جالبز | دسته آشپزی – لازانیا این فست فود خوشمزه و جذاب را کمتر کسی دوست ندارد. انواع لازانیا را میتوان با گوشت چرخکرده که مدل کلاسیک آن است و یا مرغ و یا حتی سبزیجات پخت و از طعم این غذای جذاب نهایت لذت را برد. در ادامه با هم مدلهای مختلف طرز تهیهی لازانیا در خانه و نکات و ترفندهایی را میخوانیم که به شما کمک میکند بهترین لازانیای زندگیتان را تجربه کنید.
در این مطلب میخوانید:
- طرز تهیه لازانیا کلاسیک با گوشت چرخکرده
- طرز تهیه سس بشامل برای لازانیا خانگی
- طرز پخت لازانیا با توستر
- طرز تهیه لازانیا خانگی روی اجاق گاز
- طرز تهیه لازانیا با مرغ
- طرز پخت لازانیا سبزیجات
- نکاتی درباره پخت لازانیا
طرز تهیه لازانیا کلاسیک با گوشت چرخکرده
مواد لازم | |
ورق لازانیا | ۱ بسته |
گوشت چرخ کرده | ۴۰۰ گرم |
پنیر پیتزا | ۱۵۰ گرم |
قارچ | ۱۰۰ گرم |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
سیر | ۲ حبه |
فلفل دلمه ای | ۱ عدد |
روغن و آویشن | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
مواد لازم برای 4 نفر
روش پخت لازانیا با گوشت چرخکرده خانگی
- برای شروع بهتر است فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا برای گرم شدن فر معطل نشوید و در این فاصله شروع به درست کردن مواد میانی لازانیا کنید.
- اولین مرحله در درست کردن مواد لازانیا این است که باید فلفل دلمه ای و قارچ را به صورت نگینی ریز خرد کنید و کنار بگذارید.
- پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید و به همراه روغن مایع در ماهیتابهای گود، تفت دهید تا پیاز کاملا نرم و طلایی شود.
- برای اضافه کردن سیر به پیازها باید دقت کنید که سیرها یا خیلی خیلی ریز خرد شوند و یا رنده شوند که زیر دندان نیایند. بعد از اضافه کردن سیر به پیازها، آنها را خوب تفت دهید.
- گوشت چرخکرده را به سیر و پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا نیم پز شود و تغییر رنگ دهد. سپس نوبت اضافه کردن قارچ و فلفل دلمهای است تا قارچ و فلفل دلمهای نیز سرخ شوند.
- در ادامه رب گوجهفرنگی را به همراه آویشن به گوشت اضافه میکنیم و میگذاریم تا سرخ شود تا بو و طعم خامی رب از بین برود.
- در مرحله بعد، در ماهیتابه کمی آب بریزید و درب ظرف را ببندید تا گوشت کم کم و به آرامی با حرارت ملایم بپزد.
نکته: ماهیتابه باید تا زمانی که آب داخلش به طور کامل تبخیر نشده روی حرارت بماند. در این فاصله میتوانید به سراغ آماده کردن ورقهها بروید.
- در بعضی رسپیها میبینیم که گفته شده ورقهها باید در آب جوشانده شوند اما پیشنهاد ما این است که ورقهها را در یک ظرف جادار بزرگ به همراه آب داغ، به مدت سه دقیقه قرار دهید تا نرم شوند.
مواد لازم برای 4 نفر ظرفتان باید به قدری بزرگ باشد که ورقههای لازانیا بعد از نرم شدن به هم نچسبند.
- بعد از آماده شدن ورقهها یک ظرف مناسب مانند ظرف پیرکس انتخاب کنید که در حرارت فر آسیب نبیند. کف و دیوارههای اطراف ظرف را به روغن آغشته کنید و ورقهها را کف ظرف پهن کنید.
- کمی مایه گوشت چرخکرده که در مراحل قبل آماده کردهاید را روی ورقهها بریزید و آنرا با پشت قاشق صاف کنید تا یکدست پخش شود.
نکته: به جای اینکه مایه گوشت چرخکرده بین لایهها را زیاد بریزید، سعی کنید تعداد لایهها را زیاد کنید تا هنگام سرو و برش ملات آن از بین لایهها بیرون نریزد.
- لایهی بعدی که روی مایه گوشت میآید، پنیر پیتزاست. پنیر پیتزا را کاملا یکدست روی مایه گوشت چرخکرده پخش کنید. پنیر پیتزا بین لایهها حکم چسب را دارد. همین روند را تا انتها انجام دهید.
- لایهی آخر باید با ورقه تمام شود و روی آن هم باید پنیر پیتزا فراوان ریخته شود تا هم روی لازانیا نسوزد و هم طعم و ظاهر بهتری به غذا بدهد.
- لازانیا را به مدت 15 تا 20 دقیقه داخل فر قرار دهید تا پنیر پیتزاها ذوب شوند و بعد از آن لازانیای شما آماده است.
طرز تهیه سس بشامل برای لازانیا خانگی
در دستورالعمل تهیه لازانیا در بالاتر دیدیم که مواد را به صورت ورقه ورقه چیدهایم تا لازانیا آماده شود. اما سس بشامل یا همان سس لازانیا را هم میتوانید به صورت لایه لایه کف ظرف و روی ورقه بریزید و در آخر هم روی کل لازانیا بریزید و سپس آن را داخل فر قرار دهید تا لذیذتر و نرم تر شود.
مواد لازم | |
کره | 50 گرم |
آرد | 2 قاشق غذاخوری |
شیر | 2 پیمانه |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
جوز هندی | در صورت تمایل |
خامه در صورت تمایل | 2 قاشق غذاخوری |
روش تهیه سس بشامل مخصوص لازانیا
- آرد را الک کنید و در ماهیتابه یا قابلمهای تفت دهید تا خامی آن از بین برود.
- کره را در ظرف دیگری روی حرارت بگذارید تا آب شود. بعد از آن آرد را به کره اضافه کنید و مشغول تفت دادن آنها شوید .
نکته: معمولا دو دقیقه کافی است تا مخلوط یکدست شود.
- شیر را به آرامی به مواد بالا اضافه کنید و همزمان و به صورت مدام هم بزنید تا آرد گلوله گلوله نشود.
- زمانی که موادتان به غلظت مناسب سس رسید، ریختن شیر را قطع کنید.
- برای خوش طعمتر کردن سس بشامل و همچنین غلبه بر بوی شیر در سس، از نمک و فلفل و جوز هندی استفاده کنید. اگر تمایل داشتید از خامه استفاده کنید، در این مرحله میتوانید آن را اضافه کنید.
نکته: ریختن خامه در این سس اگرچه باعث خوش طعمتر کردن سس میشود اما سس را هم به همان میزان چرب میکند. بنابراین اگر مشکل چربی دارید با غذای سالمتری میخواهید آن را از رسپی حذف کنید.
- سس بشامل شما بعد از تقریبا 15 دقیق آماده شده و شما میتوانید آن را در لازانیا استفاده کنید و طعم بینظیری به آن بدهید.
طرز تهیه لازانیا با توستر
- تمام مراحل بالا را برای درست کردن مایهی لازانیا انجام دهید. بعد از آنکه لازانیاتان تکمیل شد، المنت بالا و پایین تستر را روی حرارت ۱۶۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و بگذارید تا کمی گرم شود.
- ظرف را روی سینی تستر و در قسمت میانی تستر قرار دهید.
- برای جلوگیری از خشک شدن لازانیا بر اثر حرارت زیاد المنت، میتوانید یک فویل آلومینیومی نازک را روی ظرف بکشید.
- اجازه بدهید لازانیاتان 30 دقیقه در تستر بماند تا آماده شود. بعد از آن لازانیا را بیرون بیاورید، فویل آلومینیومی را بر از روی آن بردارید و مجددا ظرف را داخل توستر قرار دهید و فقط المنت بالایی را روشن کنید و اجازه بدهید 5 دقیقه داخل توستر بماند.
نکته: این کار برای این است که روی آن طلایی و خوش رنگ شود.
طرز تهیه لازانیا خانگی روی اجاق گاز
- اگر به فر دسترسی ندارید، نگران نشوید، چارهی شما اجاق گاز است.
- مواد را با توجه به دستورالعملی که در بالا خواندیم آماده کنید، با این تفاوت که این بار باید لایهها را داخل قابلمه و یا ماهیتابهی خیلی گود بچینید.
نکته: ماهیتابههای مربعی و یا چهار گوش برای این کار بسیار مناسب هستند.
- ماهیتابه یا قابلمه حاوی لازانیا را روی حرارت قرار دهید تا آماده سرو شود.
نکته: دقت کنید حرارت بسیار ملایم باشد تا لازانیا به آرامی بپزد. اگر حرارت بالا باشد خشک میشود و طعم بدی میگیرد.
