طرز تهیه شیر برنج برای نوزاد نکاتی دارد که رعایت آن‌ها در حفظ مواد مغذی موجود در آن ضروری است. شیر برنج برای نوزاد را می‌توان با شیر مادر یا شیر خشک درست کرد تا از ارزش غذایی بالاتری برخوردار باشد.

طرز تهیه شیر برنج برای نوزاد
 
جالبز | بخش آشپزی – نوزاد پس از ۶ ماهگی می‌تواند از غذا‌های کمکی ساده‌ای مانند فرنی، حریره بادام و شیر برنج استفاده کند و اینگونه غذا‌ها در وزن گیری نوزاد تاثیر به سزایی دارند. شروع غذای کمکی کودک باید با مشورت پزشک و به میزان کم باشد و به تدریج مقدار آن افزایش یابد. شیر برنج یکی از غذا‌های ساده ایست که مواد مورد استفاده در تهیه آن، برنج، شیر و آب هستند. شیر مورد استفاده در تهیه شیر برنج برای نوزاد می‌تواند شیر گاو باشد که در این صورت باید از شیر کم چرب استفاده نمود تا هضم راحت تری داشته باشد. همچنین می‌توان از شیر مادر یا شیر خشک استفاده نمود که در اینصورت باید روش تهیه به گونه‌ای باشد که ارزش غذایی شیر حفظ شود.

طرز تهیه شیر برنج برای نوزاد

مواد لازم
برنج ایرانی مرغوب3 قاشق مرباخوری
آب1 لیوان
شیر1 فنجان
 
دستور تهیه:
  • برنج را پاک کرده و بشویید. سپس ۱ لیوان آب روی آن بریزید و اجازه دهید ۲ ساعت خیس بخورد.
  • پس از اینکه برنج خیس خورد، آن را با همان آب روی حرارت قرار دهید تا آب برنج به جوش آید.
  • حرارت را کم کنید، در حدی که برنج آرام بجوشد و درب قابلمه را نیمه باز بگذارید تا برنج سر نرود.
  • ۴۰-۳۰ دقیقه صبر کنید تا برنج پخته و نرم شود، سپس شیر را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
  • اجازه دهید شیر برنج ۳۰ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بپزد و غلیظ شود. برای اینکه شیر برنج ته نگیرد، در این فاصله چند بار آن را هم بزنید.
  • پس از اینکه شیر برنج به غلظت مناسب رسید، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید کمی خنک شود. سپس آن را میکس کنید تا مانند فرنی صاف و یکدست شود.
  • در صورت تمایل می‌توانید در انتهای پخت شیر برنج، ۱ قاشق چایخوری شکر به آن اضافه کنید. هرچند بنا به گفته متخصصین تغذیه بهتر است ذائقه کودک از همان ابتدا به خوردن غذا‌های شیرین عادت نکند.

 

شیر برنج برای نوزاد

چند نکته مهم

  • پس از افزودن شیر به برنج پخته، درب قابلمه را نبندید و اجازه دهید ادامه پخت در قابلمه با درب باز صورت گیرد. در غیر اینصورت شیر برنج سر می‌رود.
  • چون کودک در ابتدا به خوردن غذا‌های جامد عادت ندارد، بهتر است شیر برنج را کمی رقیق درست کرده و آن را میکس کنید تا غلظتی شبیه فرنی پیدا کند. در اینصورت تمایل کودک به خوردن شیر برنج افزایش می‌یابد.
  • شیر برنج برای نوزاد را پس از ۶ ماهگی و با روزی ۱ قاشق مرباخوری شروع کنید و مقدار آن را به تدریج افزایش دهید.
  • برنج مورد استفاده برای تهیه شیر برنج حتما باید از برنج ایرانی مرغوب و خوش عطر باشد. 
  • برای افزایش ارزش غذایی شیر برنج می‌توانید شیره چند عدد بادام را گرفته و در اواخر پخت به آن اضافه کنید.

برای گرفتن شیره بادام:

  • بادام‌ها را یکی دو ساعت در آب خیس کنید، سپس پوست قهوه‌ای رنگ روی آن‌ها را بگیرید.
  • بادام را با پشت الک رنده کنید و در یک پارچه توری نازک بپیچید. سپس در یک کاسه کوچک قرار داده و کمی آب جوش روی آن بریزید.
  • با پشت قاشق، بادام موجود در پارچه را فشار دهید تا شیره آن خارج شود.
  • شیره بادام را در شیر برنج استفاده کنید و تفاله آن را دور بریزید.

طرز تهیه شیر برنج با شیر مادر یا شیر خشک

در صورت تمایل به استفاده از شیر مادر یا شیر خشک در تهیه شیر برنج، بهتر است شیر را حرارت ندهید، زیرا حرارت باعث از بین رفتن مواد مغذی آن‌ها خواهد شد. طرز تهیه شیر برنج با شیر مادر یا شیر خشک به همان روش فوق است با این تفاوت که:
  • اجازه دهید برنج خوب پخته و آب آن تمام شود.
  • مرتب برنج را هم بزنید تا کاملا نرم شده و آب آن کاملا خورد رود. درست مانند برنجی که برای تهیه شله زرد می‌پزید.
  • سپس برنج را از روی حرارت برداشته و پس از اینکه کمی خنک شد، ۱/۲ فنجان شیر مادر یا شیر خشک به آن اضافه کرده و هم بزنید تا برنج و شیر کاملا مخلوط شوند.
  • شیر برنج را میکس کنید تا صاف و آماده مصرف برای نوزاد شود.

روش‌ شما برای تهیه این غذا برای نوزاد چیست؟ تجربیات خود را در انتهای این صفحه در قسمت “ارسال نظر” با ما و سایر مخاطبان جالبز در میان بگذارید.

منبع: ستـــاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *