شیر زردچوبه معجونی با خواص باورنکردنی بوده که در درمان بسیاری از بیماری ها موثر است. این نوشیدنی از ترکیب شیر با ادویه جات تند و تیز درست می شود و به عنوان صبحانه یا میان وعده مورد استفاده قرار می گیرد.

جالبز | دسته آشپزی – شاید نام نوشیدنی پرخاصیت شیر زردچوبه را شنیده باشید. نوشیدنی شیر زردچوبه از روزگاران بسیار دور توسط هندی‌ها به عنوان دارویی برای درمان سرماخوردگی مورد استفاده قرار می‌گرفت و امروز شهرتی جهانی یافته و در کشور‌های زیادی خواهان دارد. در تهیه این نوشیدنی میخک به کار می‌رود که به دلیل دارا بودن خاصیت ضدویروسی در درمان زکام و سرماخوردگی موثر است. از طرفی عناب استفاده شده در نوشیدنی شیر زردچوبه به درمان سرفه و گلودرد کمک می‌کند. در این مطلب به آموزش تهیه شیر زردچوبه خواهیم پرداخت.
زردچوبه یکی از عناصر سنتی در آشپزی شرقی به حساب می‌آید ولی در کشور‌های آمریکایی و اروپایی یک ادویه جدید محسوب می‌شود که خواص درمانی آن از نظر آن‌ها نیز اعجاب انگیز است. زردچوبه به “ادویه شفابخش” معروف است و درمان بیماری‌های زیادی از گلودرد و بیماری‌های گوارشی گرفته تا مشکلات پوستی و فعالیت‌های ضد ویروسی را به آن نسبت می‌دهند.

طرز تهیه شیر زردچوبه گرم برای سرماخوردگی

مواد ارائه شده برای تهیه ۲ فنجان شیر زردچوبه ارائه شده و مدت زمان آماده سازی آن حدود ۲۵ دقیقه است.
 
مواد لازم
شیر2 فنجان
پودر هل1/2 قاشق چایخوری
میخک1-2 عدد
پودر زردچوبه1 قاشق چایخوری
عسل1 قاشق غذاخوری
پودر دارچین1 قاشق چایخوری
عناب2 عدد
زنجبیل تازه2 حبه کوچک

دستور تهیه:

  1. شیر را در یک قابلمه مناسب یا شیرجوش ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید، سپس عناب و میخک را به آن اضافه کنید.
  2. هنگامی که شیر ولرم شد، هل ساییده، پودر زردچوبه، پودر دارچین و زنجبیل تازه را به آن اضافه کرده و صبر کنید تا شیر به جوش آید.
  3. پس از اینکه شیر به جوش آمد، حرارت را کم کرده و حدود ۲۰ دقیقه صبر کنید تا شیر و ادویه‌ها بجوشند و نوشیدنی غلیظی به دست آید.
  4. نوشیدنی را صاف کرده و در فنجان بریزید. سپس عسل را به آن اضافه کرده و نوش جان کنید. 

نکته: اگر دوست دارید نوشیدنی تند باشد، ۱/۴ قاشق چایخوری فلفل سیاه و سفید نیز به آن اضافه کنید.

طرز تهیه شیر زردچوبه
طرز تهیه شیر زردچوبه سرد

مواد ارائه شده برای تهیه ۱ فنجان شیر زردچوبه ارائه شده و مدت زمان آماده سازی آن حدود ۵ دقیقه است.
 
مواد لازم
پودر زردچوبه1/2 قاشق چایخوری
پودر هل1/4 قاشق چایخوری
شیر بادام غیر شیرین1 فنجان
پودر زنجبیل1/2 قاشق چایخوری
عسل1 قاشق چایخوری

دستور تهیه:

  1. شیر بادام، هل، پودر زردچوبه، پودر زنجبیل و عسل را با هم مخلوط کنید، سپس آن را در یک بطری شیشه‌ای دردار بریزید.
  2. درب بطری را محکم بسته و حدود ۲ دقیقه مواد را به شدت تکان دهید تا خوب مخلوط شوند.
  3. نوشیدنی شیر زردچوبه آماده است، آن را از صافی عبور دهید و در فنجان بریزید.

طرز تهیه شیر زردچوبه
آشنایی با خواص بی نظیر شیر زردچوبه

  • شیر زردچوبه با دارا بودن خواص ضد التهابی بالا، می‌تواند در کاهش درد و خشکی مفاصل موثر باشد.
  • خاصیت آنتی اکسیدانی شیر زردچوبه به بدن کمک می‌کند علیه ویروس‌ها و میکروب‌هایی که باعث ایجاد عفونت در بدن می‌شوند، مبارزه کند.
  • زردچوبه با افزایش تولید مخاط، میکروب‌های آزاردهنده دستگاه تنفس را از بدن خارج کرده و در درمان سرفه موثر است.
  • خاصیت ضد التهابی زردچوبه می‌تواند در درمان بیماری‌های گوارشی و سوء هاضمه موثر باشد.
  • زردچوبه دارای خاصیت رقیق کننده خون بوده و حاوی آنتی اکسیدان است، بنابراین می‌تواند در کاهش حملات قلبی موثر باشد.
  • نوشیدنی شیر زردچوبه حاوی مقادیر بالایی کلسیم است که می‌تواند باعث محکم شدن استخوان‌ها شده و شما را از ابتلا به پوکی استخوان مصون دارد.
  • نوشیدنی شیر زردچوبه حاوی آمینو اسید تریپتوفان است و نوشیدن آن قبل از خواب با افزایش سطح سروتونین در مغز، باعث خواب آلودگی و آرامش می‌شود و خواب راحتی را برای شما به ارمغان می‌آورد.
  • شیر زردچوبه در درمان انواع سردرد از سردرد‌های سینوسی و میگرنی گرفته تا سردرد‌های ناشی از فشار و استرس موثر است.
  • مصرف زردچوبه در صاف شدن پوست و از بین رفتن خطوط و علائم پیری موثر است، جای جوش و آکنه را درمان می‌کند و مصرف مداوم آن باعث از بین رفتن اگزما می‌شود.
  • شیر زردچوبه یکی از بهترین نوشیدنی‌هایی است که به بهبود عملکرد کبد کمک می‌کند و ضایعات و سموم را از بدن دفع می‌کند.
  • زردچوبه دارای خاصیت آنتی اکسیدانی قوی است که از تغییرات DNA سلول‌های بدن جلوگیری می‌کند و مانع بروز سرطان در بدن می‌شود.

منبع: ستـــاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *