خورشت مرغ یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که به سبک های مختلف درست می شود، خورشت مرغ و هویج، خورشت مرغ و بادمجان و خورشت مرغ و آلو انواع این خورشت خوشمزه مجلسی هستند که طعم بسیار لذیذی و خوشمزه‌ای دارند.

طرز تهیه خورشت مرغ
 
جالبز | بخش آشپزی – آیا شما نیز به تهیه انواع مختلفی از غذاهای دارای گوشت مرغ علاقه‌مندید؟ خورشت مرغ یکی از غذاهاییست که از ترکیب مرغ و هویج، مرغ و بادمجان و نیز مرغ و آلو تهیه می‌شود و بسیار خوشمزه و لذیذ است. در این مقاله به آموزش تهیه خورشت مرغ خواهیم پرداخت.
 
گوشت مرغ یکی از مواد غذایی سرشار از پروتئین بوده که می‌تواند جایگزین خوبی برای گوشت قرمز باشد. وجود نیاسین در گوشت مرغ باعث شده این گوشت برای پیشگیری از بیماری‌های مغزی مانند آلزایمر مفید واقع شود. گوشت مرغ نسبت به گوشت گوسفند و گوساله چربی اشباع کمتری دارد و به همین دلیل متخصصان تغذیه خوردن آن را توصیه می‌کنند.

پروتئین موجود در مرغ چربی پایینی دارد و علاوه بر اینکه سیری طولانی مدت ایجاد می‌کند، در کاهش وزن نیز موثر است. گوشت مرغ بخش اعظم برنامه غذایی افراد گوشتخوار را تشکیل می‌دهد و غذا‌هایی که با آن می‌توان درست کرد به قدری متنوع هستند که از خوردن آن خسته نخواهید شد.

طرز تهیه خورشت مرغ و هویج

مواد لازم
سینه یا ران مرغ2 تکه
پیاز متوسط2 عدد
سیب زمینی بزرگ1 عدد
هویج بزرگ1 عدد
زردچوبه1 قاشق چایخوری
پودر دارچین1/2 قاشق چایخوری
پودر زنجبیل1/2 قاشق چایخوری
روغن3 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
آبلیمو2 قاشق غذاخوری
محلول زعفران2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفلبه میزان لازم
 
دستور تهیه:
  1. پیاز را به صورت خلالی ریز خرد کرده و همراه با روغن بر روی حرارت ملایم تفت دهید تا طلایی شود.
  2. زردچوبه را به پیاز اضافه کرده، هم بزنید و یکی دو دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید. سپس قطعات مرغ را اضافه کرده و آن‌ها را زیر و رو کنید تا اطراف آن‌ها طلایی شود.
  3. هویج را پوست گرفته، به صورت حلقه‌ای برش بزنید و به قابلمه اضافه کنید.
  4. نمک و فلفل را اضافه کرده و هم بزنید تا مرغ‌ها مزه دار شوند، سپس رب گوجه فرنگی را بیفزایید و چند دقیقه تفت دهید تا خوشرنگ شود.
  5. یک لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و هم بزنید، سپس درب قابلمه را بسته و اجازه دهید مرغ روی حرارت ملایم بپزد.
  6. سیب زمینی را پوست بگیرید، به صورت نگینی خرد کنید و پس از گذشت یک ساعت به قابلمه اضافه کنید.
  7. حدود ۴۰-۳۰ دقیقه دیگر صبر کنید تا سیب زمینی و مرغ کاملا پخته شود و خورشت جابیفتد.
  8. محلول زعفران و آبلیمو را به خورشت اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید. 

نکته: در صورت تمایل می‌توانید سیب زمینی را به صورت خلالی خرد کرده، سرخ کنید و پس از کشیدن مرغ در ظرف سرو آن را کنار مرغ بریزید.

طرز تهیه خورشت مرغ


بیشتربخوانید: طرز تهیه انواع غذا با مرغ


طرز تهیه خورشت مرغ و بادمجان

خورشت مرغ و بادمجان به همان روش خورشت مرغ و هویج درست می‌شود با این تفاوت که:
  • هویج و سیب زمینی را از دستور فوق حذف کرده و به جای آن ۳-۲ عدد بادمجان متوسط اضافه کنید.
  • بادمجان‌ها را پوست گرفته و به صورت طولی برش بزنید. برای رفع تلخی بادمجان، برش های بادمجان را نمک بپاشید و ۳۰ دقیقه در آبکش قرار دهید.
  • بادمجان‌ها را با آب سرد شسته و پس از خشک کردن، سرخ کنید.
  • بادمجان‌های سرخ شده را پس از پخت کامل مرغ، به آن اضافه کنید.
  • در صورت لزوم کمی آب جوش به خورشت اضافه کنید و حدود ۳۰ دقیقه دیگر فرصت دهید تا بادمجان پخته شود.

طرز تهیه خورشت مرغ

طرز تهیه خورشت مرغ و آلو

خورشت مرغ و آلو به همان روش خورشت مرغ و هویج درست می‌شود با این تفاوت که:
  • هویج و سیب زمینی را از دستور فوق حذف کرده و به جای آن ۱۵۰ گرم آلو خورشتی به مواد اولیه اضافه کنید.
  • آلو‌ها را شسته و ۳۰ دقیقه در آب سرد خیس کنید، سپس آن‌ها را در آبکش بریزید و پس از اینکه آب اضافی آن خارج شد، حدود ۶-۵ دقیقه در مقداری روغن تفت دهید.
  • آلو‌ها را همان ابتدا همراه با مرغ به قابلمه اضافه کنید تا با هم پخته شوند.
ذکر دو نکته:
  • آلوی مورد استفاده برای تهیه خورشت مرغ و آلو بهتر است به رنگ طلایی باشد تا رنگ خورشت تیره نشود.
  • طعم آلو بسته به ذائقه افراد می‌تواند ترش، شیرین یا ملس باشد.
  • در صورت استفاده از آلوی ترش بهتر است آبلیمو را حذف کنید، در غیر اینصورت خورشت خیلی ترش می‌شود.
  • آلو برقانی بهترین آلو برای تهیه خورشت است، ولی از آنجا که رنگ خورشت مرغ را تیره می‌کند، بهتر است به جای آن از آلو بخارا استفاده شود.


شما با طرز تهیه چه غذاهایی با مرغ آشنا هستید؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را از طریق قسمت “ارسال نظر” با مخاطبان جالبز درمیان بگذارید.

منبع: ستـــاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *