سوپ شلغم و قارچ از جمله سوپ های موثر در درمان و پیشگیری از سرماخوردگی است که خوردن آن در فصل سرما توصیه می‌شود. در تهیه این سوپ مغذی از سبزیجات و ادویه های متنوعی استفاده می‌شود و هر یک طعم و مزه خاصی به غذا می‌دهند.

سوپ شلغم و قارچ
جالبز |
بخش آشپزی –
 آیا می‌دانستید که سوپ شلغم و قارچ برای تقویت قوای جسمانی مفید است؟ سوپ شلغم و قارچ نوعی ضد عفونی‌کننده طبیعی است که با سبزیجات و ادویه‌های متنوعی درست می‌شود. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه دو نمونه از آن را مرور کنیم.

۱. طرز تهیه سوپ شلغم و قارچ ساده

مواد لازم
شلغم متوسط۲ عدد
سیب زمینی متوسط۲ عدد
هویج متوسط۲ عدد
پیاز متوسط۱ عدد
جو پرک
۱/۲ فنجان
قارچ۵ عدد
جعفری ساطوری۳ قاشق غذاخوری
آب مرغ۲ لیوان
نمک و آبلیموبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. ابتدا شلغم، سیب زمینی، هویج و پیاز را پوست گرفته و به صورت نگینی خرد کنید. 
  2. آب مرغ را در قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید، سپس جو پرک و سبزیجات خرد شده را به آن اضافه کنید.
  3. حرارت را کم کرده، درب قابلمه را نیمه باز بگذارید و صبر کنید تا سبزیجات و جو پرک پخته و نرم شوند.
  4. نمک، فلفل، قارچ و جعفری خرد شده را اضافه کرده و حدود ۳۰ دقیقه صبر کنید تا سوپ کاملا جا افتاده و غلیظ شود.
  5. سوپ را در ظرف سرو بکشید و با آبلیمو میل کنید.
نکته: هنگام پختن سوپ درب قابلمه را نیمه باز بگذارید، زیرا در صورت بستن کامل درب قابلمه به دلیل وجود جو پرک، سوپ سر می‌رود. 

  
عکس سوپ شلغم و قارچ


۲. طرز تهیه سوپ شلغم و قارچ با مرغ

مواد لازم
سینه مرغ بدون استخوان و پوست۵۰۰ گرم
پودر فلفل سیاه۱/۴ قاشق چایخوری
روغن۲ قاشق غذاخوری
شلغم پوست گرفته و نگینی خرد شده۲ عدد (۴۰۰ گرم)
قارچ ورقه‌ای خرد شده۲۵۰ گرم
پیاز متوسط نگینی خرد شده۱ عدد
سیر له شده۲ حبه
کلم پیچ ساطوری شده۴ فنجان
آب مرغ۳ فنجان
رزماری تازه‌ی خرد شده۱ قاشق چایخوری
نشاسته ذرت۳ قاشق غذاخوری
آب جوش۱ فنجان
نمکبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. مرغ را به قطعات ۲ سانتی‌متری برش بزنید و کمی نمک و فلفل روی آن بپاشید.
  2. ۲ قاشق غذاخوری روغن در قابلمه روی حرارت متوسط داغ کرده، سپس مرغ را به مدت ۴-۳ دقیقه در آن تفت دهید تا کاملا طلایی شود.
  3. شلغم، کلم، پیاز، سیر و قارچ را به قابلمه اضافه کنید و سبزیجات را به مدت ۵-۴ دقیقه تفت دهید. در این مدت مرتب مواد را هم بزنید تا پیاز نرم شود.
  4. پس از اینکه پیاز نرم شد یک فنجان آب جوش، ۳ فنجان آب مرغ و یک قاشق چایخوری رزماری به قابلمه اضافه کنید.
  5. پس از اینکه محتویات قابلمه به جوش آمد، حرارت را ملایم کنید و درب قابلمه را ببندید.
  6. صبر کنید تا مرغ و سبزیجات پخته و نرم شوند و در این فاصله یکی دو بار سوپ را هم بزنید.
  7. نشاسته ذرت را در کاسه‌ای ریخته، کمی آب به آن اضافه کنید تا رقیق شود و سپس در سوپ بریزید.
  8. حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید تا سوپ غلیظ شود، سپس حرارت را خاموش کنید.

سوپ شلغم و قارچ


ارزش غذایی سوپ شلغم و قارچ

جدول ارزش غذایی سوپ شلغم و قارچ
کالری۲۴۲
چربی۸ گرم
فیبر۲ گرم
کربوهیدرات۱۳ گرم
پروتئین۲۷ گرم
کلسترول۶۳ میلی گرم
قند۴ گرم
ویتامین C۲۸ میلی گرم
کلسیم۶۱ میلی گرم
آهن۲ میلی گرم
سدیم۵۷۵ میلی گرم
پتاسیم۶۷۱ میلی گرم
مطالعات علمی نشان می‌دهد که گیاهان سبز، تند و پربرگ مانند شلغم، پیاز و کلم پیچ از جمله مواد غذایی هستند که در پیشگیری از ابتلا به برخی سرطان‌ها از جمله سرطان ریه موثرند. چنین سبزی‌هایی سرشار از بتاکاروتن و کلروفیل می‌باشند که هر دو خواص ضد سرطانی بالایی دارند؛ بنابراین استفاده از چنین سبزیجاتی چه به صورت خام و چه به صورت پخته می‌تواند تاثیر به سزایی در سلامتی بدن داشته باشد. سوپ شلغم و قارچ که دستور تهیه آن در فوق ارائه شد، دارای انواع سبزیجات مغذی و سرشار از املاح و ویتامین‌های ضروری است. 

 شلغم

شلغم، گیاهی غده‌ای به رنگ سفید و بنفش است که خواص اعجاب انگیز آن بر کسی پوشیده نیست. این گیاه که در فصل سرما به خوبی رشد می‌کند برای درمان بیماری‌های شایع در زمستان مناسب است. شلغم دارای طبیعت گرم و‌تر است و باعث تسکین سرفه می‌شود. قرقره کردن آب شلغم پخته برای درمان گلودرد مفید است و خوردن شلغم پخته برونشیت را درمان می‌کند؛ بنابراین متخصصان تغذیه استفاده از شلغم در فصل سرما را برای درمان و پیشگیری از سرماخوردگی و بیماری‌های تنفسی مفید می‌دانند و توصیه می‌کنند حداقل چند بار در هفته استفاده شود. آش ماش، سوپ شلغم مرغ و سوپ شلغم و پیاز از جمله غذاهایی است که در آنها از شلغم استفاده می‌شود. 

منبع: ستـــاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *