شورت برِد نوعی بیسکوییت بدون تخم مرغ است که بافتی ترد و شکننده و طعمی بی نظیر دارد. با طرز تهیه شورت برد رنگارنگ مخصوص یلدا یا کریسمس آشنا شوید.
جالبز | بخش آشپزی – یکی از محصولات خوشمزه و پرطرفداری که با استفاده از آرد، شکر و کره تهیه میشود شورت برد (Shortbread) یا نوعی بیسکوییت کرهای بدون تخم مرغ و منسجم است که مبدایی اسکاتلندی دارد. برای تهیه این بیسکوییتها به طور سنتی از 1 واحد شکر سفید، دو واحد کره و 3 واحد آرد سفید استفاده میشود اما امروزه انواع مختلفی از این بیسکوییتها با آرد برنج، نشاسته و … تولید میشوند و طرفداران خاص خود را نیز دارند.
به دلیل استفاده از میزان قابل توجهی کره در این بیسکوییت، بافت آن ترد و شکننده و پوک است و همانطور که میدانید هرچه میزان کره نسبت به آرد بیشتر باشد، بیسکوییت تردتری خواهید داشت.
این بیسکوییتها را معمولا به صورت کیک در قالبهای گرد پخته و برش میزندد و یا در قالب مستطیلی و یکتکه پخته و با چنکال روی آنها را سوراخ میکنند و بعد از پخت به اندازههای دلخواه برش میزندد. همچنین میتوان خمیر آن را با استفاده از قالبهای دلخواه برش زد و بعد پخت.
شورت برِد را معمولا با پودر قند، پودر پسته و یا شکلات تزیین میکنند و یا از انواع ترافلهای رنگی همراه با رویال آیسینگ برای تزیین آن استفاده میکنند.
این بیسکوییتها خوشخوراک و ترد بوده و یک گزینه عالی برای عصرانه افراد به خصوص کودکان به شمار میرود.
با توجه به نزدیکبودن شب یلدا و همچنین جشن کریسمس، تصمیم داریم طرز تهیه شورت برد رنگی با تم یلدا و کریسمس را به شما آموزش دهیم تا از آنها برای تزیین سفره یلدای خود استفاده کنید و یا در شب کریسمس آنها را به عزیزان خود هدیه دهید.
مواد لازم برای تهیه شورت برد رنگارنگ
کره | 1 پیمانه یا 252 گرم |
شکر | 2/3 پیمانه یا 142 گرم |
عصاره بادام یا وانیل | 1/2 ق چایخوری |
آرد سفید | 2 و 1/4 پیمانه یا 318 گرم |
ترافل رنگی | 4 ق غذاخوری |

طرز تهیه شورت برد رنگارنگ
- برای تهیه شورت برد، شکر و کره را داخل ظرف مخلوطکن یا میکسر بریزید و آنقدر بزنید تا به حالت کرم مانند و یکدست دربیایند.
- آرد را اضافه کرده و با سرعت کم دستگاه را روشن کنید.
- صبر کنید تا مواد باهم خوب مخلوط شوند. (ممکن است در ابتدا مواد خشک و تکهتکه به نظر برسند اما کمکم به حالت مناسب میرسند.)
- حالا نیمی از ترافلهای رنگی را به مواد اضافه کرده و با قاشق هم بزنید.
- این نکته را فراموش نکنید که بيسكويتها و كراستها را نبايد زياد هم زد يا ورز داد زیرا داخل آنها گلوتن ايجاد شده و بعد از پخت سفت خواهند بود.
- خمیر را روی یک تکه کاغذ روغنی قرار داده و یک تکه کاغذ روغنی دیگر روی آن قرار دهید و خمیر را با وردنه، دست یا حتی کف یک لیوان به ضخامت 6 میل پهن کنید.
- خمیر پهنشده را به مدت 20 تا 30 دقیقه یا کمی بیشتر (تا زمانی که خمیر کاملا سفت شود) داخل یخچال قرار دهید و در این فاصله، فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید تا حسابی داغ شود.
- خمیر را از یخچال خارج کرده و کاغذ روغنی رویی را بردارید.
- خمیر را به صورت نواری در آورده و با یک چاقوی تیز به شکل مربعهای یکی، دو سانتی برش بزنید و یا در صورت تمایل از قالبهای مختلف کوچک استفاده کنید.
- ترافلهای رنگی را به صورت تصادفی روی برشها بپاشید و بعد با دست به آرامی فشار دهید تا کمی داخل خمیر جا بگیرند.
- خمیرهای برش زده را با فاصله روی یک کاغذ روغنی کف سینی فر قرار دهید.
- سینی را داخل فر قرار داده و شورت بردهای رنگی را حدود 8 تا 12 دقیقه بپزید.
- این بیسکوییتها نباید تغییر رنگ دهند پس همین که حاشیه آنها طلایی شد فر را خاموش کنید.
- در صورتی که میخواهید این بیسکوییتها را نگهداری کنید، باید صبر کنید تا کاملا خنک شوند و بعد آنها را داخل کیسه زیپ لاک یا ظرف در بسته قرار دهید و در دمای اتاق نگهداری کنید.
توصیه میشود برای تهیه این بیسکوییتها یا از کره نمکی استفاده کنید و یا حدود نصف ق چایخوری نمک به آرد اضافه کرده و بعد از آن استفاده کنید.
امیدواریم از این دستورالعمل ساده اما کامل نهایت استفاده را ببرید و بتوانید شورت بردهای خوشمزه در اندازهها و طعمهای متنوع تهیه کنید و از آنها لذت ببرید.
منبع: ستـــاره