
جالبز | دسته آشپزی – شیره خرمالو از قدیم در استان مازندران تهیه میشده است و به آن دوشاب یا دشو میگویند. در ادامه طرز تهیه شیره خرمالو شرح داده میشود تا شما نیز بتوانید آن را در منزل تهیه کنید. شیره خرمالو شیرین است و خواص بی شماری نیز دارد. نگهداری میوه و سبزیجات در حالتهایی مانند ترشی، شیره و … کمک میکند تا در فصولی از سال که امکان دسترسی به این مواد غذایی مقوی وجود ندارد، بتوانیم از خواص آنها بهرهمند شویم. شیره خرمالویی که به این شیوه تهیه میشود، قند زیادی دارد و میتواند در مواردی از جمله شیرین کردن چایی به جای شکر استفاده شود.
طرز تهیه شیره خرمالو

- ابتدا خرمالوها را همراه با مقداری آب ولرم روی حرارت بگذارید تا هسته آنها جدا شود و حالتی شبیه پیدا کند.
- سپس آنها را در یک کیسه پارچهای بریزید. جنس کیسه بایداز پارچه نخی باشد.
- کیسه پارچهای را آویزان کنید و یک ظرف را زیر آن قرار دهید. صبر کنید تا شیره خرمالو کاملاگرفته شود.
- تفالهها را دور بریزید و شیره را روی حرارت قرار دهید تا غلیظ شود. به غلظت رسیدن شیره خرمالو ممکن است چندین ساعت به طول انجامد.
- توجه داشته باشید که اگر خرمالو نرسیده باشد و شما نیز صبر نکنید تا کاملا حالت گس بودن آنها از بین برود، شیره که در نهایت تهیه میکنید، نه تنها طعم خوبی ندارد، بلکه گاهی حتی قابل خوردن نیز نخواهد بود.
- در هیچکدام از مراحل پخت، حرارت شعله اجاق گاز را زیاد نکنید. اینکار باعث میشود که شیره ته گرفته و بوی سوختگی بگیرد.

خرمالو میوهای با خواص بی نظیر و بسیار است. ویتامینهای B۱ ،B۲ و B۳ دشمن ریزش مو بوده و به سلامتی موهای شما کمک شایانی میکند. ویتامین C. موجود در آن به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند و مانع از سرماخوردگی در فصول سرد سال میشود. علاوه بر تمام این مواد مغذی، خرمالو حاوی مقادیری از ویتامین A، کلسیم، فسفر، پتاسیم، فیبر و آهن نیز است. به علاوه خرمالو دارای دو آنتی اکسیدان کاروتن و کیلوپن است که ریسک ابتلا به بیمارهای قلب و عروقی و بعضی از سرطانها را کاهش میدهد. اگر به فکر سلامت پوست و موی خود هستید، از این ماده غذایی نباید غافل شوید. خواص خرمالو به حدی شگفت انگیز است که در طب سنتی از آن به عنوان دارو برای بیماریهایی مانند سنگ کلیه و مثانه و یبوست استفاده میشود. شیره خرمالو طبع گرمی دارد و میتواند بدن را از اسیدی شدن حفظ کند.
منبع: ستـــاره