تاباسکو یک سس تند بوده که با فلفل، نمک و مواد دیگری تهیه میشود. با تهیه سس تاباسکوی خانگی میتوان عطر و طعم بینظیر این سس را کنترل کرده و با ذائقه خود هماهنگ کرد.

جالبز | دسته آشپزی – برای طعمدار کردن غذاها معمولا از چاشنی استفاده میشود؛ در این بین سس یکی از چاشنیهای پرکاربرد در تهیه غذا به حساب میآید. از جمله انواع سسها میتوان به سس ووستشیر، سس باربیکیو و سس تند تاباسکو (Tabasco) اشاره کرد. سس تاباسکو یک سس تند مکزیکی خوشمزه بوده که آن را با نام سس فلفل تند هم معرفی میکنند. این سس هم مانند سس مایونز طرز تهیه راحتی داشته و شما میتوانید به راحتی آن را در منزل تهیه کنید. در ادامه دو روش تهیه برای سس تاباسکوی خانگی آورده شدهاست.
طرز تهیه سس تاباسکوی خانگی ساده
مواد لازم (برای یک شیشه سس) | |
سرکه سفید | ۲ پیمانه |
فلفل قرمز تند | ۴۵۰ گرم |
نمک | ۲ قاشق چایخوری |
زمان لازم برای تهیه سس: ۳۰ دقیقه
دستور تهیه
- فلفلهای قرمز را خوب شسته و سر آنها را جدا کنید.
- سپس آنها را در آبکش ریخته تا آب اضافی آن گرفته شده و خشک شوند.
- فلفلها و سرکه را در یک قابلمه متوسط بریزید و آن را روی حرارت معمولی گذاشته تا کمی بجوشد.
- در حین پخت نمک را نیز آرام آرام به فلفل و سرکه اضافه کرده و آن را آهسته هم بزنید.
- پس از ۵ دقیقه جوشیدن، حرارت را خاموش کرده و صبر کنید تا مخلوط خوب خنک شود.
- در این مرحله مخلوط را در غذاساز ریخته تا به حالت پوره درآید.
- حال سس را در شیشهای تمیز و خشک ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
نوش جان …
از این سس میتوانید برای ساندویچ مرغ و قارچ، ساندویچ هات داگ و یا انواع غذاها استفاده کنید.
بیشتر بدانید: طرز تهیه سس انبه مخصوص فلافل
طرز تهیه سس تاباسکوی خانگی با سیر
مواد لازم | |
آب | ۱ پیمانه |
سرکه تند | ۱ پیمانه |
نمک | نصف قاشق چایخوری |
شکر | یک قاشق غذاخوری |
سیر | ۱ حبه |
فلفل قرمز تند | ۴۰ عدد |
زمان لازم برای تهیه سس: ۳۰ دقیقه
طرز تهیه
- فلفلهای قرمز، یک پیمانه آب و سیر خردشده را درون یک قابلمه ریخته و روی حرارت گذاشته تا فلفلها نرم و له شوند.
- در حین پختن بقیه مواد مانند سرکه، شکر و نمک را نیز به مخلوط فلفل و سرکه اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید.
- وقتی فلفلها نرم و له شدند حرارت را خاموش کنید.
- پس از سرد شدن مواد، آنها را در میکسر یا غذاساز ریخته تا با هم میکس شوند.
- پس از میکس کردن، مجددا آنها را درون یک قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید تا یکی دو قل بخورد.
- حال بعد از سرد شدن سس، آن را در شیشهای تمیز و خشک ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
نوش جان …
نکته: برای سرکه این سس میتوانید از سرکه بالزامیک استفاده کرده و از عطر بینظیر آن لذت ببرید.
سخن آخر
بهطور کلی سسها به عنوان چاشنیهای پرطرفدار امروزه در بسیاری از غذاها کاربرد دارند. اگر شما نیز به استفاده کردن از سس در غذاهای خود علاقه دارید به شما پیشنهاد میکنیم از مقاله «طرز تهیه سس خردل به دو روش» در جالبز نیز دیدن بفرمائید. همچنین اگر تجربهای از طرز تهیه یا طعم سس تاباسکوی خانگی دارید تجربیات خود را با ما و دیگر مخاطبان جالبز در بخش ارسال نظر در میان بگذارید.
منبع: ستـــاره