی مورد استفاده قرار می گیرد، بسیار لذیذ بوده و به راحتی در منزل قابل تهیه است

جالبز | بخش آشپزی – مارمالاد نوعی خوراکی خوشمزه است که از پختن میوه در شکر درست میشود و به عنوان صبحانه و عصرانه مصرف شده یا در صنعت شیرینی پزی به کار میرود. برای تهیه مارمالاد، میوه را همراه با پوست در شربتی از شکر میپزند تا کاملا له شود و سپس همراه با نان تست مورد استفاده قرار میدهند یا در انواع کیک و شیرینی به کار میبرند. مارمالاد زردآلو همانند قیسی زردآلو، رب زردآلو و مربای زردآلو، یکی از فراورده های تهیه شده از میوه زردآلو و روشی برای نگهداری آن به مدت طولانیست. در ادامه با طرز تهیه مارمالاد زردآلو به صورت مرحله به مرحله با ما همراه باشید …
طرز تهیه مارمالاد زردآلو
مواد لازم | |
زردآلوی رسیده و سالم | 3 کیلوگرم |
شکر | 2.1 کیلوگرم |
آب | 1/2 لیوان |
کره | 1 قاشق غذاخوری |
موم زنبور عسل | به میزان لازم |
دستور تهیه
- ابتدا زردآلوها را شسته، آنها را از وسط به دو نیم تقسیم کرده و هستهی زردآلو را خارج کنید، سپس هر زردآلو را با یک برش دیگر به ۴ قسمت تقسیم کنید.
- زردآلوی خرد شده را در قابلمهای ریخته و شکر را به آن اضافه کنید. قابلمه را کمی تکان دهید تا دانههای شکر در بین تکههای زردآلو نفوذ کند.
- درب قابلمه را بسته و مخلوط زردآلو و شکر را به مدت یک روز در یک اتاق تاریک قرار دهید. پس از یک روز، زردآلو آب انداخته و آمادهی طبخ میشود.
- قابلمه را روی حرارت متوسط رو به بالا قرار داده و ۱/۲ لیوان آب در آن بریزید.
- به سرعت شروع به هم زدن مواد کنید تا شکر موجود در قابلمه در آب میوه حل شود و دقت کنید که هیچ گونه شکری در قابلمه ته نشین نشود.
- برای هم زدن مواد بهتر است از یک قاشق چوبی استفاده کنید، زیرا قاشق استیل در اثر حرارت بالا داغ میشود.
- حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید تا مواد موجود در قابلمه به جوش آیند و به محض مشاهده اولین حباب ها، حرارت را کمتر کنید طوریکه مواد ریز جوش بزنند.
- اجازه دهید مواد به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم بجوشند و در این فاصله گاهی آن را هم بزنید.
- هنگام جوشیدن مواد، روی سطح آن کف ظاهر میشود که برای از بین بردن آن میتوانید از دو روش استفاده کنید. یا با استفاده از یک قاشق، کف موجود روی مواد را بردارید یا ۱ قاشق غذاخوری کره به مواد اضافه کرده و هم بزنید. با ذوب شدن کره، کف روی مواد از بین میرود.
- پس از ۲۰ دقیقه، حرارت را خاموش کرده و چند دقیقه صبر کنید تا مواد از داغی بیفتند، سپس با استفاده از مخلوط کن آن را میکس کنید تا تکههای بزرگ زردآلو، کاملا له شده و مواد یکدست شوند.
- بطریهای شیشهای مورد نظر را آماده کرده و پس از خنک شدن مارمالاد، آنها را پر کنید طوریکه ۱ سانتیمتر از انتهای هر شیشه خالی بماند.
- ۲ الی ۳ ساعت صبر کنید تا مارمالاد موجود در بطریهای شیشهای کاملا خنک شود.
- مقداری موم زنبور عسل در یک قوطی کنسرو ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذوب شود.
- سپس به آرامی موم ذوب شده را روی مارمالاد موجود در بطریها بریزید طوریکه لایهای از موم به ضخامت ۱ سانتی متر روی سطح آن را بپوشاند.
- چند دقیقه صبر کنید تا موم روی سطح مارمالاد خنک شود و در این فاصله بطریها را تکان ندهید.
- پس از بسته شدن موم روی سطح مارمالاد، یک تکه پلاستیک فریزر روی درب بطری قرار داده و با یک کش آن را محکم کنید.
- مارمالاد زردآلوی تهیه شده به این روش را میتوانید تا چند ماه در محلی خنک و تاریک نگهداری کنید.
ذکر چند نکته در تهیه مارمالاد زردآلو
- برای تهیه مارمالاد زردآلو از میوههای رسیده، سالم و بدون لک استفاده کنید.
- از آنجا که در تهیه مارمالاد خانگی از مواد نگهدارنده استفاده نمیشود، به منظور جلوگیری از کپک زدن و نگهداری آن به مدت طولانی، موم زنبور عسل به کار میرود تا مارمالاد در معرض هوا قرار نگیرد.
- به منظور جلوگیری از شکرک زدن مارمالاد زردآلو، میتوانید ۱/۴ قاشق چایخوری جوهر لیمو را به آن اضافه کنید.
- شیشههای مورد استفاده برای نگهداری مارمالاد را قبل از مصرف، تمیز بشویید و اجازه دهید کاملا خشک شوند.
نتیجه گیری
مارمالاد زردآلو یکی از بهترین و لذیذترین مارمالادهاست که عطر و طعم فوقالعادهای دارد. شما میتوانید این ماده را به عنوان یک صبحانه یا عصرانه مغذی مورد استفاده قرار دهید یا در تهیه شیرینیجات از آن استفاده کنید. مارمالادها انواع گوناگونی دارند و با میوهجات مختلفی تهیه میشوند. شما میتوانید به کمک بخش “ارسال نظرات”، طرز تهیه مارمالاد مورد علاقهتان را با دیگر مخاطبان جالبز به اشتراک بگذارید.
منبع: ستـــاره