ترشی قیسی از ترشی های پرطرفدار و خوشرنگی است که بسیار وسوسه انگیز بوده و اگر در شرایط مطلوبی درست شود می تواند خواص زیادی نیز داشته باشد.

ترشی قیسی

جالبز |
دسته آشپزی –
 شاید شما هم جزو طرفداران قیسی باشید. قیسی در واقع میوه خشک شده زردآلو است که طعم بسیار لذیذی داشته و از آن، فرآورده‌ها مختلفی از جمله ترشی قیسی تولید می‌شود. در این مطلب قصد داریم به آموزش طرز تهیه ترشی قیسی بپردازیم.

طرز تهیه ترشی قیسی (روش اول)

مواد لازم
قیسی250 گرم
زرشک250 گرم
سرکه2 لیوان
آب1 لیوان
شکر4 قاشق غذاخوری
چوب دارچین10 گرم
هل7-8 عدد
میخک4-5 عدد
نمکبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. قیسی را شسته و در آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شده و کاملا خشک شود.
  2. سپس قیسی را در ظرفی ریخته، یک لیوان آب به آن اضافه کنید تا خیس بخورد.
  3. قیسی‌ها را دوباره آبکش کرده و با استفاده از غذاساز میکس کنید تا کاملا له شوند.
  4. زرشک را شسته، ۲ لیوان سرکه و ۴ قاشق غذاخوری شکر به آن اضافه کرده، اجازه دهید حدود ۱ ساعت خیس بخورد، سپس آن را میکس کنید.
  5. زرشک و قیسی میکس شده را در قابلمه‌ای ریخته و روی حرارت قرار دهید.
  6. هل، میخک، دارچین و نمک را به قابلمه اضافه کرده و صبر کنید تا محتویات قابلمه به جوش آید.
  7. اجازه دهید مواد به مدت ۷ دقیقه روی حرارت ملایم بجوشند، سپس حرارت را خاموش کنید.
  8. اجازه دهید ترشی قیسی خنک شود، سپس آن را در بطری شیشه‌ای دردار و در محل خنک نگهداری کنید.
  9. ترشی قیسی پس از یک هفته آماده است و می‌توانید مورد استفاده قرار دهید.

طرز تهیه ترشی قیسی

طرز تهیه ترشی قیسی (روش دوم)

مواد لازم
قیسی200 گرم
هل3 عدد
فلفل سبز3 عدد
آب پرتقال3/4 پیمانه
سرکه سفید2 پیمانه
مربا یا شربت پرتقال2 قاشق غذاخوری
نمکبه میزان لازم

دستور تهیه:

  1. قیسی را شسته و در آبکش بریزید تا آب آن گرفته شده و کاملا خشک شود.
  2. قیسی‌ها را در بطری شیشه‌ای مناسبی ریخته و لابلای آن نمک، هل و فلفل سبز بریزید.
  3. آب پرتقال، سرکه و مربا یا شربت پرتقال را در قابلمه‌ای ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید، سپس حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید خنک شود.
  4. محلول فوق را روی قیسی‌های موجود در بطری بریزید تا محلول کاملا روی قیسی‌ها را بپوشاند.
  5. درب بطری را محکم بسته و آن را در جای خنک قرار دهید تا ترشی برسد.
  6. حدود ۲ هفته طول می‌کشد تا ترشی قیسی رسیده و آماده مصرف شود.

طرز تهیه ترشی قیسی

طرز تهیه ترشی قیسی (روش سوم)

مواد لازم
آب3 لیتر
قیسی5 کیلوگرم
جوهر لیمو700 گرم
نمک100 گرم
شیره نبات1 لیتر
رنگ خوراکیبه میزان دلخواه

دستور تهیه

  1. آب را در قابلمه‌ای ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
  2. نمک و جوهر لیمو را به آب اضافه کرده و اجازه دهید چند جوش بزند تا نمک در آب حل شود.
  3. شیره نبات را در قابلمه ریخته و هم بزنید.
  4. رنگ خوراکی را در قابلمه بریزید و قیسی را به قابلمه اضافه کنید.
  5. اجازه دهید مواد به مدت ۳-۲ دقیقه بجوشد، سپس حرارت را خاموش کرده و صبر کنید تا ترشی خنک شود.
  6. ترشی قیسی را در ظرف مورد نظر ریخته و در جای خنک نگهداری کنید.
ترشی انداختن میوه‌ها و سبزیجات یکی از روش‌های نگهداری آن‌ها در بلند مدت است که از قدیم مورد استفاده قرار می‌گرفته و امروزه نیز ترشی از جمله خوراکی‌هایی است که علاوه بر قرار گرفتن در کنار غذای اصلی، به عنوان تنقلاتی خوشمزه استفاده می‌شود. ترشی بادمجان، ترشی بامیه، ترشی سیر و … انواع ترشی هستند که همراه با غذا مورد استفاده قرار می‌گیرند. ترشی قیسی از جمله ترشی‌هایی است که اغلب به عنوان تنقلات مصرف می‌شود و طرفداران زیادی به خصوص در میان کودکان دارد. با این حال باید این نکته را در نظر داشته باشید که به علت فیبر بالای موجود در قیسی، مصرف زیاد آن می‌تواند باعث اسهال و ایجاد نفخ شود؛ بنابراین کودکان و سالمندان باید با احتیاط استفاده کنند و در مصرف آن زیاده روی نکنند.

خواص قیسی

قیسی منبع خوبی از فیبر غذایی محسوب می‌شود. این فیبر در دستگاه گوارش، ژلی ایجاد می‌کند که به اسید‌های چرب متصل شده و باعث دفع آن‌ها می‌شود بنابراین می‌تواند در کاهش سطح کلسترول خون موثر باشد. خاصیت ملین بودن فیبر موجود در قیسی باعث بهبود دفع و عملکرد دستگاه گوارش شده و برای افراد مبتلا به یبوست مفید است.

شما چه فرآورده‌های دیگری را با قیسی تهیه می‌کنید؟ نظرات و پیشنهادات خود را از طریق بخش “ارسال نظر” با مخاطبان جالبز درمیان بگذارید.

منبع: ستـــاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *