سس باربیکیو نوعی سس مخصوص خوراک‌های گوشتی است که به چندین روش مختلف قابل تهیه است. این سس معمولا به صورت داغ روی خوراک های گوشتی مالیده می‌شود.

سس باربیکیو
جالبز |
بخش آشپزی –
سس باربیکیو نوعی سس با عطر و بوی دودی است که اغلب با خوراک‌های گوشتی نظیر کباب سلطانی، کباب چنجه و کباب شیشلیک سرو می‌شود. در آشپزی اروپایی، به ویژه فرانسوی، معمولا برای بسیاری از غذا‌ها سس جداگانه‌ای پخته می‌شود. وجود این سس در سرو خوراک‌های خشک اهمیت زیادی دارد، به طوری‌که غالبا دست پخت هر آشپزی را از روی کیفیت سس‌های او می‌سنجند. به روش های مختلفی می‌توان سس باربیکیو را تهیه نمود.


در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست زیر، به موضوع دلخواه خود برسید:

  • سس باربیکیو (کلاسیک)
  • سس باربیکیو آمریکای شمالی
  • سس باربیکیو اسپانیایی
  • سس باربیکیو کانادایی
  • نکات

۱. طرز تهیه سس باربیکیو (کلاسیک)

مواد لازم
پیاز رنده شده1/2 پیمانه
سیر له شده3-4 حبه
آب مرغ1 پیمانه
سس کچاپ1 پیمانه
کارامل سیاه1 قاشق غذاخوری
پودر پاپریکا1 قاشق غذاخوری
پودر نعنا خشک و آویشن1 قاشق چایخوری
خردل1 قاشق غذاخوری
برگ بو2 پر
شکر1 قاشق غذاخوری
پودر فلفل قرمز1 قاشق چایخوری
سرکه سیر ترشی کهنه5-6 قاشق غذاخوری
آبلیمو1 قاشق غذاخوری
کره2 قاشق غذاخوری
روغن5-6 قاشق غذاخوری
نمک و فلفلبه میزان لازم

 

دستور تهیه سس باربیکیو

  1. کره و روغن را در تابه روی حرارت ملایم داغ کنید، پیاز را ۶-۵ دقیقه در آن تفت دهید تا طلایی شود. سیر را اضافه کرده و ۲-۱ دقیقه دیگر تفت دهید.
  2. سایر مواد سس یعنی آب مرغ، ، نعنا و آویشن خشک، خردل، شکر، نمک و فلفل،‌سرکه،‌ آبلیمو، سس کچاپ و برگ بو را در تابه بریزید، هم بزنید، حرارت را زیاد کنید و ۱۲-۱۰ دقیقه فرصت دهید تا بپزند.
  3. در این فاصله چند بار هم بزنید، سپس درب تابه را بسته، حرارت را ملایم کنید و ۳۰ دقیقه دیگر صبر کنید تا بپزند.
  4. در این فاصله گاهی هم بزنید و اگر لازم شد اندکی آب جوش اضافه کنید.
  5. پس از تکمیل پخت، برگ بو را درآورید.
  6. این سس را می‌توانید در یخچال نگهداری کنید و هر بار کمی از آن را داغ کرده و روی کباب بمالید.

سس باربیکیو برای کباب


۲. سس باربیکیو آمریکای شمالی

این سس را در کاسه‌ای دم دست می‌گذارند و هر چند دقیقه یک بار با یک برس بر روی مرغی که در فر در حال بریان شدن است می‌مالند. روش دیگر این است که سس را با مرغ بریان سر میز غذا می‌گذارند تا هر کس موقع سرو از آن بکشد.
 
مواد لازم
پیاز رنده شده2 عدد
سیر له شده3-4 حبه
شکر3-4 قاشق غذاخوری
سرکه1 پیمانه
پودر نشاسته1 قاشق مرباخوری
پودر فلفل بهار1 قاشق مرباخوری
پودر فلفل قرمز1 قاشق مرباخوری
پودر زیره1 قاشق چایخوری
پودر میخکاندکی
نمک و فلفلبه میزان لازم

 

طرز تهیه سس باربیکیو به روش آمریکای شمالی

  1. همه اجزای سس را با یک پیمانه آب در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ۱۵ دقیقه ریزجوش بزند.
  2. سسی که به مرغ در حال بریان شدن می‌مالید باید داغ باشد.
  3. ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی هم به این سس می‌توان اضافه کرد، به ویژه اگر جداگانه سر میز غذا گذاشته شود.

سس باربیکیو برای مرغ


۳. سس باربیکیو اسپانیایی

مواد لازم
سس کچاپ1 پیمانه
شکر1 قاشق مرباخوری
سرکه1/2 پیمانه
پودر تخم گشنیز1 قاشق مرباخوری
پودر فلفل قرمز1 قاشق مرباخوری
پودر فلفل سیاه1 قاشق مرباخوری
پودر زنجبیل1 قاشق مرباخوری
پودر زیره1 قاشق چایخوری
لیمو1 عدد
زعفران ساییدهکمی
نمک1 قاشق مرباخوری
 

طرز تهیه سس باربیکیو به روش اسپانیایی

  1. آب لیمو را بگیرید و همراه با بقیه اجزای سس در یک قابلمه بریزید.
  2. مواد را هم بزنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شوند.
  3. سس باربیکیو اسپانیایی آماده استفاده است.

 

سس باربیکیو


۴. سس باربیکیو کانادایی

این سس برای مالیدن به مرغ در حال بریان شدن نیست؛ آن را در ظرف جداگانه کنار مرغ بریان سر سفره می‌گذارند و روی مرغ می‌دهند.

مواد لازم
آب مرغ1/2 پیمانه
پیاز کوچک رنده شده1 عدد
سیر له شده2 حبه
پودر فلفل بهار1 قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز1 قاشق چایخوری
پودر زیرهکمی
نمک1 قاشق مرباخوری

 

طرز تهیه سس باربیکیو کانادایی

  1. همه اجزای سس را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم به جوش آورید.
  2. حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید سس ۲-۱ دقیقه خنک شود، سپس در ظرف سس بریزید.

سس باربیکیو

 

نکاتی در مورد تهیه سس باربیکیو

  • سرکه‌ سیر ترشی کهنه (سیاه) در تهیه این سس به جای سس ووسترشیر (Worcestershire sauce) به کار رفته است. عطر و مزه این سرکه به سس ووسترشیر بسیار نزدیک است.
  • به این سس اندکی دود مایع (liquid smoke) هم اضافه می‌کنند، که مایعی است با عطر دود چوب. افزودن این مایع به سس باربیکیو عطر بی‌نظیری به آن می‌دهد.

بیشتر بدانید: طرز تهیه سس ووستشیر (ورچستر) خانگی


شما هم اگر تجربه‌ای از تهیه سس باربیکیو دارید، می‌توانید سوالات،‌ نظرات و تجربیات خود را از طریق بخش “ارسال نظر” با ما در میان بگذارید. ما به سوالات شما پاسخ داده و نظرات شما را با دیگر مخاطبان جالبز به اشتراک می‌گذاریم. 

منبع: ستـــاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *