طرز تهیه زولبیا بامیه بازاری آنطور که به نظر میآید سخت نیست. کافیست مایه و خمیر زولبیا و بامیه را آماده کرده و پس از سرخ کردن آنها را در شربت مخصوص بگذارید تا شیرین و طعم دار شوند.

جالبز | دسته آشپزی – زولبیا بامیه نوعی شیرینی پر طرفدار است که بیشتر در ماه رمضان و بر سر سفره افطار و سحر سرو میشود. زولبیا بامیه به خاطر شیرینی که دارد، انرژی و قند مورد نیاز فرد روزه دار را تامین میکند. در این مقاله ابتدا طرز تهیه شربت زولبیا بامیه و سپس طرز تهیه زولبیا و بعد بامیه را خواهید خواند.
طرز تهیه زولبیا بامیه بازاری
مواد لازم برای شربت زولبیا و بامیه | |
شکر | ۲ لیوان |
آب | ۱٫۵ لیوان |
گلاب | ¼ لیوان |
آبلیمو | ½ قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
مواد لازم برای زولبیا (برای ۶ نفر) | |
ماست | ¼ لیوان |
نشاسته | ۵۰ گرم |
اسانس هل | ۲ قطره |
کره | ½ قاشق چایخوری |
گلاب | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن مایع | به اندازه کافی |
آرد سفید | ۱ قاشق غذاخوری |
جوش شیرین | ¼ قاشق چایخوری |
مواد لازم برای بامیه (برای ۶ نفر) | |
آرد | ½ پیمانه |
آب | ½ پیمانه |
کره | ۲۵ گرم |
تخم مرغ | ۱ عدد |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن مایع | به اندازه کافی |
بکینگ پودر | یک چهارم قاشق چایخوری |
زمان لازم برای پخت و آماده سازی زولبیا بامیه ۳ ساعت
طرز تهیه شربت زولبیا بامیه
- برای تهیه شربت زولبیا بامیه آب را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید تا به جوش آید.
- سپس شکر را به آب در حال جوش اضافه کنید و هم بزنید تا حل شود.
- پس از آن حرارت را کم کنید و زعفران دم کرده، آبلیمو و گلاب را اضافه کنید و کمی صبر کنید تا شربت قوام آید و کمی غلیظ شود. شربت اگر شل باشد و قوام نیامده باشد زولبیا بامیه را خمیر میکند.
- سپس آن را در یک کاسه بریزید و در یخچال بگذارید تا خنک شود و به سراغ درست کردن زولبیا بامیه بروید.
طرز تهیه زولبیا
- نشاسته را در یک کاسه بزرگ بریزید و به آن ماست اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند. سپس به مدت ۵ دقیقه آن را کنار بگذارید.
- کره را از یخچال خارج کنید و کمی صبر کنید تا نرم شود.
- آرد را الک کنید و پس از ۵ دقیقه به مخلوط نشاسته و ماست اضافه کنید و هم بزنید. کم کم کره را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یک مخلوط یکدست حاصل شود.
- اسانس هل، گلاب و جوش شیرین را نیز اضافه و مخلوط کنید تا یک مایه شبیه ماست حاصل شود.
- اگر مایه خیلی سفت بود کمی دیگر گلاب اضافه کنید.
- در یک ظرف گود به قدری روغن بریزید که وقتی زولبیا را در آن میریزید زولبیا شناور شود، صبر کنید تا روغنها داغ شوند.
- مایه را درون قیف بریزید و سر قیف را بالای روغن بگیرید و فشار دهید تا مایه بیرون آید، سپس دستتان را سریع به حالت دایره بچرخانید. تعداد شیرینیهای داخل روغن زیاد نباشد تا فضا برای پف کردن داشته باشند.
- پس از اینکه زولبیا سرخ شد آن را ابتدا در توری فلزی بگذارید تا روغنهای اضافی آن گرفته شود، سپس آن را به مدت دو دقیقه در شربت سرد بگذارید و بعد دوباره آن را در توری قرار دهید که شربتهای اضافی آن گرفته شود.
- سپس در ظرف مورد نظر برای سرو قرار دهید.
نوش جان …
طرز تهیه بامیه
- یک قابلمه را با آب روی حرارت بگذارید تا به جوش آید و کره را نیز به آن اضافه کنید.
- آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید و آنها را الک کنید.
- سپس وقتی آب شروع به جوشیدن کرد مخلوط آرد و بیکینگ پودر الک شده را به آن اضافه کنید.
- حرارت را حتما ملایم کنید و خوب آن را هم بزنید تا خمیر حاصل شود.
- همینطور که هم میزنید سعی کنید لابه لای خمیر را باز کنید که اگر آبی بین آن مانده است از آن خارج شود.
- پس از اینکه خمیر خوب مخلوط شد آن را کنار بگذارید تا کمی خنک شود. (سرد سرد نشود، چون اگر خیلی سرد شود هنگام اضافه کردن تخم مرغ، تخم مرغها خیلی دیر به خمیر جذب میشوند و اگر خیلی داغ باشد هنگام اضافه کردن تخم مرغ، تخم مرغها میپزند، پس باید به دمای متعادل برسد).
- وقتی خمیر کمی خنک شد تخم مرغ را به آن اضافه کنید و با همزن برقی شروع به هم زدن کنید، ممکن است ابتدا خمیر تکه تکه شود، ولی شما به هم زدن ادامه دهید تا یک خمیر یکدست حاصل شود. خمیر بامیه را باید خیلی هم بزنید و اگر احساس کردید که خمیر هنوز سفت است کافی است نصف یک تخم مرغ را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
- وقتی خمیر آماده شد در یک قابلمه کوچک و گود روغن بریزید تا یک استخر روغن داشته باشید. (برای سرخ کردن بامیه روغن نباید داغ باشد، پس مایه بامیه را در روغن سرد بریزید.)
- خمیر را در قیف بریزید و قیف را در روغن فشار دهید تا بامیه ساخته شود، سپس در اندازهی دلخواه با یک قیچی تمیز سر آن را ببرید تا در روغن غوطه ور شود. در زمان بریدن خمیر سر قیچی را چرب کنید تا خمیر به قیچی نچسبد.
- این کا را تا جایی که ظرف جا دارد و بامیهها به هم برخورد نمیکنند ادامه دهید. تعداد شیرینیهای داخل روغن زیاد نباشد تا فضا برای پف کردن داشته باشند.
- با قاشق بامیهها را از هم جدا کنید که به هم برخورد نکنند و به هم نچسبند.
- کمی صبر کنید تا مغز پخت شوند.
- سپس بامیههای سرخ شده را درون شربت آماده شده بگذارید تا به مدت ۲ دقیقه شربت جذب بامیه شود.
- سپس بامیهها را از شربت بیرون بیاورید و در یک توری بگذارید تا شربت اضافه آن گرفته شود.
- سپس در ظرف مورد نظر برای پذیرایی بچینید.
نوش جان …
بیشتر بدانید: چند روش با حال برای تزیین زولبیا بامیه
اگر شما نیز تجربهای از درست کردن زولبیا بامیه دارید یا طرز تهیه متفاوتی برای آن میشناسید، تجربیات خود را با ما در میان بگذارید. میتوانید نظرات و سوالات خود را از طریق بخش “ارسال نظر” در انتهای همین صفحه برای ما ارسال نمایید تا به سوالاتتان پاسخ داده و تجربیاتتان را با دیگران به اشتراک بگذاریم.
منبع: ستـــاره