سرکه میوه به را میتوان به راحتی در منزل تهیه کرد و به عنوان چاشنی غذا یا در تهیه انواع ترشی مورد استفاده قرار داد و از خواص بینظیر آن بهره برد.

جالبز | دسته آشپزی – سرکه از اکسیداسیون اتانول حاصل از تخمیر قند میوهها و غلات به دست میآید و معمولا ۳ الی ۵ درصد از حجم آن را اسید استیک تشکیل میدهد. سرکه میوه به یکی از فرآوردههای تهیه شده با میوه به است که در فصل پاییز درست شده و به عنوان چاشنی در انواع سالاد یا در تهیه انواع ترشی بادمجان یا دیگر ترشیها، مورد استفاده قرار میگیرد. از دیگر فرآوردههای میوه به میتوان مربای به با عسل را نام برد. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه سرکه خوشعطر میوه به را با هم مرور کنیم، با ما همراه باشید.
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
- طرز تهیه سرکه به
- خواص
- موارد منع مصرف
سرکه میوه به
مواد لازم | |
میوه به کاملا رسیده و شیرین | 3 عدد |
سرکه انگور | 1/2 فنجان |
دستور تهیه
- میوه به را شسته و اجازه دهید کاملا خشک شود؛ سپس آن را چهارقاچ کرده و دانههای وسط آن را خارج کنید.
- میوه به را به تکههای کوچک تبدیل کرده و در یک دبه (ترجیحا شیشهای) بریزید.
- سرکه را به تکههای به اضافه کنید و درب دبه را محکم ببندید و در کابینت قرار دهید.
- هر دو سه روز یک بار مخلوط میوه به و سرکه را هم بزنید تا میوهها له شوند.
- پس از ۴۰ روز، میوه به آب میاندازد، در این هنگام آن را در پارچه نازکی ریخته و صاف کنید.
- در این مرحله سرکه خوشمزه میوه به را در بطریهای شیشهای ریخته و در جای خنک و تاریک نگهداری کنید.
نکته: له کردن میوهها هر ۳-۲ روز یک بار ضروری است، زیرا از کپک زدن میوه به جلوگیری میکند.
خواص سرکه میوه به
سرکه به علاوه بر داشتن خواص آنتی بیوتیکی، حاوی اسید آمینههای بیولوژیک است.
این سرکه متابولیسم بدن را بهبود بخشیده و با افزایش ترشح بزاق، باعث هضم بهتر غذا شده و در اثر ترکیب با بزاق، از فساد دندانها جلوگیری میکند.
مصرف سرکه به برای جلوگیری از چاقی و در رژیمهای ضد دیابت بسیار سودمند است.
سرکه به پاککننده طحال بوده و براى معدههاى پرالتهاب و بلغمى مفید است؛ همچنین این سرکه گرفتگى دستگاه گوارش را باز میکند.
موارد منع مصرف سرکه میوه به
- افرادی دارای ضعف اعصاب (مگر آنکه همراه با عسل یا ادویه مورد استفاده قرار دهند، ولی در هرحال نباید در خوردن آن زیاده روی کنند.)
- افراد دارای زخم معده
سخن آخر
ممکن است برخی فکر کنند که تهیه سرکه به در خانه کار دشواری است و نیاز به مهارت خاصی دارد، در حالی که تهیه این نوع سرکه بسیار راحت بوده و فقط برای جا افتادن نیاز به صرف زمان دارد. در ضمن با تهیه سرکه خانگی با استفاده از مواد اولیه با کیفیت و میوههای اضافی، نه تنها میتوان محصولی مطمئن درست کرد، بلکه میتوان از اسراف نیز جلوگیری کرد. امیدواریم سرکه به را به روش ذکر شده درست کرده و تجربیات خود را در این زمینه با دیگران به اشتراک بگذارید.
پیشنهاد میکنیم با طرز تهیه سرکه سیب فوری و سنتی نیز در جالبز آشنا شوید.
منبع: ستـــاره