دسر ماه رمضان برای افرادی که به خوردن خوراکی های شیرین علاقه دارند، به شکل های مختلف و با مواد متنوعی چون انواع میوه، خرما و ژله درست می شود. با انواع دسر ماه رمضان همراه ما باشید.

دسر ماه رمضان
 
جالبز | دسته آشپزی – هرچند در آشپزی ایرانی مقوله‌ای تحت عنوان “دسر” وجود ندارد، ولی خوردنی‌های شیرینی که پس از غذای اصلی برای تفنن خورده می‌شوند، بسیارند و با اندکی تغییر در آن‌ها می‌توان مجموعه‌ای از دسر‌های جدید درست کرد که به عنوان دسر ماه رمضان استفاده شود.
 
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
۱. تارت خرما
۲. دسر موز با ژلاتین
۳. پودینگ آناناس
۴. حلوای تخم مرغ

طبق نظر متخصصان تغذیه، هدف از روزه داری، حذف یک وعده از رژیم غذایی است و نباید وعده حذف شده را به صورت افزایش حجم غذا‌های مصرف شده در افطار و سحری جبران کرد. مقدار کالری دریافتی در ماه رمضان باید ۳۰ درصد کاهش پیدا کند، ولی علی رغم کاهش میزان غذا در ماه رمضان، متخصصان مصرف میوه، سبزی و مایعات را بسیار توصیه می‌کنند. تامین ویتامین‌های ضروری بدن در ماه رمضان تنها با مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه در فاصله افطار تا سحر امکان پذیر است. دسر‌های خوشمزه زیادی را می‌توان با انواع میوه، خرما و ژلاتین درست کرد و به عنوان افطار یا پس از شام مصرف نمود، دسرهایی، چون تارت سیب، ترافل خرما، رنگینک، شله زرد، مسقطی و… که قبلا آموزش داده شده‌اند. در این مطلب قصد داریم شما را با چند نمونه از دسر‌های جدید و خوشمزه مخصوص ماه رمضان (دسر ماه رمضان) آشنا سازیم. با ما همراه باشید.

 

۱. تارت خرما

تارت خرما یکی از دسر‌های خوشمزه و مقوی است که می‌تواند به عنوان دسر ماه رمضان، همراه با چای سرو شود.

مواد لازم
شیر1 پیمانه
روغن مایع1 پیمانه
تخم مرغ8 عدد
بکینگ پودر1 قاشق غذاخوری
وانیل1 قاشق چایخوری
آرد1 پیمانه
شکر3 قاشق غذاخوری
خرما500 گرم
مغز گردوی کوبیده500 گرم
دارچین و هل کوبیدهاز هر کدام 1 قاشق مرباخوری
 
طرز تهیه:
  1. تخم مرغ‌ها را خوب بزنید، سپس شکر را اضافه کرده و با هم بزنید تا کرم رنگ شود.
  2. به ترتیب روغن، شیر، وانیل و بکینگ پودر را اضافه کرده و هم بزنید، سپس آرد را در حدی اضافه کنید که خمیر سفت شود.
  3. روی سطح کار کمی آرد بپاشید و با وردنه خمیر را به ضخامت یک سانتی متر پهن کنید.
  4. کف قالب مورد نظر را چرب کرده و خمیر را در آن قرار دهید، وردنه را روی لبه قالب بغلطانید و حاشیه اضافه خمیر را بردارید.
  5. خرما را با یک لیوان آب و هل روی حرارت قرار دهید تا بجوشد، سپس هسته و کلاهک آن را جدا کرده و با همان آب خوب بکوبید یا در غذاساز بریزید تا له شود.
  6. مغز گردوی خرد شده و دارچین را به خرما اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید و روی خمیر پهن شده کف قالب بریزید.
  7. روی آن را با خلال بادام و مغز گردو تزیین کنید و به مدت ۳۰ دقیقه در فر ۱۲۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا بپزد.

تارت خرما، دسر ماه رمضان


۲. دسر موز با ژلاتین

دسر موز با ژلاتین یکی از دسرهای میوه‌ای است که می‌تواند کمبود املاح و ویتامین ناشی از روزه داری را جبران کرده و به عنوان دسر ماه رمضان استفاده شود. خوردن یک دسر خوشمزه پس از شام می‌تواند بسیار لذت بخش باشد.

مواد لازم
ژلاتین5 ورق
موز4 عدد
شکر1/2 لیوان
آب میوه دلخواه1 استکان
آبلیمو1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
  1. ژلاتین را ۱۰ دقیقه در یک لیوان آب سرد خیس کنید.
  2. شکر، آبلیمو و آب میوه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش آید، سپس ژلاتین را به آن اضافه کنید.
  3. سه عدد موز را رنده کرده و به مخلوط فوق اضافه کنید، سپس مخلوط را از روی حرارت بردارید.
  4. مخلوط را در ظرف سرو ریخته و در یخچال قرار دهید.
  5. پس از اینکه دسر سرد شد و خودش را گرفت، روی آن را با موز تزیین کنید. 

دسر موز و ژلاتین


۳. پودینگ آناناس

پودینگ آناناس یک دسر فوق العاده جذاب و لذیذ است که به عنوان بخش پایانی شام در ماه رمضان گزینه مناسبی بوده و ترکیب آناناس و خامه موجود در آن برای بیشتر افراد لذت بخش است.

مواد لازم
کمپوت آناناس1 قوطی کوچک
شیر1/2 لیتر
پودر کاستر2 قاشق غذاخوری سرپر
شکر4 قاشق غذاخوری
خامه100 گرم
بیسکوییت ساده200 گرم
طرز تهیه:
  1. بیسکوییت‌ها را پودر کرده و کف ظرف شیشه‌ای بریزید.
  2. شیر، پودر کاستر، شکر و را خوب با هم مخلوط کنید تا یکدست شود، سپس حرارت دهید تا کمی غلیظ شود.
  3. مخلوط فوق را از روی حرارت برداشته و خامه را با آن مخلوط کنید تا به شکل سس درآید.
  4. سس حاصل را روی بیسکوییت بریزید و فرصت دهید تا سرد شود.
  5. روی دسر را با تکه‌های آناناس تزیین کرده و در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد. 

پودینگ آناناس، دسر ماه رمضان


۴. حلوای تخم مرغ

حلوای تخم مرغ، دسری است خوشمزه و بسیار مغذی که طبعا باید پس از یک شام سبک به عنوان دسر ماه رمضان، خورده شود.

مواد لازم
آرد برنج1 پیمانه
شکر1 پیمانه
زرده تخم مرغ6 عدد
روغن1/2 پیمانه
هل و گلاب1/2 پیمانه
محلول زعفران1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

  1. زرده تخم مرغ را با شکر بزنید تا سفید شده و کف کند.
  2. زعفران دم کرده، هل و گلاب را به مخلوط زرده تخم مرغ و شکر اضافه کرده و هم بزنید.
  3. روغن را در تابه‌ای روی حرارت ملایم داغ کنید، آرد برنج را در آن ریخته و با قاشق چوبی هم بزنید تا کمی رنگ بگیرد.
  4. سپس از روی حرارت برداشته، مخلوط تخم مرغ و شکر را کم کم در تابه بریزید و سریع هم بزنید.
  5. تابه را مجددا روی حرارت ملایم قرار داده و هم بزنید تا مایه به روغن بنشیند.
  6. از روی حرارت برداشته در ظرف مناسب بکشید و فرصت دهید تا سرد شود.

نکته: برای تهیه 1/2 پیمانه هل و گلاب، 4-5 دانه هل را بکوبید و در 1/4 پیمانه آب روی حرارت ملایم بجوشانید تا مقدار آب آن نصف شود. سپس از صافی گذرانده و 1/4 پیمانه گلاب به آن اضافه کنید. 

حلوای تخم مرغ، دسر ماه رمضان

 

از دیگر انواع دسر ماه رمضان می‌توان به انواع فرنی‌ها، لقیمات و … اشاره کرد. علاقه مندان به آشپزی سنتی ترجیح می‌دهند به جای تهیه دستورات مدرن و جدید از دسرهای قدیمی تر همچون انواع حلوا یا شله زرد استفاده کنند. هنوز بسیاری از ما طعم کم نظیر شله زردهای مادربزرگ‌هایمان را فراموش نکرده‌ایم.

مجله جالبز مجموعه‌ای از انواع دسر ماه رمضان را برای خوانندگان خود تهیه کرده است.

 

 

 

چنانچه دستور یا طرز تهیه دسر دیگری مخصوص ماه رمضان مد نظر است. آن را در انتهای همین مطلب و در قسمت نظرات با دیگران به اشتراک گذارید.

منبع: ستـــاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *