جالبز | دسته آشپزی – سسها از چاشنیهای پرطرفدار برای غذاها هستند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید قارچ این خوراکی پرخاصیت سس خوش طعمی هم میتواند داشته باشد. علاوه بر سس قارچ همچنین میتوانید با معرفی و آموزش طرز تهیه انواع سس نیز در جالبز همراه ما باشید.
در این مقاله به سه روش مختلف برای تهیه سس قارچ اشاره خواهیم کرد و شما میتوانید بسته به ذائقه و سلیقه خود انتخاب و تهیه فرمایید.
فهرست مطالب
- طرز تهیه سس قارچ ساده
- طرز تهیه سس قارچ خامهای و سیر
- طرز تهیه سس قارچ بدون خامه
- طرز تهیه سس قارچ با آب گوشت (استاک گوشت)
- طرز تهیه سس قارچ با شیر
- طرز تهیه سس قارچ با سرکه بالزامیک
- راهنمای استفاده از انواع سس قارچ برای غذاها
۱. طرزتهیه سس قارچ ساده
مواد لازم | |
250 گرم | قارچ |
1 عدد | پیاز |
1 پیمانه | خامه |
2 قاشق غذاخوری | روغن |
به مقدار لازم | نمک و فلفل |
روش تهیه سس قارچ
- قارچها را در قطعات کوچک خرد کنید.
- پیاز را نگینی کنید.
- قارچ را در تابه به مدت 5 دقیقه تفت دهید.
- پیاز و نمک و فلفل را به تابه اضافه کنید و اجازه دهید تا نرم شوند.
- خامه را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا به جوش آید. پس از به جوش آمدن به مدت 5 دقیقه روی حرارت ملایم مرتب هم بزنید و سپس سس را سرد و یا گرم سرو نمایید.
۲. طرز تهیه سس قارچ خامهای و سیر
مواد لازم | |
قارچ | 300 گرم |
سیر | 3 حبه |
کره | 2 قاشق غذاخوری |
خامه | یک سوم پیمانه |
پنیر پارمزان | 2 قاشق غذاخوری |
جعفری خرد شده | 2 قاشق غذاخوری |
آویشن، نمک و فلفل | به میزان لازم |
رسپی و روش تهیه سس قارچ خامهای و سیر
- کره را در به همراه یک قاشق روغن روی حرارت ملایم ذوب کنید و سیر رنده شده را به آن اضافه کنید.
- قارچ را به تابه بیفزایید و به مدت 5 تا 6 دقیقه تفت دهید تا نرم شود.
- خامه، نمک، فلفل و آویشن را به مواد اضافه کنید و پس از به جوش آمدن به مدت 5 دقیقه با حرارت ملایم هم بزنید.
- در نهایت سس را از روی حرارت بردارید و پارمزان رنده شده را به سس قارچ اضافه کنید و با جعفری ساطوری شده در کنار انواع پاستا و استیک سرو نمایید.
۳. طرز تهیه سس قارچ بدون خامه
مواد لازم | |
قارچ | 300 گرم |
کره | 3 قاشق غذاخوری |
شیر سرد | 2 و 1/2 پیمانه |
آرد | 3 قاشق غذاخوری |
روغن مایع | 3 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل، زرد چوبه | به مقدار لازم |
دستور تهیه سس قارچ بدون خامه
- قارچ را به همراه 3 قاشق غذاخوری روغن با حرارت متوسط تفت دهید تا زمانی که نرم شود و آب آن کشیده شود. سپس زردچوبه را به قارچ اضافه کنید و کنار بگذارید.
- آرد را در شیر سرد حل کنید.
- کره را روی حرارت ملایم ذوب کنید و آرد حل شده در شیر را به تابه اضافه کنید. نمک و فلفل را بیفزایید و تا رسیدن به غلظت مطلوب به هم زدن ادامه دهید.
- در نهایت قارچ را به سس سفید اضافه کنید و نمک و فلفل را اندازه کنید.
- در صورت تمایل برای طعم بهتر از ۲ قاشق خامه میتوانید در روند پخت بهره ببرید.
۴. طرز تهیه سس قارچ با آب گوشت (استاک گوشت)
مواد لازم | |
قارچ | 3 پیمانه |
آب گوشت | 2 پیمانه (یا نصف یک عدد قرص استاک گوشت) |
کره | 2 قاشق غذاخوری |
آرد | دو قاشق غذاخوری |
جوز هندی | نوک قاشق چایخوری |
آویشن، نمک و فلفل | به میزان لازم |
مراحل پخت
- کره را ذوب کرده و آرد را در آن تفت دهید.