- در این روش چون شعله فقط از پایین است و شعله از بالا روی لازانیا نیست، بنابراین پنیر روی آن طلایی نمیشود.
طرز تهیه لازانیا با مرغ
طرز تهیه لازانیا مرغ تنها تفاوتی که با لازانیای گوشت چرخکرده دارد، این است که شما به جای گوشت از مرغ آبپز و رشته رشته شده استفاده میکنید. در ابتدا باید مرغ را به همراه 1 پیاز خرد شده و زردچوبه آبپز کنید و بعد از پخته شدن مرغ، آن را ریش ریش و یا به صورت نگینی ریز خرد کنید و با دیگر موادی که در طرز تهیه لازانیا با گوشت چرخکرده گفتیم، مخلوط کنید.
طرز تهیه لازانیا سبزیجات
مواد لازم | |
لازانیا | حدود 12 ورق |
قارچ ورقه شده | 200 گرم |
بادمجان | یک عدد متوسط |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
پیاز | یک عدد |
سیر | 2 حبه |
گوجه فرنگی بدون پوست | 400 گرم |
پودر زنجبیل | یک چهارم قاشق مرباخوری |
رزماری خشک شده | یک قاشق مرباخوری |
مواد لازم برای 6 نفر
دستور تهیه لازانیا سبزیجات
- نیازی نیست پوست بادمجانها را بگیرید. آنها را بشویید و به صورت مکعبهای 2/5 سانتی متری خرد کنید.
- پیاز و سیر را خیلی ریز خرد و یا رنده کنید و با مقدار کمی روغن در ماهیتابهای تفت دهید تا نرم و طلایی رنگ شوند.
- بادمجانها و قارچها را که از قبل حلقه حلقه کردهاید را اضافه کنید و آنها را هم تفت دهید تا نرم شوند.
- پس از اینکه بادمجانها نرم و پخته شدند، رب گوجه، پوره گوجه فرنگی، زنجبیل، نمک، فلفل و رزماری را به آن اضافه کنید و بگذارید آهسته بپزند تا جایی که آبشان تبخیر شود.
- ورقهها را در آب جوش پخته و یا از روشی که در بالاتر توضیح دادیم نرم کنید. ظرف پیرکستان را چرب کنید و یک لایه ورقه کف آن بچینید.
- روی ورقه را با موادتان بپوشانید و روی آنها هم پنیر پیتزا بریزید و این کار را چند بار تکرار کنید.
- پس از اتمام، آن را داخل فر بگذارید و حالا لازانیای سبزیجات شما آمادهی سرو است.
نکاتی درباره پخت لازانیا
- یکی از مهم ترین نکاتی که در مورد لازانیا وجود دارد، برش زدن صحیح آن است. اگر میخواهید لازانیا راحت برش بخورد و مایه آن بیرون نریزد، بعد از اینکه آن را از فر درآوردید 15 دقیقه به آن فرصت دهید تا سرد شود و پنیر پیتزا خودش را بگیرد و سپس با یک چاقوی تیز به راحتی آن را برش دهید.
- فراموش نکنید که پنیر پیتزا در این فست فود خوشمزه حکم چسب بین لایهها را دارد؛ بنابراین هرچه بیشتر باشد، خوشمزهتر و برش و سرو آن راحتتر میشود.
- بعد از هر لایه ورقه مقدار کمی مایه بریزید تا لازانیا شل نشود و مایه آن بیرون نریزد. در عوض میتوانید تعداد لایهها را بیشتر کنید.
- وقتی لایهها تمام شد حتما آخرین لایه را ورقه بگذارید و رویش پنیر فراوان بریزید.
- قبل از قرار دادن لازانیا داخل فر، روی آن را با اسپری آب بپاشید تا پنیر آن کشدار شود.
- حتما بعد از اینکه پخت در فر تمام شد، به مدت 10 دقیقه فقط شعلهی بالای فر را روشن بگذارید تا پنیر روی آن طلایی شود و جلوهی بهتری بگیرد.
در آخر
لازانیا انواع و اقسام مختلفی دارد و همانطور که گفتیم با فر و حتی اجاق گاز هم قابل پختن است. پیشنهاد میکنیم حتما سری به مطالب طرز تهیه لازانیا لقمه ای (لازانیا رولی) + ویدیو و طرز تهیه خمیر لازانیا و پاستای خانگی بزنید و در قسمت نظرات و پرسشها، نظرات و تجربیاتتان را راجع به این فستفود جذاب با ما در میان بگذارید.
منبع: ستـــاره