- قارچها را در تابهای جداگانه روی حرارت بگذارید تا آب بیاندازد و آب آن تمام شود.
- سپس قارچ را به کره و آرد اضافه کنید و تفت دهید؛ بعد از آن ادویهها را به مواد اضافه کنید.
- حال به آرامی آب گوشت را به تابه اضاقه کنید و اجازه دهید به غلطت مناسب برسد.
نکته: در صورتی که از قرص استاک استفاده میکنید، آن را در 1 پیمانه آب ولرم حل کنید و به جای آب گوشت به مواد اضافه کنید.
۵. طرز تهیه سس قارچ با شیر
مواد لازم | |
قارچ خرد شده | 3 پیمانه |
کره | 50 گرم |
شیر | 2 پیمانه |
آرد | 3 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سفید و آویشن تازه (و یا هر ادویه دلخواه) | به مقدار لازم |
مراحل تهیه
- قارچها را بشویید و اسلایس کنید.
- کره را در تابه انداخته و اجازه دهید ذوب شود؛ سپس آرد را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی آرد از بین برود.
- در این مرحله قارچها را به تابه اضافه کنید و با حرارت بالا تفت دهید.
- بعد از 3 دقیقه تفت دادن، شیر، نمک، فلفل و آویشن را به سس اضافه کنید.
- پس از گذشت چند دقیقه که سس غلیظ و مزه دار شد، حرارت را خاموش کنید.
نوش جان …
۶. طرز تهیه سس قارچ با سرکه بالزامیک
مواد لازم | |
سیر رنده شده | 2 حبه |
سرکه بالزامیک (یا سس ووستشیر) | 1 الی 2 قاشق چایخوری |
قارچ خرد شده (اسلایس شده) | 1 پیمانه |
خامه پر چرب | نصف پیمانه |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
روغن زیتون | 1 قاشق غذاخوری |
روش پخت
- روغن را در تابه ریخته و پس از گرم شدن، سیر را به آن اضافه کنید.
- بعد از 10 ثانیه، قارچها را به تابه اضافه کرده و به مدت 5-6 دقیقه با حرارت بالا تفت دهید. (حرارت پایین باعث خارج شدن آب میان بافتی قارچ میشود.)
- حال خامه، نمک و فلفل و سرکه بالزامیک را به مواد اضافه کنید و به مدت 2 دقیقه دیگر اجازه دهید مواد به خوبی طعم بگیرند.
- سس خوشمزه شما آماده است.
راهنمای استفاده از انواع سس قارچ برای غذاها
در این قسمت به طور خلاصه، کاربرد هر کدام از سسهای قارچ ذکر شده را ذکر خواهیم کرد:
سس قارچ برای همبرگر
اگر یک همبرگر خانگی لذیذ در خانه تهیه کردهاید، سس مخصوص برگر، میتواند سس قارچ با شیر و یا سس قارچ با استاک گوشت باشد. (دستور شماره 4 و 5). همچنین شما به هر یک از این دستورات میتوانید مقداری پنیر پیتزا اضافه کنید تا یک سس قارچ پنیری کش دار داشته باشید.
سس قارچ برای پاستا
در سرو انواع پاستا شما میتوانید بنا به ذائقه خود از تمامی این سسها استفاده کنید؛ اما سسی که بیشتر برای پاستاها مرسوم است، یک سس معطر مانند دستور شماره 4 (یعنی سس با استاک گوشت) است که در آن از آویشن، آب گوشت و جوز هندی استفاده شده است.
سس قارچ برای استیک
استیکها معمولا در کنار یک واحد نشاستهای مانند پوره سیب زمینی و یک سس مخصوص قارچ سرو میشوند. شما میتوانید از سسهای شماره 2، 4 و 6، در کنار استیک استفاده کنید؛ به خصوص سس لذیذ قارچ با سرکه بالزامیک که ترکیب طعمی شگفت آوری را رقم خواهد زد.
سس قارچ برای مرغ
معمولا سسهای ساده قارچ، برای سرو در کنار مرغ مناسبتر هستند (دستورات شماره 1 و 5). البته اگر مرغ را به روشی ساده آب پز کردهاید، توصیه میکنیم از سس قارچ خامهای استفاده کنید تا عطر دل انگیز سیر، غذای شما را طعم دار کند.
طرز تهیه سوپ قارچ با سس سفید
منبع: ستـــاره